Charlie Edward / Shutterstock.com

Een Belgische man heeft beweerd, dat de strengere toepassing van de regels van de Thaise Immigration betreffend “overstay” de oorzaak zijn van zijn pogingen tot zelfmoord.

De man, die tien jaar in Thailand heeft gewoond, is nu terug in België, zonder werk en zonder een “thuis” en er is maar één ding, dat hij wil en dat is een eind maken aan zijn miserabel leven. De Thaise Immigration acht hij verantwoordelijk voor zijn paniekaanvallen, die er toe leidden, dat zijn mooie leven in Thailand in de vernieling raakte.

Visumoverschrijding

In maart 2016 besloten de Thaise autoriteiten, dat buitenlanders, die meer dan 90 dagen hun visumdatum overschreden, een verbanning van één jaar te wachten zou komen te staan. De Belg, Nicolas H, bleek toen zijn visum met meer dan een jaar te hebben overschreden, hetgeen een verbanning van drie jaar zou betekenen. Nicolas woonde al tien jaar in Thailand zonder enig probleem, maar het vooruitzicht te worden verbannen veroorzaakte ernstige paniekaanvallen bij hem. Hij kon sindsdien nauwelijks zij huis verlaten, ging midden in de nacht naar een 7-Eleven om boodschappen te doen, maar een bezoek aan Immigration om zijn probleem op te lossen durfde hij niet aan.

Vietnam

Uiteindelijk besloot hij het probleem aan te pakken, reisde naar Vietnam, betaalde 20.000 Baht boete bij zijn vertrek, maar kreeg een stempel van 3 jaar verbanning uit Thailand. Vietnam was echter een hopeloze oplossing voor hem, deed meerdere poging tot zelfmoord en werd met hulp van de Belgische ambassade gerepatrieerd. Terug in België leidt hij nu een zwerversbestaan met nog altijd de neiging om zich van het leven te beroven.

Ingezonden brief

The Nation plaatste recent een ingezonden brief van hem in het Engels, dat ik hieronder (soms wat vrij) heb vertaald:

Thailand’s strengere aanpak van “overstay” hebben mijn leven vernietigd

Ik heb 10 jaar in Thailand gewoond als een gezagsgetrouwe burger. Ik gebruik geen drugs en drink zelfs geen alcohol. In 2015 begon ik op 38-jarige leeftijd met het ervaren van paniekaanvallen telkens als ik mijn appartement verliet.

Ik was in een staat waar ik alleen maar om één uur ’s nachts uit kon naar de plaatselijke 7-Eleven om eten en andere benodigdheden te kopen. Natuurlijk kon ik mijn visum niet vernieuwen. Ik probeerde een bus naar Cambodja te nemen, maar 10 minuten nadat we het station hadden verlaten, moest ik de chauffeur vragen om te stoppen en me uit te laten. Ik was in volledige paniekaanvalmodus.

In 2016 begon ik me beter te voelen en besloot ik mijn visumprobleem op te lossen door een vlucht naar Vietnam te nemen. Ik heb mijn boete van 20.000 baht betaald bij Don Mueang en kreeg een verbod van drie jaar om Thailand binnen te komen. Ik wist dat er een goede kans was dat dit zou gebeuren, maar het gevoel dat ik had toen ik me realiseerde dat ik mijn vrienden niet meer zou zien of mijn spullen zou kunnen gebruiken, was er een van complete hopeloosheid.

Na twee jaar van mijn spaargeld te hebben geleefd, was ik bijna blut. Kort daarna probeerde ik mijn leven te beëindigen, mislukte en kreeg hulp aangeboden met repatriëring door het Belgische consulaat in Saigon

Ik heb helaas het aanbod geaccepteerd. Sinds de dag dat ik twee jaar geleden in België belandde, ben ik dakloos geworden en van onderdak naar onderdak gedreven. Ik heb altijd een stabiel leven gehad, heb mijn hele leven gewerkt, maar ik ben nu in een positie waar de enige optie lijkt mijn leven, dat ik niet eens een leven kan noemen, te eindigen.

