Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Eerder beantwoorde u mijn vraag tot betrekking Xarelto 20. Dat bleek erg duur hier 100 baht voor een tabletje. Daarom heeft een nicht van mij het opgestuurd per aangetekende zending met een begeleidend document van een dokter geriater werkzaam in Sirikit en Bangkok hospitaal. Na een maand aangekomen. Zij stuurt nu nog twee doosjes op van 98 pilletjes.

Sorry voor deze inleiding.

Nu mijn vraag, ik neem elke avond Simvastatine maar een tijdje geleden meldde u dat deze medicatie ook onder een andere naam hier te krijgen (kopen) is. Ik vergat deze naam te noteren. Daarom nog eens uw antwoord. Waarbij bij voorbaat dank.

Kan deze medicatie vrij worden gekocht of is een voorschrift nodig?

Allerhartelijkst B. 77 jaar. Nog drie weken dan 78 ja, ja. Voel me goed veel beweging en matig eten en drinken.

*****

Beste B.

Die simvastatine heeft u absoluut niet nodig, maar wilt u het toch nemen, dan is het hier verkrijgbaar onder de naam Simvastatin, Bestatin, Zimva gpo en nog vele anderen.
U kunt dat zo kopen bij de apotheek.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website