Wat Huay Plak Kung in Chiang Rai (Chirawan Thaiprasansap / Shutterstock.com)

Mocht je denken dat Thailand al voldoende tempels heeft dan heb je het mis. Op een nieuw tempelterrein, Wat Huay Plak Kung, in de provincie Chiang Rai kan je maar liefst 3 bijzondere bouwwerken bewonderen: een beeltenis van Guan Yin (de Godin van de Genade), een gouden Chinese Pagode en een witte boeddhistische tempel.

Wat Huay Plak Kung is een opmerkelijke en relatief nieuwe toevoeging aan de vele unieke en historische tempels in de provincie Chiang Rai in Noord-Thailand. Deze tempel, ook bekend als de ‘Goddess of Mercy Temple’, trekt bezoekers aan met zijn indrukwekkende architectuur, serene sfeer en zijn iconische, enorme beeld van de Godin van Barmhartigheid, Guanyin. Het meest opvallende kenmerk van Wat Huay Plak Kung is het negen verdiepingen tellende paviljoen en het 25 verdiepingen tellende, gigantische witte beeld van Guanyin, de godin met duizend armen. Deze enorme constructie is van verre zichtbaar en fungeert als een symbool van bescherming en genade.

Het negen verdiepingen tellende paviljoen, ook wel bekend als het “Pagoda of 9 Levels” of “9 Tier Temple”, is te betreden en biedt een adembenemend panoramisch uitzicht over het omliggende landschap, inclusief de uitgestrekte rijstvelden en bergen van Chiang Rai. Binnen in de tempel vind je prachtige kunst en decoraties die een mix zijn van verschillende boeddhistische en Chinese invloeden. De sfeer is rustig en nodigt uit tot meditatie en reflectie. Bovendien is er een aanzienlijke ruimte gewijd aan onderwijs en leren, wat de betekenis van de tempel als een plaats van spirituele groei onderstreept.

Ondanks dat het een relatief nieuwe toevoeging is, heeft Wat Huay Plak Kung zijn plek verdiend als een van de must-see bestemmingen in Chiang Rai. De combinatie van spectaculaire architectuur, spirituele betekenis, en het rustige, serene landschap maakt het een unieke en onvergetelijke ervaring voor zowel lokale als internationale bezoekers.

De Wat Huay Plak Kungligt op ongeveer 6 kilometer ten noorden van Chiang Rai op een heuvel. Het grote witte beeld trekt direct de aandacht. In het beeld zitten trappen en een lift waarmee je naar boven kan, zelfs tot aan het voorhoofd. Je kan daar mooie graveringen bewonderen en door het oog naar buiten kijken.

De Gouden Pagode is tevens een indrukwekkend bouwwerk van 9 verdiepingen hoog. Eenmaal boven geniet je van een fantastisch uitzicht. ’s Avonds is de Gouden Pagode verlicht, dat moet je gezien hebben. Zorgt voor prachtige foto’s. Rechts van de Pagode tref je de witte boeddhistische tempel.

Een bezoek aan de  Wat Huay Pla Kung is gratis, aleen als je het Guan Yin beeld in wil kost dat 40 baht.

7 reacties op “De drie imposante bouwwerken van de Wat Huay Plak Kung in Chiang Rai”

 1. rene zegt op

  is zeker prachtig geworden! ga dat zien…

 2. endorfun zegt op

  Van buiten zeer indrukwekkend. Maar vooral binnenin is het fantastisch mooi. Een aanrader, meer waard dan een omweg. Een trip op zichzelf.

 3. Marianne zegt op

  Ik ben in 2017 in de de Wat Huay Plak Kungligt geweest.
  Men was deze toen nog aan het restaureren.
  De binnenkant, zeker bovenin is een echte aanrader.

 4. Cornelis zegt op

  Het indrukwekkende, van veraf zichtbare 79 meter hoge beeld bij Wat Huay Pla Kang (zo staat de benaming hier in CR op de borden) is momenteel gesloten. Ik fiets er regelmatig langs en ik heb de 9 verdiepingen tellende pagoda ook bezocht, maar ik ben nog nooit naar boven geweest in het beeld.
  Zodra het weer geopend is ga ik met de camera naar boven om het uitzicht vast te leggen. Op een heldere dag moet dat erg mooi zijn. Als de plaatjes de moeite waard zijn zal ik ze hier op Thailandblog delen.

 5. endorfun zegt op

  Ik was er in 2019, en het was indrukwekkend. Binnenin, helemaal bovenaan, bevind je je in het hoofd van Quan Yin.

 6. Ronald zegt op

  Ben er in 2019 geweest het is een mooi ruim opgezet geheel van het beeld zelf, je kan er mijlen ver uit zien vanaf de top en dat is niet misselijk er gaat een lift met je omhoog zodat je niet de hele rit hoeft te lopen (wat voor mij een groot probleem is) je kan er ook met de auto tot het beeld naar toe rijden zo dat ook het geheel ook toegangkelijk is voor minder valide mensen

 7. Tino Kuis zegt op

  Het is Wat Huay Pla (en niet Plak) Kung. In het Thais วัดห้วยปลากั้ง Wat Huay Pla Kang (tonen: hoog, dalend, midden, dalend. Wat is een wat, huay is een riviertje, pla is een vis en kang is een soort garnaal (bidsprinkhaan garnaal).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website