Ik begrijp de noodzaak om immigratiewetten streng toe te passen, echt waar. Maar immigratieambtenaren zouden wat meer persoonlijke situaties in aanmerking moeten nemen bij de beoordeling van visumverstrekking.

w.g. Nickolas H

Tenslotte

Aanvankelijk vond ik het een vreemd verhaal met als mijn conclusie “Eigen schuld, dikke bult”. Maar nadat ik wat meer te weten kwam over paniekstoornissen, zie: nl.wikipedia.org/wiki/Paniekstoornis kreeg ik toch meer begrip voor zijn situatie. Hij had in Thailand destijds al hulp moeten zoeken, maar nu is dat te laat. Ik hoop voor hem, dat de Belgische overheid hem de nodige hulp biedt om zijn leven weer op te pakken.

Bron: The Nation

33 reacties op “Belg afgeknapt op strenge Thaise Immigration regels”

 1. theoS zegt op

  Ik zit in hetzelfde schuitje en ben naarstig aan het zoeken naar een oplossing voor dit problem. Ik heb nog een maand en kan niet reizen vanwege een gebroken been. 42 jaar in Thailand en moet nu vrouw, kinderen en kleinkinderen achterlaten en leven als dakloze in Nederland. Thanks to Big Joke.

  • Petervz zegt op

   TheoS,
   Wat bedoel je met ‘ik zit in hetzelfde schuitje’?
   Je zegt dat je nog 1 maand hebt. Bedoel je dat over 1 maand je huidige verblijfsstatus vervalt? Als dat het geval is dat is er zonder meer een oplossing. Je kan je verblijf verlengen op basis van medische noodzaak. Daarvoor dan eerst naar een dokter die dat dient te verklaren en daarmee ga je naar immigratie.
   Een gebroken been is erg vervelend natuurlijk en zal reizen wat moeilijker maken dan normaal, maar onmogelijk is dat met het juiste dokteradvies en wat hulp van anderen niet denk ik.

  • RobHuaiRat zegt op

   Nee Theo S. Big Joke is niet de oorzaak van jouw problemen, maar jouw paniekreakties. Je wil niet luisteren naar oiplossingen. Je had altijd een retirement verlenging en ik begrijp niet wat jouw probleem is met de nieuwe kleine aanpassingen voor Nederlanders. Je verhaal klop niet of is verward door je leeftijd. Stop met Big Joke de schuld te geven, maar begin te luisteren naar de adviezen van vooral RonnyLatya.

  • Kareltje zegt op

   Theo,

   Ik was bij de immigration in Chaing Mai en daar was een Thaise schone, met een medische verklaring en een foto (op A4 formaat) van een falang die in het ziekenhuis lag. Er werd gewoon een jaar OA verleningen uitgeschreven en omdat er ook een foto wordt gemaakt op de immigratie, hield de Thaise schone de foto voor het bolletje. Dat werkte echt perfect. Geen enkel probleem.

  • Khunang Karo zegt op

   “42 Jaar in Thailand”… Wat bedoelt U? Verblijft U reeds 42 jaar in Thailand of is “42 jaar” Uw leeftijd?
   U heeft kleinkinderen van Uzelf of van Uw Thaise(?) vrouw?
   U heeft nog een maand… (?) Een maand van wat.
   Een onduidelijke schets van Uw situatie.
   U heeft tijd genoeg, maar U heeft hulp nodig van iemand met adequaat vervoer en een persoon met verstand van immigratiezaken.
   Een rolstoel en een gezond behulpzaam verstand zullen eenvoudig Uw problemen oplossen.
   U kunt mij om hulp en advies vragen. Ik heb een grote auto (Pickup 4deurs) en woon in de buurt van Amnat Charoen. Ik regel zelf mijn jaarlijkse verlenging van verblijfsvergunning al meer dan 20 jaar.

   • LeoTh. zegt op

    Khunang Karo, een hartverwarmende reactie van u om TheoS hulp, advies en vervoer aan te bieden! Weet uit eerdere postings van TheoS dat hij een vergevorderde leeftijd heeft.

 2. Sjaak S zegt op

  Vreselijk. Waarom moet dit ook zo snel toegepast worden. Had men gezegd dat deze veranderingen over een jaar in zouden gaan, konden velen een oplossing vinden. De overstay is weer een ander geval en ook dat is triest.

