Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ben 77 jaar, 20 jaar geleden kreeg ik 4 by-pass. Anderhalf jaar geleden catechisatie langs de linker pols. Toestand uitstekend. Rook niet, drink af en toe een pint, steeds met ijs. Gewicht 69 kg, lengte 1m63. Wandel veel. Eet veel groenten en soepen.

Kreeg op anderhalf jaar tijd tweemaal een ablatie wegens hartritmestoornissen in het Middelheim ziekenhuis. Neen daarvoor Xarelto van 20 eenmaal per dag. Heb voorraad tot en met februari. Weet niet of ik indien ik, naar Belgie reis, ook terug kan keren.

Ben hier getrouwd, uitgeschreven uit Belgie.

Mijn vraag: is hier een vervangmiddel van Xarelto? Xarelto is hier beschikbaar maar ontzettend duur. Wat stelt u voor?

Hartelijk dank.

Groet,

B.

*****

Beste B,

Xarelto (Rivaroxaban) hoort bij de NOAC’s. Andere medicijnen uit die klasse zijn Dabigatran (Pradaxa), Apixaban en Edoxaban
Pradaxa is waarschijnlijk goedkoper dan Xarelto.

Een andere mogelijkheid is Warfarin. Dat is veel goedkoper, maar heeft als nadeel, dat het bloed regelmatig getest moet worden.

Warfarin is wel zo’n 20 maal goedkoper.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website