Wat Huay Plak Kung in Chiang Rai (Chirawan Thaiprasansap / Shutterstock.com)

Mocht je denken dat Thailand al voldoende tempels heeft dan heb je het mis. Op een nieuw tempelterrein, Wat Huay Plak Kung, in de provincie Chiang Rai kan je maar liefst 3 bijzondere bouwwerken bewonderen: een beeltenis van Guan Yin (de Godin van de Genade), een gouden Chinese Pagode en een witte boeddhistische tempel.

De Wat Huay Plak Kungligt op ongeveer 6 kilometer ten noorden van Chiang Rai op een heuvel. Het grote witte beeld trekt direct de aandacht. In het beeld zitten trappen en een lift waarmee je naar boven kan, zelfs tot aan het voorhoofd. Je kan daar mooie graveringen bewonderen en door het oog naar buiten kijken.

De Gouden Pagode is tevens een indrukwekkend bouwwerk van 9 verdiepingen hoog. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht. ’s Avonds is de Gouden Pagode verlicht, dat moet je gezien hebben. Zorgt voor prachtige foto’s. Rechts van de Pagode tref je de witte boeddhistische tempel.

Een bezoek aan de  Wat Huay Pla Kung is gratis, aleen als je het Guan Yin beeld in wil kost dat 40 baht.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.50/5. From 2 votes.
Please wait...

5 reacties op “De drie imposante bouwwerken van de Wat Huay Plak Kung in Chiang Rai”

 1. rene zegt op

  is zeker prachtig geworden! ga dat zien…

 2. endorfun zegt op

  Van buiten zeer indrukwekkend. Maar vooral binnenin is het fantastisch mooi. Een aanrader, meer waard dan een omweg. Een trip op zichzelf.

 3. Marianne zegt op

  Ik ben in 2017 in de de Wat Huay Plak Kungligt geweest.
  Men was deze toen nog aan het restaureren.
  De binnenkant, zeker bovenin is een echte aanrader.

 4. Cornelis zegt op

  Het indrukwekkende, van veraf zichtbare 79 meter hoge beeld bij Wat Huay Pla Kang (zo staat de benaming hier in CR op de borden) is momenteel gesloten. Ik fiets er regelmatig langs en ik heb de 9 verdiepingen tellende pagoda ook bezocht, maar ik ben nog nooit naar boven geweest in het beeld.
  Zodra het weer geopend is ga ik met de camera naar boven om het uitzicht vast te leggen. Op een heldere dag moet dat erg mooi zijn. Als de plaatjes de moeite waard zijn zal ik ze hier op Thailandblog delen.

 5. endorfun zegt op

  Ik was er in 2019, en het was indrukwekkend. Binnenin, helemaal bovenaan, bevind je je in het hoofd van Quan Yin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website