Wie de glossy foto’s van Thailand bekijkt zal hem vast tegengekomen zijn. Het beeld is inmiddels wereldberoemd en je kan kan hem in het echt bekijken in Ayutthaya bij de Wat Phra Mahathat.

De Wat Phra Mahathat (Tempel van het Grote Reliek) is een van de oudste tempels in Ayutthaya (eind 14e eeuw). De tempel was het centrum van religieuze ceremonies en een eerbetoon aan koning Ramesuan, die leefde van 1388 – 1395. De tempel was tevens zijn residentie. De tempel is bekend om zijn enorme ‘prang’ van lateriet, de oorspronkelijk 46 meter hoog was. De ‘prang’ is later ingestort maar de fundamenten worden nog omringd door enkele gerestaureerde ‘chedi’.

Bijzonder is het stenen hoofd van Boeddha dat is overwoekerd door de wortels van een oude wurgvijg (Banyan). Thai vereren deze plek die zij als heilig beschouwen. Het is nu tevens een hotspot voor fotograven.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website