De TAT Newsroom – onderdeel van Tourist Authority of Thailand – heeft een aantal korte video-documentaires gepubliceerd onder de algehele titel “The Seasons”. Hieronder vindt u aflevering 6 van deze serie, dat gaat over de 1000-Spire Pagoda op het eiland Koh Khao Yai, in Ban Bo Chet Luk, dat deel uitmaakt van het Koh Phetra National Park in de provincie Satun.

De begeleidende tekst luidt: Toeristen, die een bezoek aan dit eiland brengen, zullen worden begroet door een massa van bijna duizend bizar ogende torenspitsachtige rotsen. Deze spectaculaire site is als een brug die ons verbindt met het pre-menselijke evolutionaire tijdperk. Als tijdens laag water in de zomer het zeewater wegvloeit onder de zandige grond worden gigantische tunnelachtige holtes onthuld. Voor de lokale bevolking staat deze massa rotsen bekend als “The 1,000-Spire Pagoda”.

Door de aanwezigheid van roodachtige Cambrische afzettingsgesteenten en grijze Ordoviciumkalksteen zijn geologen ervan overtuigd, dat dit gebied de eerste landmassa van Thailand zou kunnen zijn geweest. Dankzij deze unieke functie werd Koh Khao Yai de eerste geologische site van Thailand, die tot UNESCO Wereld Geologische Site werd verklaard.

Het toerisme van Koh Khao Yai wordt beheerd door de gemeenschap. Lokale bewoners stelden ideeën voor, implementeerden ze en ontwierpen toerisme programma’s die overeenstemden met hun oorspronkelijke manier van leven. Tegenwoordig is de “1.000-Spire Pagoda” een van de best bewaard gebleven natuurlijke attracties van Thailand. Een ideale site voor studies in geologie, natuurlijke historie en culturele antropologie, Ko Khao Yai is een goed bewaard gebleven bewijs van suboceanische omstandigheden van 500 miljoen jaar geleden.

Bron: TAT Newsroom

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website