Koh Adang is het op één na grootste eiland binnen Tarutao National Marine Park en ligt vlakbij Koh Lipe niet ver van buurland Maleisië. Het eiland is 6 km lang en 5 km breed. Het hoogste punt van het eiland is 690 meter.

Koh Adang wordt omringd door slechts een paar zandstranden, maar vooral het koraalrif is ongekend mooi. Het heuvelachtige binnenland van het eiland is bedekt met dichte jungle. Er zijn twee watervallen op Koh Adang, verder zijn er een aantal bergpaden door de jungle.

Prachtig zijn de vergezichten onder ander richting het nabijgelegen eiland Koh Lipe. Het eiland is ongerept en onontwikkeld, dankzij het ​​feit dat een deel uitmaakt van het Tarutao National Park. Op het zuidelijkste puntje (het dichtst bij Koh Lipe) zijn er camping faciliteiten en een paar  bungalows waar je eventueel kan overnachten. Je kan een longtail boot huren om rond het eiland te varen. Zo is er in het noorden van het eiland een strand met zwart zand.

De wateren rond het nationaal park is schoon en helder. Er worden heel veel soorten vis aangetroffen waaronder bepaalde haaiensoorten, rog, doornhaai, meerval, zalm en zeebaars. Ook zeezoogdieren als de doejong, dolfijnen en de dwergvinvissen ziet men er regelmatig. Het Tarutao National Marine Park is ook de favoriete broedplaats voor zeeschildpadden die zich in de periode van oktober tot januari op de stranden nestelen om hun eieren te leggen.

In de onderstaande video zie je eilenden: Koh Tarutao, Koh Lipe en Koh Adang.

Video: Koh Adang

Bekijk hieronder de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website