Afgelopen woensdag is in Pattaya de 38-jarige Britse toerist Stephen Campbell uit Blackpool omgekomen door een tragische jetski ongeval. Het incident vond plaats bij Tawaen Beach (Koh Larn).

De man was met vrienden voor een drieweekse vakantie in Pattaya. Het noodlottig ongeval gebeurde op de vijfde dag van zijn verblijf. Het slachtoffer raakte een touw van een boot die voor anker wilde gaan. Hij liep een lange snee op in zijn nek en verloor daardoor veel bloed. In het ziekenhuis in Pattaya overleed Stephen.

Naar later bleek, had de man geen reisverzekering afgesloten. De repatriëring van het stoffelijk overschot naar Engeland zal door de familie moet worden opgehoest. Totale kosten: 30.000 pond, bijna 36.000 euro. De familie heeft dat geld niet en is inmiddels een inzamelingsactie gestart.

Meer lees je in dit artikel van de Daily Mail

27 reacties op “Familie van in Thailand overleden Britse toerist heeft 30.000 pond nodig”

 1. leon zegt op

  Eigen schuld, wel erg voor de nabestaande die nu met hoge kosten worden opgescheept.

 2. Khun Peter zegt op

  Een erg trieste gebeurtenis. Mijn medeleven aan de nabestaanden. Desondanks wel een paar vraagtekens. Allereerst kost een repatriëring van een stoffelijk overschot, naar mijn weten normaal gesproken tussen de 10 en 15 duizend euro. Die 30.000 pond lijkt mij erg veel. Ten tweede, het slachtoffer nam zelf bewust (of onbewust) het risico omdat hij geen reisverzekering heeft afgesloten. Dat kost evenveel als 1 biertje per dag. Niet handig lijkt mij.

  • David Hemmings zegt op

   Reisverzekeringen maken ook uitzonderingen vor bezigheden of sporten zoals bvb jetskis , lees polissen maar eens en dan vraag je je af wanneer ze WEL betalen..
   Het is voor ieder anders , maar voor mezelf hoeft repatriëring bij dood niet ….; dood is dood . Maar ieders overtuiging is anders kan ik begrijpen , maar dan moet je er wel zelf financieel risico voor lopen.

 3. Davis zegt op

  Wat erg voor de familie. Die willen hun dierbare immers thuis begraven, wie niet?

  Hierdoor wordt nog maar eens duidelijk dat onbezonnen op reis gaan, nooit verantwoord is.
  Niet voor jezelf (stel dat je gered wordt, moeten ook die kosten betaald),
  maar ook niet voor diegenen die om je geven (kosten van repatriëring).
  Wees ten alle tijde verzekerd.

  Anderzijds kan ‘op reis gaan’, en ‘onbezonnen een avontuur induiken’, ook voor noodlottige gevolgen zorgen. Bedoel hiermee, ga nooit zo maar jetskiën, een ongeluk is snel gebeurd.
  Wees er bewust van!

  Hopelijk komt de collecte oké en kunnen de familieleden in alle sereniteit nog waardig afscheid nemen.

 4. Cornelis zegt op

  Altijd triest, een dergelijke gebeurtenis. Ik lees in het betreffende krantenartikel dat de man eigenaar van een kapperszaak was – dan is er toch ook een nalatenschap waaruit kosten betaald kunnen worden?
  Persoonlijk zou ik niet willen bijdragen aan zijn terugkeer – hij heeft er zelf immers voor gekozen zich niet tegen dit soort kosten te verzekeren.

 5. Erik zegt op

  R.I.P.

  Maar misschien begrijpen we nu waarom de niet-staatgebonden ziekenhuizen in dit land voorschotten vragen aan met name buitenlanders. Begrijpen we nu waarom af en toe een Thaise minister roept dat hij/zij een controle aan de grens wil op de aanwezigheid van een zorg- of reispolis en desnoods, bij gebrek aan, een polis wil verplichten.

  De prive-ziekenhuizen hebben hun lesje geleerd en daar zijn mensen in acute nood het slachtoffer van zoals we ons herinneren van de NL journalist die in Pattaya werd geweigerd terwijl hij op sterven lag.

  Iedere medaille heeft twee kanten.

