Veel malariamedicijnen zijn namaak

Door Redactie
Geplaatst in Algemeen, Gezondheid
Tags: ,
22 mei 2012

Eenderde van de malariamedicijnen die wereldwijd in omloop zijn, is van slechte kwaliteit of zelfs namaak. Dat blijkt uit onderzoek van een Amerikaans onderzoeksinstituut.

De onderzoekers bekeken medicijnen uit landen in Zuidoost-Azië en Afrika. Jaarlijks sterven ongeveer een miljoen mensen aan de ziekte.

De studie bevestigt de resultaten van onderzoek in Afrika, waaruit ook al bleek hoe slecht malaria-medicijnen zijn.

Resistent

Een groot deel van de onderzochte medicijnen bevatte een te laag gehalte aan werkzame stoffen. Mensen die die middelen gebruiken, lopen het risico dat de medicijnen na een tijdje niet meer aanslaan. Dat gebeurt steeds vaker in Azië. De onderzoekers zijn bang voor eenzelfde ontwikkeling in Afrika.

De onderzoekers houden er rekening mee dat het probleem in werkelijkheid nog veel groter is, omdat er geen onderzoek is gedaan in China en India. In die landen woont niet alleen eenderde van de wereldbevolking, maar er worden ook veel medicijnen gemaakt, zowel echt als namaak.

Bron: NOS.nl

2 reacties op “Veel malariamedicijnen zijn namaak”

 1. Kees zegt op

  Misschien klopt het, vooralsnog klinkt het alsof het onderzoek is gefinancierd door de Amerikaanse pharmaceutische industrie.

  • Marcel zegt op

   @Kees – dat is meestal het geval wanneer het gaat om onderzoeken naar het gebruik van medicijnen. De gevestigde pharmaceutische industrie wil uiteraard zijn eigen producten aan de man brengen en in het verleden is gebleken dat het overgrote deel van deze onderzoeken van hun af komen. De onderzoekers krijgen de uitkomst van het onderzoek en een budget om naar die uitkomst toe te werken.

   Ze moeten eens een onderzoek doen naar het aantal doden dat er vallen doordat de pharmaceutische industrie eerst hun patenten uit willen melken alvorens het medicijn op de vrije markt brengen. It’s all about the money!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website