Het wordt weer tijd voor een uiterst onwetenschappelijke analyse van het bloggebruik. Deze keer analyseer ik de bezoekcijfers van de dagelijkse rubriek Nieuws uit Thailand. Daar was ik wel benieuwd naar, vooral omdat ik hem schrijf.

Nou, beste mensen, ik moet zeggen: dat valt niet tegen. Van 3 tot en met 30 september bedroeg het aantal bezoeken 24.356 wat een gemiddelde oplevert van 870 en daar is ome Dick zeer mee in zijn nopjes. Maar we willen natuurlijk meer weten.

De beste dag was maandag 30 september met 1.315 bezoeken, de slechtste dag donderdag 12 september met 589 bezoeken. Zeven dagen leverden een score van meer dan duizend op. Ik telde tweemaal een vrijdag, zaterdag en zondag en eenmaal een maandag. Alhoewel doorgaans zondag de drukste blogdag is (vervelen mensen zich dan?) scoorden twee zondagen onder het gemiddelde. Maar het zou zomaar kunnen dat de score van 22 en 29 september nog oploopt.

Waren er in de onderzochte periode dagen met een gelijke score? Nee, alle scores waren verschillend. Jammer. Ik heb ook gekeken naar de getalsmatige variant van het palindroom, een woord dat je van twee kanten kunt lezen, zoals lol. Daarvan kwam ik er 5 tegen: 727, 707, 878, 616 en 999. Ook aardig: er waren twee achtereenvolgende dagen met een score > 1000, namelijk 7 september (1100) en 8 september (1189).

Interessant zou natuurlijk zijn om uit te zoeken wat de verklaring van een hoge score is. Is dat de tag, de kop, het plaatje op de homepagina, de ankeiler op de homepagina (de drie regels met een bullet), het weer in Nederland c.q. Thailand?

Een hele uitzoekerij, dat moet maar een van mijn studenten doen en dan kan ik het resultaat volgens goed wetenschappelijk gebruik onder mijn eigen naam publiceren. Nou ja, ik noem ze wel in een onopvallende voetnoot.

Toch was ik nieuwsgierig naar de topdag 30 september. De tags waren: bijgeloof, Mae Wong dam en verkiezingen. Niets bijzonders zou ik zeggen, tenzij geesten hebben ingegrepen en wilden zeggen: mensen, we bestaan echt. Nee, dan de ankeilers. Toen snapte ik het. Lees maar mee:

 • Glazen bol: Mogelijk nieuwe verkiezingen na uitspraak Constitutionele Hof
 • Duitse toerist krijgt massage van 200.000 baht
 • Kwaadaardige geest zorgt in Noordoosten voor slinkende piemels

Ze zeggen wel eens: I rest my case. Nou, dat doe ik nu. U mag zelf de conclusie trekken.

Misschien een column: Een uiterst onwetenschappelijke analyse (3) verscheen op 23 september.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Misschien een column: Een uiterst onwetenschappelijke analyse van een maand nieuws (4)”

 1. janbeute zegt op

  Het maakt mij niet veel uit Ome Dick , maar ik mag heel graag het nieuws uit Thailand lezen .
  Mijn echtgenote zegt dan , weet je dat ook al weer .
  Was vandaag of gisteren in het nieuws van de Thaise TV .
  Ja gehoort op het Hollandse nieuws zelfs nog in de Nederlandse taal .
  Hebben ze dat dan ook al hier in Thailand .
  Dan zeg ik ja , de Hollanders zijn nog niet zo dom , en willen graag alles weten .
  Wat er zo al hier gebeurt in Thailand en direkte omgeving .
  Jantje is graag bij de tijd wat het nieuws aangaat .
  Maar ik lees ook veel andere media , bijna dagelijks om bij te blijven wat er zoal gebeurt in Holland en de wijde wereld .
  Maar ik vind Ome Dick je doet het goed .
  Doorgaan .
  Een compliment van Jantje .

  Aan allen de groeten .

 2. egon wout zegt op

  Om in zo’n korte column zoveel nieuws te verwerken verdient mijn complimenten. Overigens zijn je commentaren op het nieuws vaak geestig en immer welkom. Ik hoop dat je dit nog lang blijft doen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website