Lezersvraag: Lesmateriaal om Nederlands te leren

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
25 mei 2021

Beste lezers,

Mijn Thaise vriendin wil Nederlands leren in Nederland. Wie heeft er boeken Thai/Ned of Ned/Thai of lesmateriaal die ik kan lenen of overnemen van u eventueel tegen betaling?

Liefst omgeving Eindhoven. Het gaat er mij alleen maar om dat ik haar de Nederlandse taal te leren spreken.

Bedankt alvast.

Groet,

Frans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

7 reacties op “Lezersvraag: Lesmateriaal om Nederlands te leren”

 1. Sander zegt op

  Er is heel erg veel gratis lesmateriaal beschikbaar op YouTube. Daarnaast kan het zijn dat uw vriendin lessen Nederlands kan volgens bij uw lokale bibliotheek, via de gemeente waar u woont. Gewoon even een belletje plegen en dan wordt u verder op de hoogte gebracht. Wanneer zij moet gaan studeren voor het behalen van haar inburgeringscursus, dan kan ik je nederlandslerenbangkok.nl aanraden! Perfecte begeleiding en de kans dat ze in 1x slaagt is zeker 90% check de website maar voor meer info. Succes.

 2. Rob V. zegt op

  Voor zowel A1 (examen op de ambassade) als A2 (examen in NL) raad ik de materialen van Ad Appel aan. Dat is deels gratis, ook toetsingsmaterialen. Kijk even op: https://adappel.nl/lesmateriaal

  En als belangrijke tip: trap niet in de valkuil van Engels praten. Mijn partner gaf mij er flink van langs dat ik telkens Engels sprak. Na een week in Nederland zei ze dat ik Nederlands met haar moest praten want anders zou ze de taal niet leren. Ze had gelijk. Daarna thuis altijd Nederlands gesproken. Wanneer ze iets niet begreep dan herhaalde ik het (vaak wat langzamer of met meer articulatie) of zei hetzelfde met andere woorden of ondersteunende gebaren. Pas daarna over op het Engels of het TH-NL / NL-TH woordenboek als we er echt niet uit kwamen. Wat betreft woordenboeken: zoek op ‘Van Moergestel’.

 3. Wil zegt op

  https://images.app.goo.gl/rMJnph3r4vS2AMWt6

 4. Louis Tinner zegt op

  U zou kunnen informeren bij de Nederlandse school in Bangkok http://www.nederlandslerenbangkok.com

 5. Wil zegt op

  http://www.thai-dutch.net/riandutch/paymentned.php

  • Frans zegt op

   Heb boek besteld , bedankt voor je info

   Groeten Frans

 6. H ter Laak zegt op

  Dutch4Thai
  http://www.ducht4thai.com
  hier kan je alles bestellen A1 en A2


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website