De vraag is regelmatig gesteld op Thailandblog, maar er is geen enkele twijfel of discussie over mogelijk: elektronische sigaretten of e-sigaretten zijn verboden in Thailand. Overtreding kan je een flinke boete opleveren. Je kan ook gearresteerd worden en zelfs een gevangenisstraf krijgen.

Hoewel wereldwijd e-sigaretten een handig hulpmiddel zijn voor mensen om te stoppen met roken, moeten reizigers die naar Thailand komen, zich ervan bewust zijn dat de e-sigaret onwettig is in het koninkrijk.  Dit geldt zowel voor buitenlanders als voor Thais.

Er hebben de afgelopen tijd een aantal incidenten plaatsgevonden waarbij buitenlandse reizigers niet op de hoogte waren van het verbod en daardoor ter plaatse een hoge boete kregen of zelfs gearresteerd werden. Een reden voor de Toeristische Autoriteit van Thailand (TAT) om hier nog eens extra voor te waarschuwen.

In Thailand is de e-sigaret al sinds 2014 verboden. De reden daarvoor is dat de overheid denkt dat het juist jonge mensen aanzet tot roken.

Reizigers die naar Thailand komen, wordt met klem geadviseerd om geen elektronische sigaretten mee te nemen, noch voorwerpen of apparatuur die met e-sigaretten te maken hebben: zoals de vloeistof die in het apparaat wordt gebruikt.

Verder wil de TAT  dat ook reisagenten of reisorganisaties hun klanten er op wijzen dat in Thailand een verbod op elektronische sigaretten geldt.

Bron: TAT 

14 reacties op “Elektronische sigaretten zijn verboden in Thailand!”

 1. Koos zegt op

  Het word tijd dat de overheid de regels naleeft.
  Ik schrok me rot toen me dochter van 12 thuis kwam met ik wil een E sigaret.
  Ze worden op de scholen aangeboden door medeleerlingen cq leraren.
  Na klachten van meerdere ouders gebeurt het niet meer op het school terrein maar 10 voorbij het hek. T.I.T.
  Ik heb gelukkig me dochter kunnen overtuigen dat het niet stoer is.

 2. l.lagemaat zegt op

  De hoogste boete in Pattaya voor het roken van een E sigaret bedroeg 20.000 baht.

 3. hendrik zegt op

  Ouders en leraren zouden beter kunnen overwegen het verschil uit te leggen tussen een gewone sigaret of shag en een elektronische sigaret. Hier kan de jeugd dan nog wat van leren als zij toch willen roken wat maar al te vaak gebeurt wat de ouders niet weten. Dat dit alles in Thailand is verboden verbaast mij niks, daar doet men wat men wil. Pshygologen zouden de overheid in deze ook kunnen informeren van de risico met het roken van de gewone sigaret of tabak. Maar na mijn weten denken wij links en zij rechts.

 4. Anja zegt op

  Beetje jammer, zit er niets anders op om tijdens de vakantie ongezond te roken!
  Ben daar net 3 jaar vanaf!

 5. Cornelis zegt op

  Zou toch maar eens de onderzoeken van de E sigaret goed lezen dan laat je het wel om die te roken ze zijn nog veel schadelijker dan de gewone sigaret .

  • Jozef zegt op

   Beste Cornelis, kun je die stelling ook onderbouwen ?

   Ik damp nu al een jaar of 5 en maak mijn eigen vloeistof. Ik weet dus precies wat erin gaat en alle ingrediënten die ik gebruik zijn ISO gecertificeerd.
   Bovendien weet ik uit ervaring wat het verschil is tussen roken en dampen.
   Mijn gezondheid is een stuk beter dan 5 jaar geleden.
   Dat dampen vaak in een kwaad daglicht wordt gesteld heeft alles te maken met het feit dat men hier geen belasting over hoeft te betalen. De tabaksindustrie financiert graag rapporten waarin de waarheid iets wordt verdraaid en de overheid neemt dit graag over om hun belasting niet mis te lopen.

  • Anja zegt op

   Moet je maar even GOED deze artikelen lezen!

   https://www.volkskrant.nl/wetenschap/het-lijkt-een-oplossing-voor-stoppen-met-roken-maar-is-de-e-sigaret-wel-zo-gezond~a4443365/

   http://www.stopdebankiers.com/waarheid-elektronische-sigaretten-is-denkt-2/

   De meeste negative publiciteit komt vanuit de tabaksindustrie en de regering, beide hebben baat bij dat mensen aan de gewone sigaret blijven!

