Koh Lanta bestaat uit een groep eilanden voor de kust van Thailand in de provincie Krabi. Het grootste eiland van de groep heet Koh Lanta Yai.

Op verschillende stranden aan de westkust van Koh Lanta Yai zijn resorts en bungalows voor toeristen. De regio is vooral populair bij strandliefhebbers en voor snorkelen of duiken. Rondom de eilanden zijn er vele indrukwekkende koraalriffen. Er zijn soms zelfs manta roggen en walvissen te spotten. De vele tropische planten en de resten van oude regenwouden geven het geheel een sprookjesachtige aanblik.

Op Koh Lanta vindt gedurende de volle maan in de zesde en elfde maand het ritueel van de Sea Gipsies van Chao Le plaats. Zij komen samen op het strand van Ban Saladan Village, waar ze hun beroemde Rong Ngeng dansen rondom hun boten. Die laten ze wegdrijven om voorspoed en geluk af te smeken.

Naar Koh Lanta reizen kan je door eerst naar Krabi te gaan. De verbinding Bangkok – Krabi wordt niet alleen onderhouden door Thai Airways, maar ook door bijvoorbeeld AirAsia. Krabi beschikt sinds enige tijd over een internationale luchthaven. Alternatieven zijn de bus of trein waarbij je verder zal moeten reizen met een busje. Naar Koh Lanta gaan diverse veerboten.

Video: Koh Lanta

Bekijk hieronderde video van Koh Lanta:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website