Je gaat binnenkort lekker drie weken op vakantie naar Thailand. Heerlijk! Nu is het ook de tijd om na te denken hoe jij je woonhuis in Nederland of België achter laat. Het dievengilde heeft namelijk geen vakantie. Dagelijks wordt er bij 175 huishoudens ingebroken. Tijdens de vakantieperiode, traditioneel het jachtseizoen voor inbrekers, neemt dit met een vijfde toe.

De vakantietijd is dus een toptijd voor inbrekers. Het is vaak makkelijk te zien waar bewoners voor langere tijd weg zijn; post op de mat, gordijnen die gesloten of juist open blijven en ’s avonds is het donker in huis.

Geef daarom je woning altijd een bewoonde indruk. Vertel een beperkt aantal familieleden en vrienden wanneer je op vakantie bent en vraag of zij regelmatig je huis inspecteren den post weghalen.

Veilig op vakantie tips

Beveiligen is een combinatie van afsluiten, opletten en technische maatregelen.

 • Gebruik goedgekeurd hang-en-sluitwerk op ramen, (garage)deuren en lichtkoepels. Een slot dat voldoet aan het Politiekeurmerk, is getest en indien volgens de regels gemonteerd, verkleint het sterk de kans op inbraak. Zo’n slot herken je aan het SKG®-logo, met sterren.
 • Goede buitenverlichting helpt ook tegen inbraak. Bijvoorbeeld een lamp met schemerschakelaar of bewegingssensor.
 • Een schuifpui is extra inbraakgevoelig, breng hier een speciaal slot aan.
 • Beveilig ook de bovenverdieping van de woning, zoals balkondeuren, ramen en dakramen.
 • Vraag aan de buren of zij hun auto af en toe op je oprit parkeren.
 • Laat geen volle vuilniszakken/vuilcontainers bij jouw huis achter.
 • Zet je fiets/brommer altijd op slot, ook als deze binnen staat.
 • Vertel niet op sociale media dat je op vakantie gaat. Scherm persoonlijke berichten zoveel mogelijk af voor buitenstaanders.
 • Zorg ervoor dat je huis er zo veel mogelijk bewoond uitziet. Gebruik tijdschakelaars en laat de post weghalen door buren en deze niet in het zich leggen (bij een tijdschakelaar is het wel raadzaam om er eentje te kiezen die dagelijks van tijd wisselt waarop hij aangaat).

7 reacties op “Vakantie naar Thailand: voorkom inbraak in je woning”

 1. John Chiang rai zegt op

  En ga vooral niets mededelen op Facebook ,Line, Twitter etc. want dit is een regelrechte uitnodiging aan al diegenen die willen inbreken.

 2. loe zegt op

  En hang geen labels met naam en adres aan je koffer. De medeplichtigen op Schiphol kunnen meteen zien
  waar en wanneer ingebroken kan worden.

  • Harry Romijn zegt op

   Gevolg is, dat niemand bij verlies je koffer “thuis kan brengen”. Daarom: geschreven deel naar de binnenkant van het hoesje.

 3. jan zegt op

  Tip: Werkt 100% en is goedkoop. In de jaren 90 zijn er bij mij minstens 10 inbraak pogingen gedaan altijd laat in de nacht +/- 4 uur.
  Ik heb toen n klein Velleman Stroboscoop lampje van 20 watt gekocht ( prijs 10,95 ) aan de binnen kant van mijn voordeur vastgemaakt,naar buiten gericht door het voordeur glas,aangesloten op n goedkope sensor+ n tijd schakelaar die je normaal gesproken voor buiten verlichting gebruikt.
  De dief/inbreker word nu totaal verblind al op 3 meter afstand van je voordeur.
  En kan het slot niet zien, laat staan het slot open breken !

  Het probleem van de meeste alarm installaties is dat ze pas gaan werken bij inbraak ,bv op het moment
  dat de deur open is, of nog erger als de inbreker al binnen is

 4. Khun Peter zegt op

  Laat je ook niet ophalen met een taxi bij de voordeur van je huis om je vervolgens naar Schiphol te laten brengen. De taxichauffeur vraagt geïnteresseerd hoe lang je op vakantie gaat en geeft het adres door aan zijn (criminele) vriendjes. Hoe gemakkelijk kan je ze het maken.

 5. Jos zegt op

  Wat ook handig is: in heb diverse webcams in mijn huis neergezet die streamen naar een storage op internet, natuurlijk secure ingericht..

  Daarnaast een SSID gemaakt welke heet: mijnoverheid.buurpreventie.cams

 6. Harry Romijn zegt op

  Inbraakbeveiliging is net zoiets als de verdediging van een middeleeuws kasteel.
  Verder geldt: “niet hier, ga maar naar elders”.

  – het begint met de afschrikking: video camera’s, zelfs als ze niet zijn aangesloten op een opslagmedium, doch enkel een brandend lampje geven. Kosten: ca € 100,- . Overigens: dummies… kan een beetje bontkraagje al van echt onderscheiden
  – een slotgracht, ofwel: een hekwerk bij de straat, zelfs als het 70-90 cm hoog is. Lastig springen met iets zwaars in de hand.
  – goed hang- en sluitwerk, en dus niet besparen op die € 30-100. Achter de schuifpui onder in het “uitschuifpad” een lat leggen doet al wonderen. En alle ramen van een slotje voorzien. Ik heb een staaf betonstaal als hindernis achter ieder raam: in twee bussen in gaten in de wand aan iedere kant. Een olifant krijgt het nog niet open en.. kost heel weinig.
  – bewoonbaar lijken: verlichting binnen aan, en liefst een “fake” TV scherm ( Lidl € 10,- ) op een van de slaapkamers. Lijkt dan, of een van de kinderen thuis is (gebleven) .
  Als laatste: elektronisch alarm, liefst zichtbaar van buiten, doch niet uitschakelbaar van buiten: geen bontkraagje voelt zich op zijn gemak met zo’n jankding aan. Kosten: ca € 150,- Wat sensors en het alarm zichtbaar buiten opgehangen (denkt iedereen )
  – reclame make voor een tijdelijk onbewoond huis op bijv Facebook liever als je al thuis bent ( voor wie doet u dat overigens ? Voor het eigen ego / minderwaardigheidsgevoel ? )
  – zelf heb ik een rookgenerator aangeschaft. In no time zie je geen hand meer voor ogen, en is ieder bontkraagje maar geïnteresseerd in één ding: zo rap mogelijk wegkomen. Buit is niet belangrijk meer.

  Schakel gas, water en zoveel mogelijk electrische kringen uit.

  En verder geldt: inbraakschade: vervelend, doch emotionele spullen weg nog erger. Brandwerend kluisje ergens goed verstopt, voor de verzekeringspapieren en andere belangrijke (waarde)zaken.
  En… maak een backup van je harde schijf. Zijn in ieder geval je foto’s en administratie- / belastinggegevens niet weg samen met de computer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website