 3. Theetje uit Huissen zegt op

  Sorry ik vind het een vreemd verhaal, hij begint met 2015 en 38 jaar al 10 jaar verblijvend in Thailand waar hij niet heeft gewerkt anders had hij geen probleem gehad, {met een werkvergunning.}Als hij dan praat over zijn hele leven gewerkt. Komt wel raar over 38 jaar en al 10 jaar in Thailand is hij soms beginnen te werken 30 jaar voor zijn geboorte of zo. EEN HEEL VREEMD VERHAAL.

 4. Luc Houben zegt op

  Ik lees dat zijn paniekaanvallen begonnen toen zijn spaargeld bijna op was. Misschien is dat de reden en niet het verlengen vh visum. Als late 20-er in Thailand gaan wonen en een vriendin onderhouden en na 10 jaar is het geld op en moet hij terug naar België om geld te verdienen …

 5. Dirk zegt op

  Triest verhaal, hij zal de enige niet zijn. Toont maar weer eens aan dat een plan B noodzakelijk is.
  Zo ontstaan ook schuldproblemen in Nederland, laat het maar op zijn beloop, maak de post maar niet meer open etc. En zo gaat het snel bergafwaarts. Wens dit niemand toe, maar kom in godsnaam in aktie, als er een hopeloze situatie in het verschiet ligt. Laat het niet voortsukkelen voor het te laat is, om nog iets recht te trekken. Wens je toch het beste toe en hopelijk een oplossing….

 6. A.A. Witzier zegt op

  L.s. Ik vind het een vreemd verhaal, paniekaanvallen, die begrijp ik, maar als je in 2015 38 jaar oud bent en tien jaar in Thailand woont, zonder enig probleem, je wordt het land uitgezet met Belgische hulp en wordt in Belgie zwerver en dakloos; maar hoe heb je geleefd in Thailand? als dat van je spaargeld was, dan had je een aardig kapitaal en dat is nu binnen 2 jaar vervlogen??Ik heb dus ernstige twijfels aan dit verhaal.

 7. Ger-Korat zegt op

  In 2015 was hij 38 jaar en leefde al 10 jaar in Thailand. In 2016 leefde hij al 2 jaar van zijn spaargeld. Waarom vertelt deze meneer niet het hele verhaal, bijvoorbeeld wat hij in de 8 jaar daarvoor deed om zijn geld te verdienen. En regels zijn er nu eenmaal en pas bij het bereiken van de 50 jaar mag je “permanent” in Thailand wonen tenzij je er bijvoorbeeld werkt. Elk land, ook Belgie en Nederland, staan niet zomaar toe dat elk persoon er mag gaan wonen dus waarom zou Thailand dat wel moeten doen. En laat hem ook iets meer over zijn gezinsleven of wat ook vertellen zodat de lezer een beter beeld krijgt. Dus van mij mag hij in Belgie blijven met zijn 40-jarige leeftijd nu. De paniekaanvallen zijn misschien wel een gevolg van zijn handelen nl. het moedwillig overschrijden van de verblijfsregels.

 8. Joe Argus zegt op

  Zulke lieve mensen, zo zachtaardig! Die Thaise glimlach ! En die prachtige cultuur, oh, oh, oh, wat hartverwarmend allemaal !

 9. Julien zegt op

  Er zijn, zeker in België en Nederland adequate behandelingen voor angststoornissen zoals door middel van cognitieve gedragstherapie. Deze behandeling kan ook medicamenteus ondersteund worden. De medicijnen zijn ook in Thailand verkrijgbaar. Over een goede psychiatrische behandeling durf ik mij niet uit laten.

 10. wibart zegt op

  Zitten wat mij betreft wat vreemde inconsequenties in het verhaal. Hij is 38 jaar oud in 2015 en heeft 10 jaar in Thailand gewoond. En stelt hij hij heeft zijn hele leven gewerkt ? Volgens mij ben je dan nog niet eens halverwege je leven van werken. Vreemd verhaal en behoorlijk ongeloofwaardig wat mij betreft.

