Redactionele bronvermelding: wisely / Shutterstock.com

De eSIM-technologie, hoewel nog relatief onbekend in België, belooft op termijn de traditionele SIM-kaart te vervangen. Grote Belgische providers zoals Orange, Proximus en Telenet ondersteunen sinds 2020 eSIM voor compatibele smartphones en wearables. eSIM biedt tal van voordelen, waaronder flexibiliteit, eenvoudige activatie, geen fysieke kaarten en daarmee ook geen plasticverbruik of transport nodig.

Hoewel 41% van Orange’s klanten een eSIM-compatibele smartphone hebben, gebruikt slechts 4% daadwerkelijk een eSIM. Dit lage gebruiksniveau wordt toegeschreven aan gebrek aan bekendheid en begrip van de technologie. eSIM maakt het echter gemakkelijker om meerdere telefoonnummers op één toestel te gebruiken en digitale activatie van abonnementen mogelijk te maken.

Voor Belgische toeristen die Thailand bezoeken, is eSIM bijzonder handig. Je kunt dan in Thailand een simkaart van een Thaise provider in je toestel stoppen zonder je Belgische simkaart er uit te hoeven halen. Dit bespaart niet alleen tijd en moeite bij het wisselen van SIM-kaarten, maar voorkomt ook hoge roamingkosten.

De acceptatie van eSIM in de VS is al verder gevorderd, met Apple die de iPhone 14 lanceerde zonder ruimte voor een fysieke SIM-kaart. Providers zoals Orange verwachten dat tegen 2028 de helft van de verbindingen via eSIM zal lopen, waardoor het de nieuwe standaard wordt. Ondanks het gemak van eSIM, is het wisselen van telefoon met een eSIM iets complexer, vereist het digitale configuratie en hulp van de provider.

Vele recente smartphones van merken zoals Apple, Samsung, Google, Nokia, Xiaomi en Fairphone zijn al compatibel met eSIM. Dit biedt gebruikers de mogelijkheid om zowel op vakantie als thuis eenvoudig eSIM te activeren. Activatie van eSIM kan online of via een app bij Orange en Proximus, terwijl Telenet aangeeft dat eSIM-ondersteuning voor smartphones begin 2024 beschikbaar zal zijn.

Het gebruik van eSIM is vooral handig voor wie een tweede nummer op hetzelfde toestel wil activeren zoals voor toeristen die naar Thailand  reizen.

Ondanks de beperkte populariteit en bekendheid in België, biedt eSIM aanzienlijke voordelen voor zowel alledaags gebruik als voor internationale reizigers. Het gemak, de flexibiliteit en de milieuvriendelijkheid van eSIM maken het een aantrekkelijke keuze voor toekomstige mobiele technologie, zowel in België als wereldwijd.

Bron: ITdaily.

4 reacties op “De opkomst van eSIM in België en de voordelen voor reizigers naar Thailand”

 1. Willem, zegt op

  E-sim is ook handig voor Thailand, vorig jaar vanuit de app airalo, een E-sim voor 18 dollar en 15 dagen onbeperkte data en onbeperkt bel te goed. Werkte geweldig, dus die neem ik volgende keer weer. Ik zie dat hij nu 19,95 dollar kost. wanneer je voor de eerste keer de app download krijg je 10% korting op je eerste aanschaf.

 2. Fred zegt op

  mijn Nederlandse budget-provider ondersteunt de e-sim (nog) niet.
  maar True Move in Thailand daarentegen wel.
  dus heb ik nu een fysieke sim voor Nederland en een e-sim voor Thailand.
  het eigendomsrecht van mn thaise telefoonnummer kan ik voor 2 bht per maand verlengen.
  ook bij aankoop van een pré-paid pakket wordt het telefoonnummer weer wat langer van mij.
  handig als je bijv. een bankrekening hebt, want ik heb niet steeds een ander telefoonnumer.

 3. Louis zegt op

  Handig in Thailand e-sim besteld bij bol.com bij de landing onmiddellijk ingeschakeld .E-sim is niet compatibel bij oudere toestellen.

 4. sawadee zegt op

  Graag wijs is op de airalo app. Kun je downloaden voor Apple en Android.
  Je kiest een land of werelddeel en kiest een datapakket dat bij jou past.
  minuutje later heb je de nieuwe e-sim geinstalleerd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website