Amnat Charoen, kent u dat?

Door Gringo
Geplaatst in Isaan, Thailand tips
Tags:
29 maart 2021

Nee, waarschijnlijk niet. Het is dan ook één van de kleinere provincies van Thailand gelegen in het Noordoosten dat de Isaan wordt genoemd. De provincie, met nog geen 400.000 inwoners en ruim 700 kilometer van Bangkok verwijderd, wordt ingeklemd door de provincies Yasothon en Ubon Ratchathani. De grens aan de oostkant wordt gevormd door de Mekong rivier.

Over Amnat Charoen, de provincie én de hoofdstad, valt niets spectaculairs te vertellen. Het heeft ook nauwelijks een geschiedenis want het werd pas zo’n twee eeuwen geleden gesticht tijdens het bewind van koning Rama III van Ratanakosin en was altijd een deel van de ten zuiden gelegen provincie Ubon Ratchathani. Pas in 1993 werd het opgewaardeerd tot een zelfstandige provincie.

Het is geen toeristische provincie; er is niet eens een nationaal park dat bezoekers zou kunnen aantrekken, geen grote dierentuin en ook veel andere attracties zult u er niet aantreffen. De hoofdstad is een klein en rustig stadje van 35.000 inwoners, er zijn wat kleinere hotels en wat het eten betreft zult u het met Thai food moeten doen.

Rijstvelden in Amnat Charoen – amnat30 / Shutterstock.com

Het klinkt misschien wat negatief, maar mijn bedoeling is juist het tegenovergestelde. Amnat Charoen is bij uitstek geschikt om in een rondreis door de Isaan te worden opgenomen, juist omdat het niet toeristisch is. Amnat Charoen is een gebied van grote natuurlijke schoonheid, ongerepte bossen en bergen, pittoreske rijstvelden, fruitboomgaarden en de rotsachtige stroomversnellingen in de Mekong rivier.

Tempels

Natuurlijk zijn er ook in Amnat Charoen tempels te bezichtigen, waarvan de Wat Phra Lao Thep Nimit noemenswaardig is. Deze tempel, oorspronkelijk gebouwd in 1720, heeft een kapel in Lanna stijl. U vindt de tempel aan Highway 2134, ca. 2 km van Amphoe Phana.

Wat Phra Lao Thep Nimit

Een andere mooie tempel is Dan Phra Bat tempel. De tempel ligt op 3 kilometer van de stad aan de linkerkant van Highway 212. Dit boeddhistische heiligdom is gebouwd temidden van de groene bomen van Phra Mongkon Ming Mueang. Het 20 meter hoge Boeddhabeeld werd in 1965 gemaakt in Noord-Indiase stijl. Dit beeld is voor de mensen in Amnat Charoen het meest heilig.

Zijde

Amnat Charoen is ook bekend dankzij de producten van zijde. In veel dorpen worden zijde-producten gemaakt. Men is veelal gespecialiseerd in het weven van “Khit” stoffen. De “Khit” stoffen vertonen unieke patronen afkomstig uit de Thai-Phu cultuur.

In Ban Kham Phra is een handwerkcentrum waar deze stoffen te koop zijn en waar men het met de hand weven van deze unieke stoffen kan bekijken. Het centrum is gelegen aan de Hua Taphan – Amnat Charoen snelweg.

Ten slotte

Zoals ik al zei, er is niet veel te vertellen over deze provincie maar er is des te meer te genieten van, volgens sommige bezoekers, het echte Thailand is. Neem het op in uw reisplan en geniet van de eenvoud en pracht in het Noordoosten van Thailand.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

7 reacties op “Amnat Charoen, kent u dat?”

 1. Bert Van Eylen zegt op

  Het is inderdaad een plaats door weinigen gekend. Ikzelf ken ze wel omdat ik een paar jaar een heel goede vriendin had uit een dorp in deze provincie. Door omstandigheden ben ik er echter nooit geraakt, maar wel in Ubon en Sisaket. Rustige streken, weinig toeristen en dus meestal ongerept op z’n Thais.
  Volgende maand ga ik er zeker eens naar toe met de gele bus van 21u uit Pattaya Noord.
  Chok di krap!

 2. Hubert zegt op

  Aangename herinneringen aan de momenten met de expats, op het terras voor Apoo Churcill haar winkeltje in Roi Et. Onvergetelijke momenten!

 3. Petervz zegt op

  Er is onlangs een erg mooie nieuwe attractie bijgekomen. In het Phu Sing forest park is een nieuwe weg aangelegd die kronkelend tot boven op de berg uitkomt bij een nieuw radar station van de luchtmacht. Vlak voor de ingang van het radar station is een pad door het bos en dta brengt je naar de Phu pha Ping, een prachtig mooie plek om van de zonsondergang te genieten.

  Zowel beneden aan de voet van de berg als boven bij het radar station zijn huisjes te huur. Deze zijn spliksplinter nieuw. Er is tevens een vergaderzaal, waardoor het een mooie plek is voor weekend seminar.

 4. Frans zegt op

  Ik ken Amnat Charoen, ga er vaak naartoe, zelf woon ik in Loeng Nok Tha, dus niet zo ver ca. 50 Km.

  • Hans+Bindels zegt op

   Ik vind als stad Mukdahan wel aantrekkelijker dan Amnat Charoen. Ik woon ook (part time) in Loeng Nok Tha. Kom af en toe bij Frankie Shop in BanDan en ontmoet er veel buitenlanders

 5. William zegt op

  En …. niet onbelangrijk , nog heel erg vriendelijke mensen ,. die je hier in Pattatya en de andere toeristen steden niet meer vindt (jammer genoeg) !!!!

 6. Arie zegt op

  Ik ben enkele keren in Amnat Charoen geweest,telkens voor 1 nacht. Ik verbleef toen in het Fakid hotel,had een leuke en goed restaurant met live muziek. Voor het nachtleven was er een discopub,volgens mij met de naam Galaxy. Daar in de buurt was toen ook nog een massagesalon. Ik hoop zeker nog eens naar Amnat Charoen te gaan.

  Gr,Arie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website