 11. Lung addie zegt op

  Dit identieke verhaal verscheen reeds een paar weken geleden op Thaivisa met wel wat meer details dan wat ik hier lees. Een heel belangrijk gegeven, wat hier ontbreekt, is de leeftijd van die man. Die man is, naar ik kon lezen op Thaivisa, welgeteld 37j jong. Hij heeft ‘gans zijn leven gewerkt’ naar zijn schrijven. Verbleef reeds 10j in Thailand, dus sedert zijn 27ste. Zijn ‘levenslange’ werken is dus maar van heel korte duur geweest als hij bv op zijn 18de, wat in Belgie de leeftijd was waarop hij kon beginnen te werken. Dat is dus. met de natte vinger genomen, een kleine 10jaar. Is dat niet een klein beetje rap om te stoppen met werken en te rentenieren in een exotisch land?
  Ik vraag me nu wel af wat deze man wil? In Thailand bestaat geen OCMW en in Belgie kan hij daar ook geen beroep op doen. Moest dat wel zomaar kunnen dan zou dit betekenen dat dit heerschap wil leven op kosten van de werkende en de belastingbetalende landgenoten en dan nog liefst in Thailand, kort bij zijn vrienden. Zij die dit ‘normaal’ vinden mogen hem voor mijn part, gerust op hun kosten laten leven, zelfs een ticket betalen om na 3 jaar verbanning terug te keren naar Thailand. Hij kan in Belgie gerust beroep doen op hulp door zich te laten opnemen in een psychiatrische instelling waar men hem mogelijk van zijn achtervolgingswaanzin door de Thaise Immigratie kan afhelpen.

 12. Henk zegt op

  Als je weet dat je jezelf aan bepaalde regels te houden hebt moet je dat ook doen .Je leven lang gewerkt is natuurlijk ook maar om zielig uit de hoek te komen omdat de meeste mensen die in Thailand werken er al 40 dienstjaren op hebben zitten en de klager is nog geen 40 ,Conclusie :: Als je je aan de regels had gehouden was er net zoals bij de meeste expats geen vuiltje aan de lucht geweest .Dreigen met zelfmoord is natuurlijk ook al een zwak argument en zeer zeker de Thaise Immigratieambtenaren liggen daar niet wakker van ..Hoe vervelend het ook voor jou is maar je zal zelf de draad weer moeten oppakken en aan het werk gaan om na de bewuste 3 jaar weer terug te kunnen keren naar Thailand ,,succes !!!

 13. Henk zegt op

  Als je weet dat je jezelf aan bepaalde regels te houden hebt moet je dat ook doen .Je leven lang gewerkt is natuurlijk ook maar om zielig uit de hoek te komen omdat de meeste mensen die in Thailand werken er al 40 dienstjaren op hebben zitten en de klager is nog geen 40 ,Conclusie :: Als je je aan de regels had gehouden was er net zoals bij de meeste expats geen vuiltje aan de lucht geweest Je wilt nu je eigen fouten in de schoenen van een ander schuiven ….Dreigen met zelfmoord is natuurlijk ook al een zwak argument en zeer zeker de Thaise Immigratieambtenaren liggen daar niet wakker van ..Hoe vervelend het ook voor jou is maar je zal zelf de draad weer moeten oppakken en aan het werk gaan om na de bewuste 3 jaar weer terug te kunnen keren naar Thailand ,,succes !!!

 14. fred zegt op

  Vanaf 1 maart zullen er wel veel gepensioneerden zijn die hun valies gaan mogen maken. Je moet binnen onafzienbare tijd al meer dan 2200 euro netto pensioen hebben. De Euro zal sowieso zakken tot de waarde van de Dollar zijnde rond de 30 Baht.
  Dan is het nog niet genoeg dat je 800.000 Baht op een rekening hebt staan maar mag je er op de koop toe zelfs niet meer mee doen wat je wil.
  Volgens mij beginnen de meeste Thai zich Monegasken te voelen. Het wordt nu toch wel heel duidelijk dat men hier van de long stayers wil verlost raken. Volgens mij lopen ze de Chinezen en Indiërs in de weg.
  Spijtig vind ik dat en weinig dankbaar want uiteindelijk zijn het die mensen die Thailand hebben gebracht waar het nu staat.
  Maar bon naar ik hoor staan de Filipijnen te springen om de Farangs uit Thailand te mogen ontvangen.

  • GeertP zegt op

   Spijtig vind ik dat en weinig dankbaar want uiteindelijk zijn het die mensen die Thailand hebben gebracht waar het nu staat.

