Interpol is vorig jaar augustus al gewaarschuwd voor de Japanner die de verwekker is van de negen, vorige week in een condominium in Bangkok aangetroffen baby’s. Ook de BBC, CNN, de Japanse ambassade en de arts van het All IVF Center, waar de IVF-behandelingen plaatsvonden, zijn door New Life Global Network geïnformeerd over Mitsutoki Shigeta .

Mariam Kukunasjvili, mede-oprichter van het internationaal vruchtbaarheidscentrum New Life Global Network, zegt vandaag in Bangkok Post (in een Exlusive, meldt de krant trots) dat ze argwaan kreeg toen de man, destijds 22 jaar, om meer baby’s vroeg nadat de organisatie had bemiddeld bij het vinden van twee draagmoeders voor hem. ’Dat vond ik verdacht voor een man van zijn leeftijd. We hebben toen geweigerd hem verder van dienst te zijn.’

Ze zegt de arts van het All IVF Center telefonisch gewaarschuwd te hebben, ‘maar hij wilde niet luisteren en ging door Shigeta van dienst te zijn’. De ALL IVF kliniek kreeg vrijdag bezoek van de autoriteiten en is gesloten, nadat gebleken was dat het commerciële IVF-behandelingen had verrricht, hetgeen in strijd is met de regels van de Medical Council of Thailand. De ruimte was verlaten en apparatuur ontbrak.

Een van de twee draagmoeders, voor wie New Life bemiddelde, baarde een tweeling; de ander een enkel kind. Volgens Kukunasjvili heeft Shigeta, terwijl de vrouwen nog zwanger waren, via een ander bureau drie andere draagmoeders aan het werk gezet.

Ze zegt dat haar staf de indruk had dat de man geestelijk instabiel was. Gevraagd waarom hij zoveel kinderen wilde, had hij geantwoord ‘zodat ik een grote familie kan hebben om te stemmen en verkiezingen te winnen’. Hij zou ook apparatuur hebben willen kopen om zijn sperma in te vriezen, maar de arts van de kliniek in Bangkok wilde daaraan niet meewerken vanwege het gevaar van de opslag van vloeibaar stikstof.

Uit documenten waarop Bangkok Post de hand heeft weten te leggen, is gebleken dat Interpol op 3 augustus vorig jaar werd geattendeerd op Shigeta. ‘Hij vriest zijn sperma regelmatig in en zegt tien baby’s per jaar te willen. Ondanks het feit dat hij al zes baby’s verwacht, blijft hij ons vragen meer baby’s te maken en hem te voorzien van meer draagmoeders’, schreef Kukunasvili. Interpol reageerde niet op de waarschuwing.

De NCPO heeft in principe ingestemd met een wetsvoorstel om commercieel draagmoederschap strafbaar te stellen. Daarin wordt ook het juridisch ouderschap geregeld dat nu bij de draagmoeder rust. Het voorstel gaat voor behandeling naar de NLA (het noodparlement).

Coupleider Prayuth zegt zich geërgerd te hebben aan de mediaverslaggeving waarbij alleen aandacht is voor de negatieve aspecten.Thailand wordt geportretteerd als het centrum van commercieel draagmoederschap, waardoor de reputatie van het land is beschadigd. Volgens Prayuth kan draagmoederschap ook positief zijn wanneer zorgvuldig wordt gehandeld.

(Bron: Bangkok Post, 14 augustus 2014)

Vorige berichten:

Australisch echtpaar weigert Down-baby van draagmoeder
Ouders van Gammy: We wisten niet van zijn bestaan
Gammy heeft een gezond hart, zegt het ziekenhuis
Negen draagbaby’s gevonden; Japanner zou de vader zijn
Verbod op commercieel draagmoederschap in de maak
Japanse ‘vader’ vlucht; vermoedens van mensenhandel
De zaak draagmoeders: De (Japanse) vogels zijn gevlogen
Prima journalistiek over klassejustitie en draagmoederschap
Zeventien baby’s, één pappie

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website