Green Wood Travel, de Nederlandse touroperator in Bangkok, heeft een paar opvallende korte trips aan het al rijke aanbod toegevoegd. Eén ding wordt meteen duidelijk: veel mooier wordt het niet.

Liefhebbers van zee, snorkelen en duiken hebben de Similan en Surin Eilanden in Thailand ongetwijfeld hoog op hun verlanglijstje staan. Terecht. De Andaman Zee heeft daar kristalhelder water, zit boordevol kleurrijke vissen en prachtig koraalrif. Er is veel te zien, van anemoonvissen (Nemo) en schildpadden tot haaien en barracudas. Maar ook het decor van woeste rotsen en jungle bebossing mag er zijn.

‘Het is alsof je in een groot aquarium zwemt’, schrijft een van de reizigers in een recensie, ‘vissen in alle kleuren vormen en maten komen je tegemoet, ook de eilanden die je aandoet zijn een lust voor het oog.’ National Geographic rekent de eilanden tot de beste tien plekken om te snorkelen en duiken in de wereld! Niet zo gek dat de eilanden inmiddels tot een beschermd natuurpark behoren.

Green Wood Travel biedt nu drie nieuwe tours aan: ‘De onvergetelijke Similan Eilanden’ (een dagtrip vanaf Phuket of 3 dagen snorkelen en zwemmen, inclusief verblijf in een tent of een eenvoudige bungalow) en ‘Hoogtepunt: Kamperen op de Surin Eilanden’ (3 dagen snorkelen en zwemmen, met een bezoek aan een Moken zee-nomaden dorp en een junglewandeltocht voor het mooiste uitzicht op de zonsondergang).

Het Similan Eilanden Nationaal Park is een groep van negen eilanden in de Andaman zee, op ongeveer 55 kilometer ten westen van Khao Lak. De meeste zijn onbewoond, behalve Koh Similan en Koh Miang. Ook de Surin Eilanden waren lang onbewoond. Alleen rondtrekkende Moken leefden er. Surin was vooral het domein van vliegende eekhoorns, zee-arenden, hagedissen en apen. Stel je alvast voor: al die geluiden van vogels en andere dieren die je ‘s-nachts hoort terwijl je lekker in je tent ligt, moe van een mooie dag snorkelen.

4 reacties op “Snorkelen, zwemmen en kamperen op de Similan en Surin Eilanden”

 1. Ernst-Otto Smit zegt op

  Surin eilanden zijn een nieuwe bestemming vanaf oktober 2017. Voor een dikke tweehonderd euro verblijf je drie dagen op een tropisch paradijselijk eilanden groep. Zelf ben ik hier nog niet geweest maar daar gaat verandering in komen 🙂

 2. Merijn Volkers zegt op

  Beste,

  Ik ben op de similan eilanden geweest( en overnacht), adembenemend mooi.

  Zover ik begrepen had waren de surin eilanden gesloten het hele jaar voor tourisme.
  Om de natuur te beschermen. Het was er te druk…

  Betekent dit dan dat ze nu recent weer open zijn voor tourisme???

  Met vriendelijke groet,

  Merijn Volkers

 3. Stevenl zegt op

  Surin national marine park, en dus de eilanden, hebben altijd dezelfde openingstijden gehad als similans: 15 oktober tot 15 mei.

 4. Merijn Volkers zegt op

  Sorry, ik ben mis met de Tachai inlands.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website