Een schoolreisje van leerlingen en leraren van een school in Phu Khieo (Chaiyaphum) is in een drama geëindigd. Op de terugweg botste de bus woensdagavond op een kruising in Nakhon Ratchasima tegen een pickup truck, belandde in een greppel en kantelde. Drie personen, waaronder een meisje van 9, kwamen om het leven en 55 anderen raakten gewond.

De bus kwam terug van het een bezoek aan het koninklijke crematorium op Sanam Luang in Bangkok. Bij de kruising werd de bus gesneden door de pickup truck. De bestuurder kon niet meer remmen en de bus belande in de greppel.

Uit de GPS gegevens van de bus is gebleken dat die 86 km per uur reed. De overledenen zijn behalve het meisje de busbestuurder en een lerares. De gewonden zijn naar twee ziekenhuizen in Nakhon Ratchasima gebracht. Twaalf zijn opgenomen op de intensive care.

Gouverneur Wichian liet weten dat de weg recent is verbreed van twee naar vier rijstroken. Sindsdien wordt er veel te hard gereden en vinden er veel ongelukken plaats, soms wel vijf op een dag. Hij wil er voor zorgen dat de kruising wordt beveiligd met verkeerslichten.

Bron: Bangkok Post

1 reactie op “Busongeluk in Nakhon Ratchasima tijdens schoolreisje: 3 doden en 55 gewonden”

  1. walter zegt op

    Niet vermeld is dat de bus op de verkeerde weghelft terecht kwam en dat los van de snelheid de bus erg instabiel was en dit model in de ban is gedaan door de Thaise RDW


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website