 6. hennie zegt op

  Ik sluit me er bij aan ik rook zelf nu 4 jaar met een damper en alle larie verhalen er over kan je onder de bank plakken want er is niks van waar .Alleen willen de mensen het graag geloven want je moet ten slotte iets hebben om op te reageren ik hoest al 4 jaar niet meer heb weer gewoon veel adem en stin niet meer naar tabak verder heeft niemand nu nog te klagen over tweede hands rook want er is geen rook maar waetrdamp
  het is om de mensen de assosiate te geven van roken en dampen dat het E smoke word genoemd
  maar er word niets verbrand maar ja een niet roker wil nu eenmaal ergens tegen afzetten

  • ruud zegt op

   Als de electronische sigaret geen rook is, maar waterdamp, kunt u beter een keteltje water op het vuur zetten.
   Dat is een stuk goedkoper.

   Het is trouwens niet zo belangrijk, of je het rook, of waterdamp noemt.
   Het is gewoon een verslavend middel en bedoeld, om de jeugd zo snel mogelijk aan een verslaving te helpen, waar je geld aan kunt verdienen.
   Daarom worden ze ook op scholen aangeboden.
   Want verslavend is en blijft het, net als de sigaret.

   @ Jozef: “ISO gecertificeerd” zegt iets over bedrijfsvoering en zegt niets over giftigheid, dus ook niet over de giftigheid van de stoffen, die u in uw electronische sigaret stopt.

   • Jozef zegt op

    Beste Ruud,

    Ik gebruik VG (vegetable glycerine) als basismiddel.
    VG wordt bereid door hydrolyse van plantaardig of dierlijk vet of olie. Het is een organische verbinding, de eenvoudigste drievoudige alcohol.
    Het zit bijvoorbeeld ook in: hoestdrank, tandpasta, zeep, shampoo en mondwater.
    Verder wordt het toegepast als oplosmiddel in snoep, gebak en margarine.
    Bij deze basis wordt een smaakje toegevoegd.
    Het enige giftige wat wordt toegevoegd is de nicotine (welke ik steeds verder afbouw).

    Jammer dat veel mensen hun oordeel al klaar hebben zonder dat ze weten waar ze over praten.

    • ruud zegt op

     Beste Jozef,

     U praat over ISO, alsof dat iets zegt over hoe gezond, of giftig de gebruikte ingredienten zijn.
     ISO zegt alleen iets over procedures.
     Die procedures kunnen ook over stoffen gaan, waaraan je ter plaatse overlijdt, als je ze in een electronische sigaret stopt.

     Hoe uw drievoudige alcohol zich bij verhitting gedraagt en of daarbij giftige stoffen vrij komen weet ik niet.
     Bij de toepassingen, die u noemt waarvoor het gebruikt wordt, vindt in ieder geval geen verhitting plaats.
     Het is dus ook niet zeker, dat die verhitte alcohol onschadelijk is.

     Het gebruik van mondwater is trouwens ook niet onomstreden.
     http://www.dentalzorg.nl/blog/mondwater/

 7. lung addie zegt op

  Toen ik met de elektrische sigaret begon, woonde toen nog in Belgie, vroeg ik aan mijn huisdoctor , zelf een zeer matig roker, wat hij ervan dacht. Het antwoord was: “het kan nooit slechter zijn dan een gewone sigaret”. Je rookt tenminste al geen asfalt ( teer ).

 8. FonTok zegt op

  Als ze de kinderen van het roken af willen houden stel dan ook het roken onder de 18 en verkoop aan de kinderen onder de 18 strafbaar. Grote boete erop. Met de E-sigaret verbieden houden ze de kinderen niet weg van de sigaret. Blijkbaar zijn de inkomsten uit accijns en belasting belangrijker dan de gezondheid van mensen en daaruit voortvloeiende de zorgkosten op latere leeftijd. Iets wat ook van toepassing is op elk Europees land. Wat dat betreft zijn overheden zwaar hypocriet !

 9. Fransamsterdam zegt op

  De weinige ‘e-cigarettes’ die ik de afgelopen maand heb gezien waren meer electronische uitvoeringen van de al eerder verboden Indiase shisha pijp. Ook streng verboden, en de rook is vergelijkbaar met die van een stoomlocomotief, maar vrij gemakkelijk weg te stoppen en doet hier en daar weer opgang.
  .
  https://photos.app.goo.gl/OUQZWVJJ9f4gEcG23


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website