Nu de lockdown-maatregelen in Bangkok en andere donkerrode provincies zijn versoepelt, heeft het Department of Land Transport (DLT) haar kantoren weer geopend voor belastingbetalingen en rijbewijs aanvragen. Wel worden sommige diensten nu online aangeboden om drukte te voorkomen.

De directeur-generaal van DLT, Chirute Visalachitra, laat weten dat diensten die persoonlijke training vereisen, nog steeds worden opgeschort.

Alle bezoekers van DLT-kantoren moeten van tevoren een afspraak maken met behulp van de DLT Smart Queue-applicatie, om zo drukte op de locaties te voorkomen.

Aanvragers van een nieuw rijbewijs kunnen de vereiste training online volgen op www.dlt-elearning.com. Een rijbewijs verlenging kan op dezelfde manier.

Bron: https://thainews.prd.go.th/en/news/detail/TCATG210903131412980

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Department of Land Transport (DLT) voor o.a. rijbewijzen, heropent kantoren”

 1. Ger-Korat zegt op

  Voor een verlenging van mijn rijbewijzen heb ik de online training gedaan. Echter de app DLT Smart Queue heeft de mogelijkheid om te kiezen voor een Thaise id of voor buitenlanders je paspoort; klik je op paspoort werkt het niet en je kan dan niet verder gaan met de aanvraag of verlenging.

  • teun zegt op

   Eerst geprobeerd om via de app op mijn laptop (microsoft) de online training te doen. Geen verbinding mogelijk. Toen via mijn iphone (apple). Lukte ook niet.
   Via Google naar training gegaan (overigens waardeloze training). Heb de stap om Smart Queue te regelen overgeslagen. Nadat ik medische keuring had gedaan in ziekenhuis (bloeddrukmeten, handen rechtvooruitsteken en bevestigen dat ik in afgelopen 3 maanden niet bij aanrijding betrokken was) rechtstreeks naar Landtransport Office gegaan. Binnen half uur nieuw rijbewijs.

   Bij de medische keuring (ik ben bijna 73 jaar) werd niet gecontroleerd of ik wel voldoende kon zien en horen.
   Ik stond na 15 minuten en betaling van TBH 300 weer buiten.
   Ter info: ik woon in Chiangmai.

 2. Wil zegt op

  Ik wil mijn rijbewijs verlengen. Was 2 jaar geldig, dus nu naar 5 jaar. Als ik het formulier invul,ijk ik een test te moeten doen over rijvaardigheid. Is volgens mij niet nodig, kan ik er nu gewoon heengaan met de benodigde documenten?

 3. Wil zegt op

  Een rijbewijs verlengen? Op dezelfde manier? Dan blijkt dat ik een pre-test moet, een video bekijken enz. Dat hoeft toch helemaal niet als je van 2 jaar naar 5 jaar verlengt? Of kan ik er gewoon zonder afspraak heengaan?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website