Thaivisa heeft ontdekt, dat het nieuwe hotel deel uitmakend van het Terminal 21 project in Pattaya geen alcoholische dranken aanbiedt. Noch in de restaurants noch in de minibars van de kamers zal bier, wijn, etc. te koop zijn.

Het Grande Centre Point Hotel Pattaya met 400 kamers zal naar verwachting in oktober zijn deuren voor gasten openen. Het management van het hotel hoopt in het eerste jaar van opening op een bezettingsgraad van de kamers van 85%. Een hotelkamer zal vanaf 7.000 baht per nacht gaan kosten.

Het “geen alcohol”-beleid is overigens niets nieuws, want het geldt voor alle Centre Point hotels in Thailand.

Men zou kunnen denken, dat het hotel dus niet geschikt is voor de echte drinkers, maar dat is niet juist. Het is gasten toegestaan hun eigen drank in hun kamers te gebruiken. Ook in de restaurants kan men zelfgekochte alcoholische dranken bij de maaltijd gebruiken zonder dat daarvoor “kurkgeld” hoeft te worden betaald.

Goed nieuws dus voor de Best Supermarkt met een grote collectie aan allerlei alcoholische dranken en de 7-Eleven aan de overkant van de straat.

Lees het hele verhaal op de link: www.thaivisa.com/

Bron: Thaivisa

7 reacties op “Geen verkoop van alcohol in Terminal 21 Pattaya”

 1. tom bang zegt op

  Voor 7000 baht per nacht wil ik niet de straat over om een alcoholisch drankje te gaan halen.

  • TheoB zegt op

   Als je ฿7000 per nacht kunt/wilt ophoesten kun je ook makkelijk de kosten dragen van het om alcoholische versnaperingen of anderszins sturen van een piccolo/bellboy.
   Waarschijnlijk ben je dan even duur uit als wanneer je die dranken van het hotel afneemt, maar daar heb ik geen ervaring mee, want ฿7000 per nacht is al ruim boven mijn budget.

 2. Leo Th. zegt op

  Twee of drie keer in het Grande Centre Point Terminal 21 in Bangkok gelogeerd. Prima hotel, vriendelijke medewerkers, fijn zwembad en Spa. Directe verbinding met BTS station Asoke en MRT Sukhumvit. De (promotie) prijs lag telkens rond de 100 euro. Hoewel ik in Nederland maar heel weinig bier drink, doe ik dat in Bangkok vaker en na een dag winkelen, sightseeing of wat dan ook kan ik aan de rand van het zwembad volop genieten van een koel biertje. Heb geen zin om mijn eigen biertje mee te nemen nog afgezien van het feit dat ik, als enige die dat daar drinkt, wil opvallen. Heb daarom niet meer in dit hotel geboekt, niet omdat ik geen dag zonder alcohol kan maar meer omdat het voor mij een traktatie is om eerder genoemde reden.

 3. Sjaak S zegt op

  Ik moest vroeger vanwege mijn werk in Sheraton, Hilton en andere dergelijke hotels overnachten. Wanneer je een drankje uit de minibar nam, was dat vrij duur. Een blikje cola al gauw 3 Euro en een pils over de 5 Euro.
  Ik heb weliswaar soms een cola genomen omdat ik moe was, maar ging daarna naar de supermarkt om de hoek en vulde zelf de minibar aan.
  Ik hang altijd het “do not disturb” bordje aan de deur wanneer ik wegga.
  Toen ik echter terug kwam van de supermarkt, was de minibar weer opgevuld en lag daar een rekening van de drankjes die ik gebruikt had.
  Daarop belde ik de receptie en vroeg wat dit moest. Ja, het was niet gebruikelijk dat gasten zelf hun minibar opvulden (ik begreep dat wel)… Nou zei, ik en is het dus wel gebruikelijk dat men ongevraagd op mijn kamer kan komen? Ik vond dat onbeschoft, mijn privacy werd geschonden.
  Ze hebben toen de rekening vernietigd en me verder met rust gelaten…
  Verder zal het mij een zorg zijn of een hotel alcohol in een minibar heeft of niet…
  Wanneer de kamers in een hotel 7000 baht kosten, zal het niet altijd zijn dat de gast die in die kamer zit het zelf betaalt (zoals in mijn geval, waar mijn bedrijf de overnachting betaalde)…

  • Leo Th. zegt op

   Beste Sjaak, artikelen uit de minibar in luxe hotels zijn, zoals de frequente reiziger nu eenmaal weet, vrij prijzig. Hetzelfde geldt voor drankjes in een (hotel)bar, die zijn ook veel duurder dan wanneer je ze in een winkel zou kopen. Er is op de kamer altijd een prijslijst aanwezig zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de minibar zelf aanvult, om dat te voorkomen zijn de artikelen vaak voorzien van een sticker of zegel. Niets let je echter om vooraf zelf aangeschafte drankjes in de minibar te zetten en enkel die te nuttigen. Vind het verder opmerkelijk dat je het ‘niet storen’ bordje ophangt wanneer je weggaat. Wanneer moet de kamer dan schoongemaakt worden? Om het betreden door hotelmedewerkers van je kamer ondanks het bordje onbeschoft en een schending van je privacy te noemen, vind ik wel overdreven. Je kunt een hotelkamer niet vergelijken met je eigen woning, er zijn altijd zaken waarvoor de medewerker in je kamer moet en mag zijn. Zo’n bordje is natuurlijk geen verbodsbord maar meer een verzoek en voordat de kamer betreden wordt zal er gebeld of op de deur geklopt zijn om zich ervan te gewissen of er iemand aanwezig is.

 4. Ger-Korat zegt op

  Blijkbaar selecteert men de gasten op criteria zoals niet-roken en geen alcohol drinken. Kom je vaak uit op de toeristen uit de betere klassen zoals uit Zuid-Korea, Japan, Singapore en vergelijkbare oorden. En dan zijn dit vaak ook nog vrouwen en kapitaalkrachtig. En ja daar is een groot aanbod van dus denk ik het markttechnisch goede keuze.

  • Leo Th. zegt op

   Wellicht behoren de door jou benoemde gasten tot de doelgroep maar er wordt niet op geselecteerd. Destijds werd mij in Bangkok verteld dat de eigenaar van deze hotelketen vanwege geloofsovertuiging geen alcoholische dranken aanbiedt. Zijn goed recht en ik heb er bij het zwembad een (lekkere) alcoholvrije cocktail gedronken maar, zoals ik al eerder schreef, gaat mijn voorkeur uit naar een koel biertje. Overigens denk ik nu niet bepaald dat kapitaalkrachtige vrouwen uit Zuid-Korea, Japan en Singapore een bestemming als Pattaya op hun verlanglijstje hebben staan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website