Worachet Intarachote / Shutterstock.com

Een Thaise man heeft voor veel opschudding gezorgd in de gokgemeenschap, nadat hij aankondigde dat hij op 1 april een prijs van 2.000 baht had gewonnen van het Thai Government Lottery Office, door een reeks getallen te gebruiken die waren gegenereerd door de AI-chatbot, ChatGPT.

De gelukkige winnaar, Patthawikorn Boonin, deelde zijn succesverhaal op Facebook en beweerde dat hij op 1 april de prijs van 2.000 baht had gewonnen dankzij de nummers van de AI-chatbot, namelijk 57, 27, 29 en 99. Het tweecijferige winnende nummer aangekondigd op die dag was 99, wat overeenkwam met een van de nummers gegenereerd door ChatGPT. Hij zei…”Het is tijd om tot de robot te bidden!”

Zijn post kreeg al snel aandacht van de Thaise gokgemeenschap, met meer dan 2.700 reacties en 1.200 commentaren. Terwijl sommigen enthousiast waren over het vooruitzicht om ChatGPT te gebruiken om winnende lotnummers te genereren, waren anderen sceptisch.

Sommige mensen suggereerden dat de nummers slechts een willekeurige set waren die Patthawikorn zelf had uitgekozen en dat hij gewoon geluk had dat een van hen overeenkwam met het resultaat. Anderen drongen er bij hem op aan om te bewijzen hoe hij ChatGPT had gevraagd om de cijfers te verstrekken.

Patthawikorn gaf een interview met CatDumb, waarin hij uitlegde dat hij ChatGPT meerdere keren eerder naar de winnende nummers van de loterij had gevraagd. Hij onthulde dat hij de AI rechtstreeks had gevraagd wat de winnende nummers zouden zijn, maar ChatGPT antwoordde dat het onvoorspelbaar was en een kwestie van geluk. De chatbot adviseerde hem zelfs om niet langer geobsedeerd te zijn door de loterij en te gaan sporten. Patthawikorn gaf echter niet op en probeerde de AI op een andere manier opnieuw te vragen. Hij voerde hypothetische situaties in samen met de historische statistieken van winnende nummers van de afgelopen tien jaar, en de chatbot gaf hem een rekenformule en getallen.

Experts moeten nog een duidelijke uitleg geven over hoe ChatGPT de winnende nummers kan leveren, maar veel Thaise netizens kijken uit naar de volgende door AI gegenereerde nummers. Om zo te zien of het succes van Boonin een toevalstreffer was of dat ChatGPT loterijresultaten kan voorspellen. Ongeacht de uitkomst, het verhaal van Patthawikorn heeft de groeiende invloed van AI in het dagelijks leven benadrukt en het potentieel om de manier waarop we verschillende activiteiten benaderen, waaronder gokken, te veranderen.

Bron: https://thethaiger.com/news/national/thai-man-wins-lottery-with-numbers-given-by-chatgpt

Ingezonden door Soi

10 reacties op “ChatGPT: een aanvulling op jouw huishoudbudget! 😉 (lezersinzending)”

 1. Erik Kuijpers zegt op

  O ja? Net zoals er dieren zijn die naar links of naar rechts poepen en zo bepalen wie de beker wint. Hebben we dat niet ooit gezien bij een WK? Of: hoe vaak riep de tokeh gisteravond? Ik zal eens kijken hoe de vogels hier vliegen en dan gok ik op Feyenoord of Ajax vanavond.

  ChatGPT voorspelt geen nummertjes (als het verhaal al waar is…) net zo min als monniken of salamanders die kennis in huis hebben. Het enige dat IK je kan voorspellen is dat je vaker een ‘niet’ dan een prijs hebt en dat gokken dus geld kost. Maar ja, de Thai gokt op alles wat los en vast zit en als er weer een WK voetbal komt hebben tienduizenden Thais net de gokschuld van de laatste WK afgelost. Nee, mensen: bakerpraat, dit onderwerp.

  • khun moo zegt op

   Erik,
   Blijkbaar hebben sommige mensen behoefte aan dit soort onzin.
   Mijn vrouw nu inmiddels richting de 80 en 40 jaar in nederland droomt nog steeds van winnende loterij getallen.
   De datum voor een thais huwelijk of crematie , de bouw van een huis wordt door monikken bepaald.
   Nee niet op een vrijdag , dat brengt ongeluk, dinsdag is een goede dag.
   Winnende cijfres zien in bomen , in wolken je kunt het zo gek niet verzinnen.
   Wordt je binnenkort 60 pas dan maar op met je gezondheid.
   Nu met de opkomst van software , wat voor sommige , revolutionair is , heeft men weer een nieuw item erbij gekregen om het winnende cijfer te voorspellen.
   Ik tel het aantal thee blaadjes in mijn thee pot.

 2. Roger_BKK zegt op

  Kan het nog gekker, ChatGPT die de nummers van de lotto ‘zou’ kunnen voorspellen.

