Thailand heeft honderden idyllische eilandjes, elk met zijn eigen verhaal en zijn eigen geschiedenis. De grotere zoals Koh Samui en Phuket en Koh Chang zijn bij velen wel bekend. Toch zijn er nog genoeg bijzondere eilanden die je niet kent. Juist daarom is bijvoorbeeld ‘Eilandhoppen’ naar Koh Tarutao een leuk onderdeel van een reis door Thailand.

Eilandhoppen bij Koh Tarutao

Het avontuurlijke van eilandhoppen is dat je van de ene mooie ervaring naar de ander vaart. Op deze manier ontdek je verschillende culturele aspecten, zonder dat je het land uitgaat. Bezoek bijvoorbeeld het eiland Koh Tarutao. Ver weg van het massatoerisme, is dit eiland een goed bewaard geheim. Deze parel is onderdeel van het Tarutao National Marine Park, dat bestaat uit meer dan 51 eilanden in het zuiden van de Andaman Zee.

Expeditie Robinson

De naam Tarutao betekent in het Thais ‘oud en primitief’. Hoewel dat laatste niet per se aan de orde is, tref je hier nog steeds een stukje authentiek Thailand. Het eiland ken je misschien van een eerdere uitzending van het televisieprogramma ‘Expeditie Robinson’.

Het grootste gedeelte van dit paradijs is bedekt met dichte jungle. Langs de westkust liggen een aantal beschutte strandjes met wit zand. Veel reizigers komen hier voor de flora en fauna zoals de zeeschildpadden, krokodillen en hagedissen. Helaas is het water niet geschikt voor een snorkeltocht, maar de geweldige hikemogelijkheden mét adembenemende vergezichten maken veel goed. Er is een gelimiteerd aantal hutjes op het eiland dat onder scherp toezicht staat van de lokale overheid. Het eiland is hierdoor nog steeds ongerept. Op Koh Tarutao kun je alleen overnachten tussen november en april. Je komt er per boot vanuit Pakbara in Zuid-Thailand.

Snorkelen op Koh Lipe

Wil je graag snorkelen, ga dan naar het nabijgelegen Koh Lipe, met zijn hagelwitte strand en heldere zee de aangewezen plek. Overdag kun je hier heerlijk relaxen waarna je in de avond het nachtleven kunt induiken. Ook is het wildlife op de eilanden goed te bewonderen met hun reusachtige schildpadden, krokodillen en hagedissen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website