Beste lezers,

Ik woon en werk al enige jaren met een Wajong-uitkering in Thailand. Dit is volledig met UWV geregeld en ik houd me aan alle regels en elke afspraak.

Nu las ik op 8 juni jl. het bericht door Hans Bos dat de vrijstelling loonbelasting per 1 januari 2024 komt te vervallen. Nu houdt UWV al jaren gewoon loonheffing (tarief NT Groen) in over mijn uitkering.

Als fiscaal inwoner van Thailand vraag ik me af of dit wel terecht is?

Aangezien ik geen bijdrage voor volksverzekeringen meer hoef te doen, hoor ik dan niet mijn uitkering volledig, dus bruto = netto, van UWV te ontvangen? Daarmee bedoel ik met terugwerkende kracht, en tot 2024.

Bedankt voor de reacties.

Groet,

Jacob.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Thailand vraag: Fiscaal inwoner Thailand maar UWV houdt loonheffing (tarief NT Groen) in over mijn uitkering?”

  1. Erik zegt op

    Jacob, daar is niets mis mee. Uitkeringen als AOW / Anw / WAO / WIA / Waz / Wajong vallen in het huidige verdrag aan Nederland toe. Wat vooral gaat veranderen is de heffing over bedrijfspensioenen en daar ging het artikel van Hans Bos over.

    • Jacob zegt op

      Dank je wel, Erik. Naar ik begrijp blijf ik dus in Nederland belastingplichtig voor wat betreft mijn uitkering? Da’s duidelijk dan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website