Op slechts 10 minuten varen van Koh Samui ligt een van Thailand’s verborgen pareltjes: het eilandje Koh Madsum of ook wel Ko Mat Sum genaamd.

Je kunt er naar toe voor een romantisch verblijf of als je op zoek bent naar rust en privacy. Het kleine serene eiland beschikt over het comfort van een modern luxe resort. Verder kun je er vissen, snorkelen, waterskiën, kajakken of jezelf verwennen met een ontspannen spa-behandeling.

Het eiland zelf is erg smal, zodat het leuk is om van de ene kant naar de andere kant te lopen, dat doe je in ongeveer 15 minuten.

Wat velen niet weten over Koh Madsum is dat het eiland de thuisbasis is van een unieke populatie tamme varkens. Deze varkens, liefkozend “de zwemmende varkens van Koh Madsum” genoemd, zijn een zeldzame en verrassende attractie.

In tegenstelling tot hun beroemde tegenhangers op de Bahama’s, is de aanwezigheid van deze varkens op Koh Madsum relatief onbekend. Ze zijn waarschijnlijk jaren geleden door lokale bewoners geïntroduceerd en hebben zich aangepast aan het eilandleven. Bezoekers die het eiland verkennen, worden vaak verrast door het zicht van deze varkens die rustig rondzwerven op de stranden en soms zelfs een duik nemen in het heldere water.

Deze unieke eigenschap van Koh Madsum draagt bij aan de charme en het ongerepte karakter van het eiland, waardoor het een fascinerende bestemming is voor diegenen die op zoek zijn naar iets anders dan de gebruikelijke toeristische paden. Dit gegeven over Koh Madsum blijft een goed bewaard geheim onder reizigers, waardoor het eiland een rustige en unieke plek blijft om te ontspannen en te genieten van de natuurlijke schoonheid.

Video: Koh Madsum

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website