In het kader van de door mij behandelde website You-Me-We-Us over de bijna 500.000 mensen in Thailand die stateloos zijn of geen volledige papierwinkel kunnen overleggen is thans de film gereed. De film heet ‘Becoming home’ wat ik heb vertaald in ‘Mijn thuis worden’.

De film duurt 38 minuten en is in het Thais met Engelse ondertitels. Het geeft een goed beeld van waar deze mensen tegenaan lopen maar Thailand is wel op weg dit probleem definitief aan te pakken.

Dit is de link:

https://you-me-we-us.com/becoming-home ook te bekijken op YouTube: https://youtu.be/J-fcvGVJ-us

5 reacties op “You-Me-We-Us: De film ‘Mijn thuis worden’”

 1. Oscar zegt op

  Wat een indrukwekkende docu zeg.

 2. Tino Kuis zegt op

  Inderdaad een indrukwekkend verhaal! Zo zijn er dus bijna 500.000 mensen.

 3. Jacques zegt op

  Ik heb al heel wat van dit soort documentaires gezien en telkens val ik weer stil. De mensheid en hoe we met elkaar omgaan, vaak hemelschrijnend. Het gebeurt over de hele wereld. Jonge mensen die je toch alle kansen in de wereld gunt en die het recht hebben om hun leven de invulling te geven die het verdient. De waarom vraag, op het gegeven dat dit wordt nagelaten en autoriteiten volharden in de onwil om er daadwerkelijk iets aan te veranderen, is een legitieme. Antwoorden, zoals wel vaker is gesteld, blijven uit en frustreren een hoop levens. Waar zijn toch een hoop van die mensen die een positieve inbreng kunnen hebben en dit nalaten met hun gedachte en geweten. In mijn optiek gaat nog steeds op, waar een wil is, is een weg. Ik weet dat er in Thailand al wel verbeteringen zijn, maar het gaat echt nog niet van harte en er mag nog wel een tandje bij.

 4. Johnny BG zegt op

  In de link nog wat meer informatie over dit onderwerp. https://www.chiangmaicitylife.com/clg/our-city/city-issues/the-importance-of-being-thai-giving-citizenship-where-citizenship-is-due/

 5. Rob V. zegt op

  *zucht* de deugden (ahum) van bureaucratie en labeltjes, de mens of menselijke maat heeft nog te vaak het nakijken. Dit verhaal is niet niet maar de aandacht hiervoor blijft belangrijk, in de hoop dat ooit eens ook “staatlozen” voor vol worden aangezien en zo (als vol persoon) behandeld worden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website