   Vertel Fred,wat weet jij dat ik niet weet?
   Volgens jou hebben de europeanen Thailand gevormd tot wat het nu is.
   Geef eens een paar voorbeelden want ik zie het niet.

   • fred zegt op

    Ik kom in Thailand sinds 1978. Van 1978 tot pakweg 2012 heb ik hier geen enkele Chinese toerist of Indiër gezien . Zelfs geen Rus. U blijkbaar wel dan ?
    Dit nog maar aangaande het toerisme wat uiteindelijk toch de bakermat heeft gevormd voor de Thaise welvaart.
    En waar denk je dat Thailand de mosterd is gaan halen inzake moderniseringen en investeringen van WO II tot kleine 10 jaar geleden ? Alleszins niet in Indië of in Rusland.

    • GeertP zegt op

     Van 1978 tot 2012 zag je in Nederland ook geen Chinese,Indiër of Russische toerist. De stelling dat het toerisme de bakermat is van de Thaise welvaart vind ik leuk gevonden maar slaat natuurlijk nergens op.
     Ik kom vanaf 1979 in Thailand en heb de ontwikkelingen en modernisering natuurlijk ook gezien,maar om nu te zeggen dat de “Europesche toerist” daar een groot aandeel in heeft gehad,NEE!!!!!

 15. LeoTh. zegt op

  Zonder van de hoed en de rand te weten merk ik wel op dat er redenen zullen zijn waarom de overstay ontstaan is. Hij is voor zijn dertigste naar Thailand gegaan en heeft op een bepaald moment waarschijnlijk niet aan de eisen voor verder rechtmatig verblijf in Thailand kunnen voldoen of het op zijn beloop gelaten. Gezagsgetrouw is een rekbaar begrip maar overstay valt m.i. daar niet mee te rijmen. Hoe tragisch zijn leven op dit moment ook moge zijn, vind ik niet om Thaise immigratie ambtenaren daarvoor als schuldigen aan te wijzen.

 16. PEER zegt op

  Beste Nicolas,
  Je moet wel heel erg goed in de slappe was gezeten hebben om met de 28e jaar naar Thailand te kunnen verkassen!!
  Na ‘n HEEL leven te hebben gewerkt??
  Wanneer je na je leerplicht gaat werken, is dat hele leven maar 10 jaar geweest! Of reken ik verkeerd?
  En dan er niet aan denken dat er ‘visumplicht’ in Thailand is? Dat móét je toch geweten hebben?
  Maar je kunt nog ‘n jaar of 26 werken tot je AOW van de staat ontvangt en dan ga je toch lekker ‘expatten’ in Thailand.
  Succes

 17. zwier zegt op

  Misschien dom van mij.
  Maar het is toch bekent vooral als je zo lang in Thailand verblijft
  Dat je visum elk jaar moet vernieuwd worden
  en elke 90 dagen

 18. Lunghan zegt op

  Mijn opini: EEN DOKUS 1e KLAS

 19. dre zegt op

  Hallo Fred,
  Ergens klopt je stelling maar gedeeltelijk hoor. Ik ben gepensioneerd en getrouwd met een Thaise en bij mijn weten moet ik een maandelijks inkomen kunnen voorleggen van 40.000 baht. Mocht de baht aan een koers zijn van 30 baht / 1 euro, dan dien ik maandelijks 1333 euro netto pensioen te hebben. Vermits ik nu netto 300 euro méér heb denk ik niet dat ik me ongerust ga moeten maken, temeer daar wanneer ik definitief naar Thailand emigreer, dit najaar, mijn netto pensioen nog hoger zal zijn wanneer ik bij mijn vrouw, op hetzelfde adres, woon. Info betreffende pensioenverhoging verkregen van de pensioendienst zelf.
  Hoe het zit met mensen die gewoon in Thailand wonen, al dan niet met een vriendin, daar kan ik me, wat betreft hun verplichte inkomsten, niet over uitspreken. Vandaar dat ik me niet al teveel zorgen hoef te maken.
  Dus de Filipijnen, dat zal voor mij en m’n vrouwtje eventjes een reisje worden, méér niet. ;-))
  Groetjes Dre

