De ene tempel is de andere niet en dat geldt zeker voor deze bijzondere constructie. De Wat Samphran is een spectaculaire tempel op zo’n 40 km ten westen van Bangkok. Vooral de toren van 17 verdiepingen die 80 meter hoog is, valt op. En dat niet alleen de toren is roze en er kronkelt een gigantische draak omheen.

De Wat Samphran is een bijzondere en opvallende tempel gelegen in het district Sam Phran, ten westen van Bangkok, Thailand. Dit gebouw is een indrukwekkend stuk architectuur dat relatief onbekend is bij de meeste toeristen.

De meest opvallende eigenschap van de tempel is een enorme draak die zich rond het 17 verdiepingen tellende gebouw kronkelt. Deze draak is hol en bezoekers kunnen erin wandelen. Het staat symbool voor de boeddhistische filosofie en leert bezoekers over de weg naar verlichting door middel van de ervaring van het wandelen door de draak.

De tempel, ook wel bekend als de Dragon Temple, is 80 meter hoog en gebouwd in 1985. Het is ontworpen als een plaats van aanbidding en meditatie voor boeddhistische monniken en andere volgelingen van het boeddhisme. De tempel heeft ook verschillende bijgebouwen en tuinen, die elk hun eigen spirituele betekenis en doel hebben.

Een ander opvallend kenmerk van de Wat Samphran is het gigantische standbeeld van Guanyin, de Bodhisattva van Compassie. Dit indrukwekkende standbeeld draagt bij aan de spirituele sfeer van de plaats.

Hoewel de Wat Samphran minder bekend is dan andere tempels in Thailand, wordt het gewaardeerd om zijn unieke schoonheid en spirituele betekenis. Het is een fascinerende bestemming voor degenen die geïnteresseerd zijn in Boeddhisme, architectuur, of gewoon iets buiten de gebaande paden willen ontdekken.

Wie in de toren naar boven loopt tot aan het dak, kan genieten van een bijzonder uitzicht en je kan op de foto met de draak. Het idee voor dit opvallende bouwwerk kwam nadat een monnik zeven dagen ging vasten en mediteren. In een droom openbaarde zich dit gebouw aan hem.

Heb je geen zin om de tempel te bezoeken, dan kan je de onderstaande video bekijken voor een indruk.

Adres:

 • 92/8 หมู่7 ตำบลสามพราน Amphoe Sam Phran, Chang Wat Nakhon Pathom
 • GPS coördinaten: 13.735032326854,100.21504855179

Video: Wat Samphran, de spectaculaire tempel van de draak

Bekijk hier de video:

3 reacties op “Wat Samphran, de spectaculaire tempel van de draak (video)”

 1. Frank zegt op

  Vorig jaar naartoe geweest, hele aardige monniken die redelijk Engels spreken en je graag rondleiden door de enorme tuin met bijzondere beelden en planten. De toren zelf kon niet beklommen worden. De trap/draak leek op instorten te staan en zag eruit alsof deze niet op korte termijn weer open zou gaan.

  Het filmpje bij het artikel laat dan ook alleen mooie drone beelden van de buitenkant zien… Het complex is echter zonder naar boven te gaan ook zeer de moeite van een bezoekje waard.

 2. Ellis zegt op

  Zijn hier 3 weken geleden geweest. Ziet er indrukwekkend uit, maar zoals Frank hierboven zegt: zeer slecht onderhouden en ziet er niet echt veilig uit.

 3. Mike zegt op

  Ben hier februari 2022 geweest.
  We konden door de draak naar binnen lopen (let op dit is een hele klim)

  Mooie tempel maar moeilijk bereikbaar vanuit Bangkok centrum


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website