Wat kan wel en wat niet in Thailand?

Door Redactie
Geplaatst in Cultuur, Thailand tips
Tags: ,
14 april 2019

Ga je binnenkort naar Thailand op vakantie? Zorg dan dat je in ieder geval dat je de onderstaande ‘tips‘ goed doorgelezen hebt. Je enigszins aanpassen aan de Thaise gebruiken en cultuur wordt door de Thai erg op prijs gesteld.

De beroemde glimlach zal nog groter worden en de sierlijke buiging dieper. Thaise mensen hechten aan traditionele gebruiken die onderdeel uitmaken van de eeuwenoude Thaise cultuur.

  • Thai geloven dat het hoofd het meest heilige deel vormt van het lichaam. Raak daarom het hoofd van een Thai niet zo maar aan. Doe je dat wel, per ongeluk, excuseer je dan.
  • De voeten beschouwen Thai als het meest onreine lichaamsdeel. Leg dus nooit voeten (al dan niet met schoenen) op tafel en gebruik je voeten ook nooit om mee te wijzen.
  • Trek schoenen altijd uit bij het betreden van tempels en Thaise huizen, draag gepaste kleding bij tempelbezoek, dus geen teenslippers, korte broeken of blote schouders. Op het Thaise platteland gelden soms lossere kledingvoorschriften. Bij de Grand Palace in Bangkok krijgen bezoekers met  ongepaste kleding een ‘leenbroek’ of ‘leenjurk’ uitgereikt.
  • Thai geven bij begroeting geen hand, maar maken een ‘wai’. Dat wil zeggen, een buiging met de handpalmen tegen elkaar, onder de kin. De hoger geplaatste buigt minder diep dan de lagere. Als toerist hoef je geen wai te maken. Doe het zeker niet naar kinderen of naar het personeel van een restaurant of je hotel. Zij moeten een wai naar jou maken.
  • De koninklijke familie heeft in Thailand een bijzondere status. De koning is zeer geliefd en kwaadspreken of grappen over het koningshuis kan zelfs gevangenisstraf betekenen.
  • Te overdreven uitingen van wederzijdse affectie worden in Thailand niet gewaardeerd. Uitgebreid kussen in het openbaar is ‘not done’; hand vasthouden kan natuurlijk wel.
  • Topless zonnebaden wordt door Thai zeker niet op prijs gesteld.
  • Thai zijn vrij direct in hun vraagstelling. Ze willen alles weten van de ‘farang’, de blanke buitenlander, inclusief salaris en burgerlijke staat.
  • De woorden ‘mai pen rai’ zijn in het Thai erg belangrijk. De betekenis luidt: ‘het geeft niet’.

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website