Vraag aan huisarts Maarten: Medicatie in Thailand tegen clusterhoofdpijn?

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Mijn vraag betreft een medicatie of combinatie verkrijgbaar in Thailand voor clusterhoofdpijn. Ben een man van 67 jaar een verder in goede gezondheid geen allergie. Ook verder geen klachten gelukkig maar.

De clusterhoofdpijn komt en gaat ongeregeld en valt niet te reguleren. Eerste aanval 30 jaar geleden en toen met Deseril onder controle gekregen. Deseril wordt niet meer gemaakt en is ook nooit verkrijgbaar geweest in Thailand. Daarna zeker 25 jaar geen last meer gehad. Tot vorig jaar en toen kunnen bestrijden met een combinatie van twee medicijnen verkregen bij een apotheek.

Helaas geen notitie gemaakt van de medicatie dus moet ik dit weer gaan uitzoeken daar ik voel dat het weer terug komt. Irritatie aan het linker oog alsof de aders zijn opgezet en de drang tot bewegen.

Hoop dat dit voldoende informatie is om mij te kunnen helpen.

Groet,

T.


Beste T,

Cluster hoofdpijn is in het algemeen moeilijk te bestrijden en eventuele medicatie is altijd zeer persoonsgericht. Jammer dat u bent vergeten, wat hielp.

U zou kunnen beginnen met een combinatie van ergotamine, cafeïne en cyclizine. Dat is in Thailand te koop in tabletvorm. Er zit in: ergotamine tartrate 2 mg, cyclizine hydrochloride 50 mg and caffeine hydrate 100 mg. De apotheek zou moeten weten wat het is.

Als dat niet helpt zijn er tientallen andere mogelijkheden, waarvan sommigen zeer duur, maar niet beter dan goedkopere middelen.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.