  • Herwin Buyl zegt op

   Hallo Dre, bent U Belg of Nederlander.? Indien Uw Belg bent, veronderstel ik dat U als ambtenaar een pensioen hebt opgebouwd. Ik heb een pensioen opgebouwd in de bouwsector als geschoolde Vloerder/Tegelplaatser, (45 dienstjaren.) ik ben ook gehuwd met een Thaise Vrouw en we hebben een minderjarige zoon uit ons huwelijk, hij is nu 14 jr., daarom krijg ik een gezinspensioen. Mijn normale pensioen zou, 1.230 euro zijn, mijn gezinspensioen is 1.556 euro. Kindergeld hebben ze afgenomen, omdat ze niet meer in Belgie wonen.! Als ik het goed begrijp krijgt U nu al een Pensioen van 1.663 euro per maand en als U gaat samen wonen met Uw echtgenote nog eens 300 euro er bovenop. Ik veronderstel dat U dus ook nog een minderjarig kind, (of kinderen.) of Uw Thaise echtgenote ten laste hebt want anders heb je geen recht op een gezinspensioen en zal er ook niets veranderen aan Uw huidige pensioen inkomsten. Bovendien mag U al heel tevreden zijn met een pensioen van 1.663 per maand. Vele gepensioneerden die 45 jaar gewerkt hebben in Belgie moeten het doen met VEEL MINDER.!

   • lung addie zegt op

    Beste Herwin,
    een ‘gezinspensioen’ als ambtenaar bestaat niet in Belgie. Een ambtenaar in belgie ontvangt altijd een alleenstaanden pensioen en ja, dat ligt hoger dan een pensioen uit de privesector. Het wordt dan ook ‘uitgesteld loon’ genoemd.
    Wat kindertoeslag betreft: sedert 1januari 2019 is de wet hierop totaal veranderd en geen federale materie meer maar een regionale materie. VOOR deze wijziging kon voor een kind,van een gemengde Belgische ouder met een buitenlandse ouderr en wonende in het buitenland wel degelijk kindertoeslag ontvangen als in het buitenland wonende. Net als ik Belgie moest er wel een bewijs geleverd worden dat het kind onderwijs kreeg op regelmatige basis. Het WAS zelfs zo dat, indien de rechthebbende reeds met pensioen was, voor het kind(eren) een hoger bedrag, overeenkomstig met het zogenaamde ‘wezengeld’, wat bijna het dubbele was was van gewoon kindergeld, betaald werd. De nieuwe wetgeving ken ik niet en ben ook niet zinnens deze materie opnieuw te bestuderen.

    • Herwin Buyl zegt op

     Beste Lung Addie,
     dank u voor de informatie in verband met pensioen van een ambtenaar, ik ben weeral een beetje meer te weten gekomen. In verband met het recht op kindergeld, kan ik U het volgende mededelen. De laatste aanvraag voor kindergeld dat ik ingediend heb is maar geleden van de maand Maart 2018, (de 3de aanvraag sedert Juni 2015.) met speciale formulieren die moesten ingevuld worden voor kinderen die in het Buitenland opgevoed worden, met bewijs van onderwijs, geboorte akte, reden van verblijf en nog andere tal van vragen die moesten ingevuld worden.(na 3 keer ken je wel al wat er allemaal komt bij kijken.) Deze vragenbundel, (met code 52.) moest opgestuurd worden, naar het FOD. en de Minister, (op dat moment nog altijd.) “VANDEURSEN” die moest daar over beslissen en het werd OPNIEUW, voor de 3de keer, geweigerd.! GEEN recht op kindergeld omdat mijn echtgenote en het kind in Thailand verblijven, voor de Europese landen en met uitzondering van sommige bijkomende landen, zoals Turkije en Marokko, ik herinner mij de andere landen niet allemaal meer.! Maar NIET voor Thailand.!! Het toppunt van alles is, dat mijn echtgenote en het kind, de Belgische Nationaliteit hebben, omdat ze 5 jaar in Belgie gewoond heeft, (mijn zoon automatisch omdat ik Belg ben.) en mijn echtgenote zelfs, GEWERKT heeft in Belgie.! Begin Oktober 2013 zijn wij naar Thailand gereisd, omdat haar moeder ziek was en hulp behoeftig geworden was, ze kon niet meer alleen gelaten worden. (Dementie.) Ik was reeds gepensioneerd sedert 01 Juni 2013. Vanaf April 2014 hadden wij geen recht meer op kindergeld omdat de gemeente ons ambtshalve uitgeschreven had uit het bevolkingsregister, ZONDER enig contact op te nemen, hun uitleg was dat we niet bereikbaar waren. Ze hadden in het Gemeentebestuur mijn Gsm nr. en mijn email adres, want ze hadden ons Thais huwelijk daar geregistreerd voor het huwelijk in orde te zijn met de Belgische wet.! Ik ben te weten gekomen dat we uitgeschreven waren, omdat ik contact had opgenomen met de Pensioendienst, omdat mijn pensioen voor de maand Maart, niet was overgeschreven op mijn bankrekening. Zij hebben mij toen laten weten dat ze het pensioen niet konden uitbetalen omdat ik geen officieel adres meer had in Belgie. Ik heb ons dan eerst moeten inschrijven bij de Belgische Ambassade te Bangkok. Ik ben dan in April van 2015 moeten terugkeren naar Belgie wegens mijn gezonheids problemen. Ik woon nu reeds vanaf Mei 2015 terug in Belgie en krijg nog steeds geen kindergeld.!! Ik hoop dus, dat vanaf de wijzigingen op 01 Januari 2019, in mijn voordeel zullen uitkomen, en dan toch nog recht kan krijgen op kindergeld. Dit is een bewijs hoe de Belgen omgaan met landgenoten, Haat en Jaloezie tegenover hun eigen Dorpsgenoten is de oorzaak van al de problemen die ik de laatste 5 jaar heb meegemaakt meegemaakt.!! Lang Leve Belgie.!

