Watermanagement in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Achtergrond
Tags: , ,
13 juni 2016

De Thaise overheid heeft tezamen met de Bangkok Metropolitan Administration (BMA) overeenstemming bereikt over plannen om toekomstig wateroverlast aan te pakken en te voorkomen. Minister Plodprasop Ruraswadi van wetenschap en technologie gaf tijdens een presentatie aan hoe op een efficiënte wijze het watermanagement in de hoofdstad en omgeving ontwikkeld zou kunnen worden.

Het kostbare plan houdt onder andere in om de dijken langs de hoofdkanalen te repareren en te versterken, extra pompinstallaties om het overtollige water weg te kunnen pompen en het drainage systeem van het Phasi Charoen kanaal in West Bangkok te verbeteren.

Militairen gaan helpen om dit plan voor 29 hoofdkanalen uit te voeren. De Royal Thai Navy zal 100 waterinstallaties bouwen en hulp bieden waar dit nodig is. Bovendien zal het leger 300 kleinere kanalen aan gaan leggen. De BMA zal verder een waarschuwingssysteem voor de hoofdstad en omgeving gaan verzorgen.

Het stadsbestuur wil nu een goed doordacht plan van aanpak, zodat er geen wateroverlast meer zal ontstaan zoals voorheen. Minister Plodprasop verzekerde na deze vergadering dat de bewoners van Bangkok dankzij deze maatregelen geen overstromingen meer zouden meemaken of dat wateroverlast alleen nog van korte duur zal zijn. Ook de belangrijke economische centra in Bangkok en fabrieksterreinen zullen goed beschermd zijn.

Het plan van de gemeente moet nog ter goedkeuring woorden voorgelegd aan het kabinet.

Het blijft de vraag of de maatregelen voldoende zullen zijn en waarom er geen gebruikt is gemaakt van de expertise van externe deskundigen op het gebied van watermanagement, zoals Nederland. Bangkok is een deltagebied, extra pompen en kanalen zijn waarschijnlijk niet voldoende om het water in goede banen te leiden. Het aanleggen van dijken en sluizen aan de monding van de Chao Phraya rivier zou mogelijk effectiever kunnen zijn.

3 reacties op “Watermanagement in Bangkok”

 1. LOUISE zegt op

  Hallo redaktie,

  Thailand hulp vragen aan b.v. Nederland??
  Utopie.
  Het toegeven zelf de kennis niet in huis te hebben, dat wordt natuurlijk never nooit gedaan.
  Ik vind het betreurendswaardig voor de ondernemers die steeds weer worden geconfronteerd met riante reparaties, het weg moeten gooien van voorraden in de winkel en ook nog eens zonder klanten zitten.
  De metro, deze is toch ook van de overheid dacht ik?
  Dat is toch ook een tak van business wat gebaat is van een goede water afvoer.

  LOUISE

 2. mark zegt op

  Merk op dat het plannetje uitgaat van Bangkok Metropolitan Administration (BMA). Slechts één partij, al vertegenwoordigt ze een niet onbelangrijke stad.

  Vraag stelt zich dan of stroomafwaarts gesitueerde waterwegbeheerders, stakeholders, bestuurlijke verantwoordelijken betrokken werden bij het plannetje? Idem dito voor stroomafwaartse?
  Van een integraal waterbeheer (grensoverschrijdend!) is alweer niets te merken. Nochtans stroomt water altijd naar de zee 🙂 niet gehinderd door bestuurlijke grenzen …

  Of buitenlandse hydrologische experten iets kunnen bijdragen om de interne Thaise bestuurlijke, politieke, waterknoop te “ontgorden” is zeer de vraag. Terwijl daar het daar precies het hardste knelt om tot deugdelijke oplossingen te kunnen komen.

  Gebrek aan technisch hydrologische kennis/ervaring is in Thailand niet hét probleem. Vernuftige bevloeiings- en afwateringssystemen zijn er al veel langer bekend dan in de lage landen.

 3. henry zegt op

  Minister Plodsaprob is samen met de regering Yingluck in mei 2014 aan de kant gezet Dus dit artikel is niet meer relevant.
  Ondertussen zijn deze plannen al lang achterhaals


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website