  • LOUISE zegt op

   @,

   Maar niet wanneer men in het ziekenhuis levensreddende handelingen moeten verrichten, maar deze niet doen omdat ze niet direct geld krijgen.
   Dan is dat een schande.

   En zoals Kuhn Peter zegt dat repatriering van een stoffelijk overschot ongeveer 10-15.000 euro’s kost, dan zal de rest wel ziekenhuiskosten zijn.
   Dan is dat ook snel verdiend mochten zij dat geld krijgen.
   Denk ook niet dat het stoffelijk overschot eerder afgegeeen wordt.

   LOUISE

  • Noah zegt op

   Leuke reakties, lesjes geleerd, zelf schuld lees ik ergens anders. We kunnen het ook eens omdraaien. Daar mogen boten liggen op het water en nergens anders! Dat is een jetski gebied en nergens anders! Als een Thaise reisgenoot naar Schengenlanden wil afreizen dient men bij visa aanvraag een reisverzekering te overleggen van minimaal 30.000 euro. Zou de Thaise regering deze 3 punten ook eerst eens verplichten ( of bij wet ) zouden er minder ongelukken gebeuren op zee, minder doden en er was geen gezeik of discussies over ziekenhuizen ja of te nee. Is de Thai nou zo dom om deze simpele dingen in te voeren of zijn wij nu zo slim? Men zou toch denken na al die incidenten……ja, niet dus!

  • LOUISE zegt op

   Beste Hans,

   Er van uitgaande dat bovenstaande op mijn opmerking slaat.

   “”Het betreft het logisch zijn dat ze geld vooruit vragen, maar krijgen ze dat niet, dan kan men letterlijk en figuurlijk doodvallen.””
   welk een grove schande is.

   Ik denk dat ik mezelf een beetje krom heb uitgedrukt.

   En inkomstenverlies??

   Als ze o.a. zo maar ruim 60.000.– baht kunnen zakken met de prijs voor 1 behandeling??

   LOUISE

  • Davis zegt op

   Beste Hans,

   De meeste zichzelf respecterende artsen houden zich aan de artseneed, of meer, de Eed van Hippocrates.
   Wanneer een arts een persoon in nood weigert te behandelen, valt dit eerder onder de artseneed dan de intakepolicy van het hospitaal. Dat laatste is in Thailand betreurenswaardig. Zelfs het bijvoegsel ‘waardig’ in betreurenswaardig vind ik niet op zijn plaats. Zo ver mijn visie.

   Zoals je schrijft boeken de privé-ziekenhuizen wanbetalers boekhoudkundig af in hun jaarbalans. Die verliesposten worden dan doorgerekend aan de betalende patiënt. Die ‘bedrijven’ zijn immers winstbelust. Je zou zelfs kunnen stellen, buiten patiënten helen, wensen die vooral hun aandeelhouders te bevredigen.

   In onze contreien zou je – niet alleen als arts – voor het weigeren van een patiënt in nood, burgerrechtelijk veroordeeld kunnen worden voor ‘schuldig verzuim’. Dat is wat jij bedoelt (?), en ben het daar volkomen mee eens.

   Davis.

 6. dirk zegt op

  Veel mensen die in het buitenland wonen hebben misschien wel een goede begrafenisverzekering maar aan de kosten van vervoer van een lichaam wordt vaak niet gedacht oftewel je nabestaanden draaien voor deze (niet geringe) kosten op. Je kan hiervoor een verzekering afsluiten. Deze verzekering dekt repatriëring van een lichaam wereldwijd en het laten overkomen van 1 familielid. De kosten voor 2014 bedragen 48,48 euro + eenmalig 4 euro poliskosten per jaar. Ik denk dat je op deze manier je nabestaanden een hoop ellende weet te besparen.

  • Jan brokke zegt op

   Beste Dirk,
   Een begrafenisverz. heb ik in Nederland,
   maar geen repatriëring…….

   wat is de naam van de verz.?

   groet, Jan

 7. Snakeman53 zegt op

  5 weken vakantie en dan beknibbelen op een reisverzekering. Heb dat eerder meegemaakt in Zwitserland. Ook daar eerst betalen in het ziekenhuis voordat ze ook maar begonnen. Erg voor de nabestaanden maar om voor pakweg 4 euro je familie met deze onkosten op te zadelen begrijp ik niet.