  Ik heb ook eens wat met het tooltje gespeeld. De antwoorden die het uitspuwt worden gewoon uit een gigantische databank gehaald. Bij kristische vragen wordt er wat rond de pot gedraaid. Ik heb al heel wat links naar websites gekregen die niet eens werkten. En dan krijg je steevast het antwoord: “sorry voor deze vergissing, als je mij het juist adres kunt geven …”

  Je kan evengoed wat Googlen, daar krijg je zelfs in veel gevallen nog wat meer info.

  Nee hoor, er is nog veel werk aan de winkel bij ChatGPT.

 3. Chris zegt op

  ChatGPT wordt in Australie aangeklaagd voor het ten onrechte beschuldigen van een Australische politicus.
  Wat gaat er gebeuren als ChatGPT schuldig wort bevonden? Naar de gevangenis?

  https://www.bangkokpost.com/tech/2543824/chatgpt-threatened-with-defamation-suit

  Voor de bronvermelding-puriteinen onder ons is ChatGPT natuurlijk een immens gedrocht.

  • Je kunt ChatGPT gewoon vragen om een bronvermelding en dan krijg je die. Het grootste probleem is gewoon dat men totaal geen idee heeft wat ChatGPT is of kan. Maar maakt op zich niet uit. Veel Thai hebben ook meer vertrouwen in geestenbezweerder dan in een reguliere arts. Wat dat betreft, is AI een zegen, verlost van al die meningen die alleen maar bestaan uit emotie en weinig ratio.

  • Erik Kuijpers zegt op

   Chris, ik lees iets anders. Ik lees dat het moederbedrijf Openai.com wordt aangeklaagd als verantwoordelijke voor ChatGPT. Dat kan wel degelijk, een rechtspersoon aanklagen. De straf zal een boete zijn of -als zwaarste middel- ontbinding door de rechter.

   Ik gebruik het niet. Ben gepensioneerd, heb een zee van tijd en schrijf of bewerk alles zelf. Gebruik hoogstens een Van Dale woordenboek voor woorden die ik niet (goed) ken.

 4. Sjaak S zegt op

  Ik had het er nog vorige week over. Mensen horen de klok luiden maar weten niet waar de klepel hangt.
  Vraag je eens aan chatGPT wat het is…

  Ik ben ChatGPT, een groot taalmodel ontwikkeld door OpenAI. Ik ben gebaseerd op de GPT (Generative Pre-trained Transformer) architectuur en ik ben getraind op een enorme hoeveelheid tekstuele data om mensachtige taal te begrijpen en te genereren. Mijn doel is om gebruikers te helpen bij het genereren van antwoorden op hun vragen, het voeren van gesprekken en het uitvoeren van verschillende taalgerelateerde taken.

  TAAL gerelateerde zaken. Geen lotto, geen wiskunde, sterrenkunde, biologie enzovoorts.

 5. Rob V. zegt op

  Wat is volgende week het nieuws? “Vrouw bekeek het internationale weerbericht en gebruikte de temperaturen bij het kiezen van loten in de loterij en won een prijs! Experts moeten nog een duidelijke uitleg geven over hoe het weerbericht de winnende nummers kan leveren…” 5555

 6. RuudB zegt op

  Afgelopen week waren er die de fopneus niet ontdekten, nu zien zij de knipoog niet. Tweeduizend baht, waar hebben we het over. Thai mensen zijn verzot op getallen en spelen graag met nummers. Of zij nou aan koeien en buffels vragen welk oogstjaar hen te wachten staat of een chatbox om een reeks van cijfers: mijn vrouw won verleden maand eenzelfde bedrag met de eindcijfers 96. Ze had al een verwaarloosde en verdwaalde kitten van de straat geplukt en nu laat zij dat beestje met vodjes papier in een pannetje stoeien waarop ze willekeurige getallen had geschreven. Het prulletje papier met ons huisnummer bleef ongemoeid dus werd die door haar gekozen. Ze had ook kunnen kiezen voor het eerste prulletje papier dat door de kitten werd opgepakt. Het gaat de Thai allemaal om fortune. Die kitten is nu een blijvertje. ChatGPT idem. Zoals bio-technologie dat is, de blockchain en de zelfrijdende auto. Maar de grote trend voor komende tijd is AI. Deal er maar mee. Maar als je als gepensioneerde niet meer wil, dan is de Dikke van Dale ook prima. Nieuwe generaties, nieuwe uitdagingen.

 7. peter zegt op

  Is dat niet prachtig, beschuldigd worden door een programmatje?
  Vraag me af waarom er niet gelijk wordt geprocedeerd.
  Daar is het al de AI kan liegen, vrijelijk interpreteren. Of zou er een vorm van humor ingebakken zitten?

  Trouwens foto’s gezien, gemaakt door AI foto bewerkingsprogramma, over de arrestatie van Trump?!
  Het is dat het vermeld was, anders zou je denken “asjemenou”.

  In een ander forum was iemand, die botweg om de volgende nummers had gevraagd en daarop als antwoord kreeg. Kan ik niet met verder een waarschuwing dat gokken verslavend kan zijn en je wijs moest spelen. Je krijgt dus een mama antwoord.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website