Koh Lanta bestaat uit een groep eilanden voor de kust van Thailand in de provincie Krabi. Het grootste eiland van de groep heet Koh Lanta Yai.

Op verschillende stranden aan de westkust van Koh Lanta Yai zijn resorts en bungalows voor toeristen. De regio is vooral populair bij strandliefhebbers en voor snorkelen of duiken. Rondom de eilanden zijn er vele indrukwekkende koraalriffen. Er zijn soms zelfs manta roggen en walvissen te spotten. De vele tropische planten en de resten van oude regenwouden geven het geheel een sprookjesachtige aanblik.

Op Koh Lanta vindt gedurende de volle maan in de zesde en elfde maand het ritueel van de Sea Gipsies van Chao Le plaats. Zij komen samen op het strand van Ban Saladan Village, waar ze hun beroemde Rong Ngeng dansen rondom hun boten. Die laten ze wegdrijven om voorspoed en geluk af te smeken.

Een van de vele prachtige aspecten van Koh Lanta is zijn diversiteit aan stranden. Of je nu op zoek bent naar een levendige plek om te feesten, zoals Long Beach, of een rustige plek om tot rust te komen, zoals Kantiang Bay, Koh Lanta heeft voor elk wat wils. De natuurlijke schoonheid van het eiland strekt zich ook uit tot zijn binnenland. Met zijn weelderige jungle, watervallen en grotten, biedt Koh Lanta volop mogelijkheden voor avontuur en ontdekking. Het eiland heeft ook een nationaal park, Mu Ko Lanta National Park, dat de thuisbasis is van een breed scala aan dieren in het wild.

Koh Lanta is bovendien een paradijs voor duikers en snorkelaars, met een rijk onderwaterleven en prachtige koraalriffen. Duikplekken zoals Hin Daeng en Hin Muang bieden de kans om mantaroggen en walvishaaien te spotten. Daarnaast wordt Koh Lanta ook gewaardeerd om zijn lokale cultuur. Het eiland herbergt een diverse mix van bevolkingsgroepen, waaronder de zeezigeuners, of Chao Leh, die al generaties lang in de regio wonen.

Naar Koh Lanta reizen kan je door eerst naar Krabi te gaan. De verbinding Bangkok – Krabi wordt niet alleen onderhouden door Thai Airways, maar ook door bijvoorbeeld AirAsia. Krabi beschikt over een internationale luchthaven. Alternatieven zijn de bus of trein waarbij je verder zal moeten reizen met een busje. Naar Koh Lanta gaan diverse veerboten.

Video: Koh Lanta

Bekijk hieronder video van Koh Lanta:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website