Compleet vernieuwd Nederlandwereldwijd.nl voor Nederlanders in het buitenland is live

De website van Nederland Wereldwijd is compleet vernieuwd en staat sinds enkele dagen live. De site heeft een indeling die helemaal uitgaat van de behoeftes van burgers die in het buitenland zijn, daarnaartoe willen of naar Nederland komen. De nieuwe site is ontdaan van alle opsmuk en biedt informatie die de bezoeker nodig heeft om producten en diensten van de Nederlandse overheid af te nemen.

Nederland Wereldwijd is onderdeel van het ministerie van Buitenlandse Zaken, maar op de vernieuwde website vinden bezoekers meer dan alleen BZ-producten en -diensten: mensen kunnen bij Nederlandwereldwijd.nl terecht voor informatie over zo’n 60 overheidsdiensten van 12 uitvoeringsorganisaties. En wie er toch niet helemaal uitkomt, kan ook bellen, mailen of whatsappen met voorlichters van Nederland Wereldwijd.

Project Loket Buitenland

De vernieuwing van Nederlandwereldwijd.nl komt voort uit een opdracht aan het vorige kabinet. Onder de naam Project Loket Buitenland werkt BZ met 12 overheidsorganisaties aan Nederland Wereldwijd: 1 centrale ingang waar burgers hun overheidszaken kunnen regelen als zij in het buitenland (gaan) wonen, werken of studeren, of naar Nederland willen terugkeren.

Bezoeker

Om de bezoeker nog beter te helpen, maakt Nederlandwereldwijd.nl een duidelijke scheiding tussen informatie voor mensen die weten wat ze moeten doen en mensen die dat niet weten. De eerste groep biedt de site zo snel mogelijk de kans om hun zaken te regelen. De tweede groep krijgt uitleg, begeleidings- of achtergrondinformatie.

Neem een kijkje op de vernieuwde website: https://www.nederlandwereldwijd.nl/

Rating: 5.00/5. From 5 votes.