     • Lung addie zegt op

      Beste Herwin,
      ik hoop dat deze reactie niet als chatten beschouwd wordt daar het wel even afwijkt van het onderwerp.
      Ik begrijp volkomen uw reactie en uw problemen betreffende de adminstratie. Als jarenlang voor de Belgische overheid gewerkt te hebben (Ministerie van Verkeer Dienst Luchtvaartcommunicatie) kan ik er best over meepraten. De Belgische administratie is, vanwege de Belgische staatstructuur, een kluwen waar nog weinig mensen uit raken.
      De problemen, na verhuis naar het buitenland ken ik ook maar al te best daar ik zelf reeds jaren in Thailand woon. Enkele jaren geleden schreef ik een reeks artikels voor dit blog: “Dossier uitschrijven voor Belgen” wat nooit als een dossier gebundeld werd doch nog terug te vinden is op het blog. Nu is dit dossier voorbijgestreefd daar ik, wegens het niet bundelen het ook niet meer opgevolgd heb. Ik werkte er toen een 6tal maanden aan, met veel opzoekwerk en nu … ja, ik ga er me niet meer voor inspannen. Het specifieke item ‘kindertoeslag’ heb ik toen echter niet behandeld … over het hoofd gezien?
      Intussen is het departement Kindertoeslag een gewestelijk domein geworden. Of dit veel verandert aan wat er vroeger geldig was weet ik niet, zoals ik schreef, ik volg het niet meer op. Je kan het mogelijk opnieuw proberen. Het is best mogelijk dat het nu eenvoudiger is door het kluwen te komen daar het over een pak minder mensen gaat, wegens de federalisatie, en het dus enkel voor Vlamingen geldt en niet meer voor het ganse land zoals vroeger. Toen het nog een federaal item was moesten bepaalde politieke partijen voldoening krijgen en werden bepaalde landen idd voorgetrokken. Mijn vrees is echter dat, zelfs nu, met de nieuwe wetgeving van 1 jan 2019, het resultaat hetzelfde zal zijn maar je kan het opnieuw proberen. Wie niet schiet, schiet nooit raak.
      Groeten en succes gewenst.

 20. marijke. zegt op

  Ik vind het ook een heel raar verhaal. Maar er zijn mensen die 2 of 3 jaar gewerkt hebben.En dat hun leven lang noemen.

 21. Eddy uit Oostende zegt op

  Zeer raar verhaal.Ge moet de wetten van het land naleven .Anders volgt er een sanctie.Zouden ze beter hier in Belgie of Europa beter toepassen,dan hadden we al die gelukzoekers niet die willen genieten van onze sociale zekerheid.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website