Beste lezers,

Is er iemand die mij kan informeren of en hoe ik vanuit Thailand op vakantie kan gaan naar een ander land bijvoorbeeld Indonesië, met mijn aangenomen Thaise zoon?

Mijn aangenomen zoon is 11 jaar en heeft een paspoort en ID card, maar ik neem aan dat bij uitreis vanuit Thailand er bepaalde papieren getoond moeten worden want een kind zonder begeleiding van legale familie zal wel niet zondermeer het land uit kunnen gaan?

Bedankt voor uw reacties,

Jaap

12 reacties op “Lezersvraag: hoe kan ik vanuit Thailand op vakantie met mijn aangenomen Thaise zoon?”

 1. tino kuis zegt op

  Ik heb dat zelf ook bij de hand gehad met een stiefdochter die ik meenam naar Nederland. Zelfs toen ik mijn eigen zoon, 10 jaar, zonder moeder meenam naar Nederland kreeg ik te horen dat de moeder tpestemming had moeten geven. Liep met een sisser af.
  Heel simpel: ga naar de amphoe, het gemeentehuis, met vrouw en kind en laat een document opstellen waarin moeder toestemming geeft aan stiefvader haar zoon mee op reis te nemen (data, waarheen). Controleer wel alle persoonlijke gegevens, paspoortnummers enz. Vertaal het in het Engels en klaar is Kees.

 2. tino kuis zegt op

  Sorry,nog even een aanvulling. Destijds, met mijn stiefdochter, moest ook de vader, hoewel al jaren gescheiden van mijn vrouw en geen voogd, toch meetekenen. Als het kan, betrek ook de vader erbij.

 3. kees1 zegt op

  Dit is geen kritiek op jouw reactie Tjamoek
  Ik ben stiefvader van onze oudste zoon en om hem mee te krijgen naar NL was ook voor de Thaise douane van belang dat we een handtekening van de vader hadden
  In ons geval was de vader met de noorderzon vertrokken.
  Dat hebben we opgelost door enkele dorpelingen te laten getuigen op het amphoe
  dat de vader nog nooit was gezien in het dorp en dat mijn vrouw volledig en alleen voor het kind zorgde. er kwam ook een envelop met inhoud aan te pas.
  mocht dit het geval zijn bij boven genoemde vragen steller
  Kan hij het op deze manier proberen.
  Ik praat wel over 38 jaar geleden. Of dat nu nog werkt weet ik ook niet.
  Wat ik hier mee wil zegen is dat Het niet allen van belang is voor NL maar ook voor de Thaise douane anders laten ze je niet gaan
  Met vriendelijke Groet Kees

  • math zegt op

   Beste Kees 1, op deze manier proberen? Nou, das n lekker antwoordt op de vraag. N vader wil zijn aangenomen zoon meenemen op vakantie, de vader is inderdaad meestal spoorloos en dan zegt u als bonus: “schuif ff een envelopje”. De wereld op zn kop en aub niet komen met This is Thailand. Alles gewoon goed van tevoren regelen.

   • kees1 zegt op

    Beste Math
    Wat een nare reactie joh
    Ik schrijf gewoon hoe het mijn vergaan is.
    Om dat het grote problemen gaf om dat er geen vader was om de nodige papieren te onder tekenen. Ik zelfs een keer heen en weer heb moeten vliegen. en we het uit eindelijk op de manier zo als ik hierboven heb omschreven toch voor elkaar hebben gekregen
    Het is geen antwoord op zijn vraag.
    Misschien heeft hij er wat aan als het niet lukt op een normale manier.
    Ik zeg niet (als bonus schuif ff een envelopje) dat zeg jij
    We moesten zelf een envelop kopen. Een roze dan weet je dat ook Ik moest op de Amphoe vragen naar het toilet hij bracht me daar naar toe en ik gaf hem de envelop.
    Dat moesten we anders ging het niet door.
    Als je er zelf niets van af weet moet je je onthouden van commentaar.
    Wand daar heeft de vraag steller niets aan

    • math zegt op

     Moderator: reageer op het artikel svp en niet uitsluitend op elkaar.

 4. BA zegt op

  Als het om Nederland gaat, volgens mij moet er een ouder of voogd meetekenen op de visa aanvraag en dan zou het goed moeten zijn.

  Hoe dat aan de Thaise kant zit weet ik niet. Maar zoals degenen hier boven schrijven je zal iets met toestemming van de ouders moeten hebben voor uitreizen.

  Ga je naar een ander land bijvoorbeeld Indonesië dan zal je even naar de visa requirements ter plaatse moeten kijken. Heb je NL nationaliteit dan kan je in de meeste gevallen zonder visum reizen of je krijgt visa on arrival. Je zoon heeft Thaise nationaliteit en je zal dus in veel gevallen een visum aanvraag moeten doen. Ga je in Azië op vakantie dan ligt het vaak wat simpeler, een Thai krijgt bijvoorbeeld in Laos, Singapore etc etc vaak visa on arrival of heeft geen visa nodig.

 5. Herman zegt op

  Hallo luitjes wat ik wel weet dat Nederlanders wel ter plaatse op het vliegveld in Indonesië
  een visa kunnen krijgen tegen betaling en mensen met de Thaise nationaliteit gratis naar binnen kunnen tenminste zo was het vorig jaar toen ik met mijn vrouw naar Bali ging .

 6. bassamui zegt op

  Naar de meeste landen in Azie kun je gewoon met je zoon reizen, zolang hij een paspoort heeft is er niets aan de hand.Ik neem onze zoon ook weleens mee op (zaken)reis naar indonesie, singapore of hongkong en heb nimmer problemen ondervonden. Zlefs naar nederland hebben wij nooit problemen gehad als hij als UM (Unaccompanied Minor) reise, zolang de papieren maar in orde zijn. Waarschiijnlijk scheelt het wel als er al een aantal stempels in het paspoort staan zodat er minder argaan is..

 7. Ben zegt op

  Hoi

  Ik heb eeb aangenomen dochter die graag een keer naar nederland wil komen.
  De informatie die ik kreeg is dat ze eerst 20 moet zijn, en dan geen toestemming meer nodig heeft van de echte vader

 8. jaap zegt op

  Bedankt voor alle info. Mijn situatie is weer wat anders, namelijk mijn zoon heeft een legale vader met wie ik samenwoon, maar de moeder is nergens te vinden. We hebben wel alle papieren waarin staat dat de legale vader ook zijn voogd is, dus zal het moeten lukken als ik naar het gemeentehuis ga.

  Dank Jaap

  • kees1 zegt op

   Beste Jaap
   Als de vader op papier heeft dat hij de voogd is zal het wel lukken.
   Mocht het niet zo zijn het is een volstrekt legale manier om dorpelingen te laten getuigen
   Dat de moeder niet in beeld is en dat jullie voor het kind zorgen.
   Dat ik daar voor moest betalen is niet gezegd dat jij dat ook moet.
   Ik praat over 38 jaar terug
   Ik wens voor je dat het gaat lukken
   Met vriendelijke Groet Kees


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website