De Thaise keuken kent een variëteit aan exotische gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Sommige van deze heerlijkheden zijn in de regio’s te vinden. Vandaag Mi krop, gefrituurde rijstvermicelli met een zoetzure saus, die oorspronkelijk uit het oude China afkomstig is.

Mi krop (หมี่ กรอบ) betekent “knapperige noedels”. Het gerecht is gemaakt met dunne rijstnoedels en een saus die overwegend zoet is, maar kan worden gecompenseerd met een zure smaak, meestal citroen of limoen. De zure/citrussmaak die in dit gerecht prominent aanwezig is, komt vaak van de schil van een Thaise citrusvrucht die ‘som sa’ wordt genoemd.

Mi krop heeft ook een aantal alternatieve namen zoals Mi krop sawoei sawan (หมี่ กรอบ เสวย สวรรค์) en Mi krop ror ha (หมี่ กรอบ ร) deze naam kreeg het gerecht door koning Rama V die er gek op was.

Het gerecht heeft een interessant verleden. Toen koning Rama V per boot de bewoners van het Talad Phlu-gebied bezocht, rook hij het gerecht dat door een Chinese immigrant genaamd “Chin Li” (จีน หลี) werd bereid. Hij stopte de boot, name enkele happen en vond het erg lekker. Hierdoor kreeg het gerecht een andere naam: Mi krop ror ha.

Er zijn twee beroemde Mi Krop restaurants in Bangkok, namelijk Talat Phlu aan de kant van Thon Buri en Phra Nakhon bij de Giant Swing en het stadhuis van Bangkok, beide restaurants bereiden Mi krop nog volgens het oude recept uit de regering van koning Rama V.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 5 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website