 8. Leo Th zegt op

  Zou nog willen opmerken dat niet alle reisverzekeringen dezelfde voorwaarden hebben. Het gebruik van een jetski valt bij sommige verzekeraars onder gevaarlijke sporten en vergoedingen t.g.v. een ongeval met een jetski zijn derhalve uitgesloten, tenzij specifiek meeverzekerd. Weet dus waarvoor je wel en niet verzekerd ben. Kan ook gelden voor ongevallen met een (huur)motor wanneer je niet in het bezit bent van een geldig rijbewijs!

 9. HansNL zegt op

  Het is voor mij ombegrijpelijk dat je vakantie gaat vieren zonder een resiverzekering af te sluiten, het is vragen om moeilijkheden of het belasten van eventuele nabestaanden.

  Voor expats is het anders, je kunt wel of niet een particuliere verzekering aanschaffen.
  Moet je niets bijzonders mankeren, want alles wat ook maar zijdelings te maken kan hebben met een reeds bestaande “ziekte” wordt gewoon niet betaald.

  Dat priveziekenhuizen mensen in nood doorsturen vind ik onbegrijpelijk, ook deze hospitalen krijgen noodgevallen volgens de staatstarieven betaald.
  Maar dat is voor deze graaiers niet voldoende, U kunt wel (dood)gaan.

  Het wordt tijd dat de Thaise regering een verplichte vezekering voor alle expats in het leven roept.
  Een verzekering in de geest van de verplichte verkeersverzekering zou prima zijn, terwijl een premie tussen 600 en 1000 baht per maand zou gemiddeld dekkend zijn.

  Ik heb me laten vertellen dat een groep staatsziekenhuizen inderdaad bezig is zo iets in het leven te roepen.
  Zou betekenen dat met het verlengen van de extension of stay, oftewel het opgenomen zijn in de bevolkingsadministratie, niet alleen een inkomens- of vermogensverklaring moet worden overlegd, maar ook een verzekeringsbewijs.

  • BerH zegt op

   Ik vraag me af hoeveel van de expats die hier reageren verzekerd zijn. Ik ben helemaal nieuwsgierig naar hoe en waar.

   • Noah zegt op

    Om u dan toch een voorbeeld te geven @ BerH, ik ben verzekerd gratis en wel via de gold creditcard van mijn bank in Europa!

   • Davis zegt op

    Als Belgische expat met hoofdverblijfplaats in België, heb je net als Belgische toeristen, de verplichte ziekteverzekering via het ziekenfonds voor 76 € (+/-?) per jaar.
    Je kan dan op beide oren slapen. Kosten van hospitalisatie en repatriëring worden volledig door het ziekenfonds gedragen, internationaal via MUTAS.be. Er is zelfs een begrafenispremie.

    Er is een automatische reisverzekering als je je vliegtuigticket betaald met je credit card, de voorwaarden verschillen wel per kredietmaatschappij.

    Via de familiale verzekering ook nog eens verzekerd op reis.
    Heb je een brandverzekering met aanvulling diefstal ben je ook gedekt in het buitenland.

    Verder heb je een Belgische zichtrekening, is er ook een basisverzekering die overlijden door ongeval dekt, uitbreidbaar naar wens.

    Vergeten we de hospitalisatieverzekering via de werkgever niet?

    Uiteraard is er maar 1 verzekeringsmaatschappij die effectief uitbetaald, ze zullen onderling wel uitzoeken wie juist.

    Oververzekerd ben je soms sneller dan je denkt…

  • Christina zegt op

   Afgelopen jaar in een televisie programma va Max heel veel mensen gaan zonder verzekering op stap.
   Een echtpaar in Spanje dacht dat ze verzekerd waren dat waren ze wel maar geen aanvullende verzekering. Nu maar dokken 20.000 euro. Verkeerde bezuiniging we hebben zelf wereld dekking.
   Sommige denken niet na.
   Laatst moest mijn man in het ziekenhuis zijn in Bangkok nachtmerries geen geld genoeg in portemonnee ik zeg blijf jij maar hier hotel is om de hoek. Bleek dat alles bij elkaar nog geen 30 euro. Dokter foto’s medicijnen en overal voorrang een zuster ging mee. Kaart voor als hij de volgende dag nog last bellen dan kom ik meteen gelukkig niet nodig. Viel onder eigen risico dus reisverzekering betaalde zonder problemen.

