Je maakt van alles mee in Thailand (158)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
17 februari 2021

Alhoewel de Thai niet echt veel verschilt van de gemiddelde Belg of Nederlander maak je in Thailand toch soms iets mee wat je in je eigen land niet zo gauw zal meemaken.

Vandaag een eerder geplaatst verhaal van TheoS.


‘Na 42 jaar Thailand was het mijn beurt om aangereden te worden’

Nu was het dan toch mijn beurt om (dit na 42 jaar Thailand) aangereden te worden. Ik ging, afgelopen vrijdag, samen met mijn Thaise vrouw op de motor naar Lotus.

Nu moet ik vanuit mijn huis via een smalle soi naar de hoofdsoi en dan via Sukhumvit naar Lotus. Komende vanuit mijn huis stop ik voor de kruising met de hoofdsoi, kijk naar rechts en dan naar links, weer naar rechts en weer naar links geen verkeer te zien en ik steek over en ga aan de linkerkant van de weg rijden.

Komt er een pick-up aan met hoge snelheid en deze probeerde nog te remmen maar te laat en bam, achterop mijn Suzuki 110. Ik kreeg de motor op mijn rechterbeen die natuurlijk brak en ongelooflijk mijn vrouw, die ook onder de motor lag had niets buiten een klein schrammetje op haar elleboog.

De bestuurder die mij aanreed nam alle schuld op zich en vervoerde mij naar het Sirikit Hospital waar hij verklaarde dat alle kosten voor zijn rekening waren. Hij moest een borg storten van 134.000 Baht. Ook laat hij de motor op zijn kosten repareren.

Het Hospital verlangde een politierapport dus hij met mijn vrouw naar het politiebureau waar hij moest tekenen dat alle kosten voor zijn rekening waren. Nadat de motor gerepareerd is moeten hij en en mijn vrouw naar het bureau waar hij ook nog eens een schadevergoeding aan ons moet betalen onder het oog van de politie. Wanneer iedereen heeft getekend dat de zaak naar volle tevredenheid is afgewikkeld is het voor hem einde verhaal.

De afdeling (trauma ward) waar ik 5 dagen verbleef lag stampvol met verkeersslachtoffers, allemaal motorrijders. Elke dag kwamen er nieuwe slachtoffers bij. WEES GEWAARSCHUWD!

Ingezonden door theoS


» Laat een reactie achter


Rating: 4.86/5. From 14 votes.
Please wait...

8 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (158)”

 1. B.Elg zegt op

  Op de lijst met meest verkeersonveilige landen staat alleen Libië voor Thailand.
  Een bromfiets is goedkoop en lijkt een logische keuze bij tropische temperaturen, maar het is echt levensgevaarlijk.

  • janbeute zegt op

   Libie staat nummer een op de lijst van verkeers ongevallen met dodelijke afloop.
   Maar verkeersongevallen met dodelijke afloop waarbij een motor bij betrokken is daar is de eer nog steeds toegedient aan Thailand.
   Moet zeggen dat de inzender van dit verhaal behoorlijk geluk heeft gehad met een eerlijke veroorzaker.
   Meestal gaat het er wel anders aan toe.
   Of de dader is snel weg en spoorloos verdwenen of heeft geen verzekering of geld om de schade op te verhalen.
   Wat dan vaak overblijft is dat je ook nog zelf voor de eigen materiele schade en hospitalisering moet opdraven

   Jan Beute.

   • Louvada zegt op

    Beste,
    Die mag idd van geluk spreken. De manier waarop deze zaak afgehandeld werd is wel echt (hopelijk niet uniek) maar wel uitzonderlijk. Indien al wat de dader beloofd en geregeld heeft alles nadien wel zal kloppen is nog een andere zaak ? Vermits aangifte bij de politie ook gebeurd is de kans van slagen vrij groot.

 2. frank h vlasman zegt op

  Waarom betaalde hij METEEN alle kosten, vind ik vreemd. Was er meer aan de hand? HG

  • Jacques zegt op

   Waarschijnlijk is deze bestuurder met zijn truck goed verzekerd. Daarnaast is hij kennelijk uit het goede hout gesneden en in het bezit van (contant) geld. Ik heb zelf een keer vanachter aangereden met mijn pick up truck door een grote truck, waarvan de remmen niet afdoende meer werkte. Volledige medewerking van deze bestuurder, alle benodigde papieren en goede verzekering. Alles werd vergoed. Kortom uiteindelijk los van het feit dat de truck een paar weken voor herstel weg was toch weinig kopzorgen gehad.

 3. theoS zegt op

  @frank h vlasman, dat vond ik ook maar naar later bleek zat deze man boordevol met medicijnen en werdt later bewusteloos naar het ziekenhuis gebracht waar hij 5 dgn verbleef. Zijn vrouw morrelde met de film van de dashcam en probeerde de Thais, die daar wonen, mij de schuld te geven. Mijn vrouw heeft een ondertekende verklaring van deze man dat hij de schuldige was van de aanrijding. Tot nu toe niets meer van gehoord.

 4. David H. zegt op

  Een uurtje geleden (14 h) nog juist een doffe bonk gehoord op Theprasit rd. op weg naar Tesco Lotus …. en ja hoor lag er weer een onbeweeglijk op de beton , wegens doffe bonk dacht ik eerst ongeval met wagen , echter geen betrokken wagen (meer ?) te zien .

  Echter dan zie je hoe ongevallen hier zo frequent zijn , aan de manier hoe plots alle toeschouwers actief worden , taxi boys allereerst met plaatsen van kegels en parkeren motorcycles met flitslichten aan het aankomend verkeer afleidende , slachtoffer afschermende met parasols …..dit alles als uit het niets komende solidariteit , ambulance en politietruck ook vlug ter plaatse

  Een blijkbaar alledaagse routine hier

  • RonnyLatYa zegt op

   Oefening baart kunst 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website