(Nicolas Economou / Shutterstock.com)

De Nederlandse ambassade in Bangkok heeft gisteren een e-mail bericht doen uitgaan over Covid-19 vaccinatie.

Beste Nederlanders in Thailand,

Ik ben Nederlander en woonachtig in Thailand. Hoe krijg ik een COVID-vaccin?

Nederlanders in het buitenland, ook in Thailand, zijn voor COVID-19-vaccinaties aangewezen op het vaccinatieprogramma van het land van verblijf. De Nederlandse ambassade in Bangkok staat daarover in nauw contact met de Thaise autoriteiten. Thailand heeft toegezegd dat alle in Thailand woonachtige personen in het vaccinatieprogramma worden opgenomen, ongeacht de nationaliteit. Recente berichtgeving in media dat buitenlanders niet (of pas later) zouden kunnen deelnemen aan het programma zijn volgens de Thaise autoriteiten onjuist. Uitspraken daarover zijn uit hun context gehaald.

Het is de verwachting dat Thaise particuliere ziekenhuizen ook COVID vaccins zullen gaan verstrekken (tegen betaling). Op dit moment is helaas nog niet zeker wanneer dat gaat beginnen.

Kan de Nederlandse ambassade in Bangkok vaccins verstrekken?

Er zijn helaas geen mogelijkheden om via een ambassade een COVID-19-vaccin te ontvangen.

Kan ik in Nederland een COVID-vaccin krijgen?

Het Nederlandse ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport werkt aan een vaccinatiemogelijkheid (in Nederland) voor Nederlanders die in het buitenland wonen, en in het bezit zijn van een BSN-nummer en DigiD. Zodra het digitale loket van het ministerie van VWS operationeel is, zullen wij u daarover informeren en kunt u zich bij dit digitale loket melden.
Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze online aan. De activeringscode voor DigiD kan vervolgens bij de consulaire afdeling worden opgehaald.

Waar vind ik betrouwbare informatie over COVID-vaccins en over het Nederlandse vaccinatiebeleid?

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/vraag-en-antwoord/moeten-nederlanders-die-in-het-buitenland-wonen-of-tijdelijk-verblijven-terug-naar-nederland-voor-vaccinatie-of-kunnen-ze-terecht-bij-de-nederlandse-ambassade-van-het-betreffende-land

Waar vind ik meer informatie over het Thaise vaccinatieprogramma?

Zie bijvoorbeeld de Facebookpagina van PR Thai Government https://www.facebook.com/thailandprd/
Bangkok Hospital heeft een zeer informatieve pagina waarop u informatie kunt terugvinden, ook over de inmiddels goedgekeurde vaccins:
https://www.bangkokhospital.com/en/content/know-well-before-getting-the-covid-19-vaccine

Nederlandse ambassade Bangkok

6 reacties op “Covid vaccins en Nederlanders in Thailand”

 1. Ger-Korat zegt op

  Omdat het Thailand betreft mag voor mij elke item en discussie over het gele boekje gestopt worden. Ten eerste kom je Thailand niet mee binnen en is het niet een officieel bewijs dat je gevaccineerd bent maar een afgeleide van het vaccinatiebewijs. Men is bezig met het ontwikkelen van een officieel dokument waarin ondermeer persoonsgegevens staan welke niet eens in het gele boekje staan, ik kreeg in het verleden zelfs blanco boekjes mee.. Daarnaast kun je er niets mee in Thailand want als je wel of niet gevaccineerd bent maakt voor een quarantaineverblijf niet uit want dat duurt in beide gevallen even lang.

  • Hendrik zegt op

   Ik ga iedere keer als het tijd is voor vaccinatie of herhaling naar het staatsziekenhuis met mijn gele vaccinatieboekje. Alles wordt daar keurig netjes in het Engels bijgeschreven met datum en stempel. Ik kan altijd antwoord geven op vragen van vaccinaties en ben daar erg blij mee en dat andere dat onzin vinden is hun pakkie aan.

  • nl th zegt op

   Als je rechtstreeks reis klopt het wel maar als je via een ander land binnen komt kan het wel van belang zijn omdat die het wel erkennen als vaccinatie bewijs van inentingen.
   Daarnaast klopt het dat het nu niet uitmaakt of je gevaccineerd ben ,maar niet zolang geleden wel en wie wil beweren dat het de volgende maand niet weer is veranderd?

 2. Jm zegt op

  Men zal niet kunnen kiezen in Thailand welk vaccin je krijgt.
  In Europa gaat men meer en meer naar het Pfizer vaccin waar men 1miljard heeft van bijbesteld.
  Heb mijn eerste prik als 60 jarige zaterdag met Pfizer gekregen, volgende maand tweede prik.
  En dan op naar Thailand zeker….

  • Willem zegt op

   In Nederland kun je ook niet kiezen. 60 tot 65 jarigen krijgen Astra Zenica en boven 65 is het met nane pfizer. Ik heb als 60 jarige een brief vsn mijn huisarts gehad waarin staat: u krijgt het Astra Zenica vaccin.

 3. peter zegt op

  Toevallig is mijn vrouw naar het plaatselijke ziekenhuis geweest………zoals altijd, Thai rak Thai, dus Thai bevolking gaat eerst, en de Farang ? hmmm , ik geloof er niets van. Elke provincie heeft zijn eigen wet, sterker nog, iedereen wil belangrijk zijn. Zit je toevallig bij de verkeerde medewerker, heb je pech, want die voelt zich superieur tegen jou…….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website