Sangkhlaburi – De poort naar Myanmar

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Advertorial
Tags: ,
24 april 2018

De brug vanSangkhlaburi – De poort naar Myanmar is een fenomeen. Het is met 850 meter de langste houten brug in Thailand (en de op een na langste ter wereld). Dat is al spectaculair, maar wat een bezoek aan deze poort naar Myanmar zo de moeite waard maakt is de beleving, de ervaring in een deel van Thailand te staan, dat zelf nog bepaalt in welk tempo het leeft.

De brug verbindt Sangkhlaburi, waar Thailand eindigt, met een dorp van de Mon, een van de traditionele bevolkingsgroepen in dit deel van het land. Er wonen hier naast Mon ook Karen, Laotianen en Birmezen. Een smeltkroes op de grens van twee landen.

Dit indrukwekkende plaatsje bezoek je op een driedaagse tour die in Bangkok begint en je allereerst naar Kanchanaburi brengt, bekend van de dodenspoorlijn, de Bridge over the River Kwai en de erebegraafplaatsen.

Daarna gaat de reis verder naar Sangkhlaburi en overnacht je in een hotel waarvan het zwembad hoog boven de rivier ligt en een fantastisch uitzicht heeft. De tour brengt je ook naar de Bikli rivier, waar je tussen hoge bergen, bedekt met een dichte jungle, met de longtailboot een tocht maakt. Als het water laag staat, bezoek je een oude ondergelopen tempel. Bij hoog water zie je alleen het dak. Bij de Ta Kian Thong waterval begint een tocht per raft over de rivier. Ook gaan we proberen of we even Myanmar in mogen om de Three Pagodas en de markt van Payathonsu te zien.

Lees alles over deze veelzijdige tour op Sangkhlaburi – de toegangspoort naar Birma.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website