 10. Gerard zegt op

  Waarom ben ik nooit met die Pattaya strand maffia in zee gegaan? Omdat voor mij geldt dat een gewaarschuwd mens wel beter weer. Alleen al naar het buitenland gaan zonder reisverzekering. Zou bijna wat zeggen, maar uit eerbied hou ik m’n mond maar.

 11. Jan zegt op

  Tragische zaak.

  Over de doden niets dan goed. Maar we weten dat hij wel onverantwoordelijk is geweest. Maar dat is hij niet alleen…

  De familie wil hem graag terug en dat kost kapitalen. Het spijt me maar dat geld kan veel beter worden besteed aan iets dat nut heeft. Bij voorbeeld aan educatie van arme kinderen in de derde wereld (die soms niet eens naar school kunnen).

  Maar ik begrijp best dat de ouders hun zoon terug willen hebben. Maar dan moeten ze zelf dit zien te bekostigen en niet op het bord van anderen leggen. Ik voel ook hier enige onverantwoordelijkheid. Het zit in de familie…

 12. henry zegt op

  Als pensionado heb ik een hospitalisatieverzekering bij een Europese maatschappijdie een voldoende dekking heeft . Als langverblijver is het het onverantwoord om geen hospitalisatieverzekering te hebben
  Zou in inderdaad moeten deel uitmaken van de extensie voorwaarden.

 13. marijke zegt op

  Ook wij hebben altijd een goede verzekering.Wij gaan ieder jaar naar thailand en hebben een doorlopende reis en annulering verzekering.Je weet nooit wat er kan gebeuren een ongeluk zit in een klein hoekje.Het is zeker triest voor de fam maar je hebt ook zelf je verantwoordelijkheid.Zo denken wij er tenminste over je kan niet een ander met zulke problemen op zadelen.

  • rebell zegt op

   Beste Marijke. Jij had het niet beter kunnen verwoorden. Mijn dank !. Natuurlijk ga je niet op vacantie om je dood te zoeken ?. En natuurlijk ga je geen reisverzekering afsluiten omdat je heel zeker weet dat het jouw nooit kan gebeuren ?. Zeker niet. Misschien werd die verzekering gewoon even…vergeten ?. Zou ook best kunnen zijn ?

   Geheel in tegenstellung tot jouw korrekte zienswijze, vind ik het erg jammer dat er meteen bloggers zijn die er weer alles bij halen, veroordelen en met het vingertje naar wijzen. Objektieve bekijken en gewoon bij het thema blijven kan niet iedereen ?

 14. Ton zegt op

  30.000 pond ruikt naar thaise oplichting wederom

 15. DAVID HEMMINGS zegt op

  Omdat men met het helaas onvermijdelijke altijd rekening moet houden, en om mijn achterban niet met kosten op te zadelen , heb ik bij mijn uitschrijving en vertrek uit Belgie op de bevolkingsdienst mijn wens geregistreerd om niet gerepatrieerd te worden bij overlijden , wel crematie ( wil geen krioelende beestjes allerhande om en in me heen , ook al ben ik dood ) .
  En daar moesten ze wel een mouw aan passen want was niet voorzien in hun keuzemenu op P C , dus werd het crematie met keuzeplaats vrij met de asse (?!) ….
  Trouwens heb ergens op een vakantie website eens gelezen , dat na crematie je persoonlijk zonder meerkost deze verpakte urne zelfs op vliegtuig mag meenemen…, waarschijnlijk krijg je wel een documentje mee voor de controlerende douane …..

 16. john zegt op

  mijn vriend is in Thailand overleden na een hartaanval
  daar zijn familie zich niets van hem aantrok hebben wij hem in Thailand laten cremeren
  zijn as licht nu bij de tempel in Sawang noord Thailand
  kosten incl. feest 10,000 nBath
  ik wet zeker dat dit ook de wens was van mijn vriend


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website