Koh Chang is meer dan de moeite waard. Het is het grootste eiland in de Golf van Thailand en op Phuket na het grootste eiland van Thailand. Het is er prachtig en voor een groot deel ongerept met lange witte zandstranden, kristalhelder water, bossen en watervallen. Er zijn meer dan 50 grote en kleine eilanden in de buurt.

Op ongeveer 300 kilometer ten oosten van Bangkok en niet ver van de Cambodjaanse grens maakt Koh Chang deel uit van de provincie Trat. Het eiland is voor 70% bedekt met regenwoud en dit paradijsje is alleen te bereiken met een veerboot. Koh Chang is ongeveer 30 km lang en 14 km breed: een totale oppervlakte van ongeveer 217 km². Het Koh Chang National Marine Park heeft een oppervlakte van 650 km², waarvan 70% offshore is.

Naast natuurlijke schoonheid herbergt het eiland ook een breed scala aan dieren in het wild, waaronder inheemse vogels, slangen, herten en zelfs een aantal olifanten. Wat activiteiten betreft, Koh Chang en de nabijgelegen eilanden die deel uitmaken van het nationale park zijn geweldig om er te snorkelen, duiken, kamperen en om te wandelen in de jungle.

De meeste toeristen verblijven in Hat Sai Khao, Hat Kai Muk, Hat Ta Nam en Laem Bang Bao, die allemaal verbonden zijn door een enkele weg langs de westkust.

Hoe kom je op Koh Chang?

Er zijn meerdere opties om naar Koh Chang te reizen, zoals de bus of het vliegtuig.

Bus

Er zijn standaardbussen en bussen met airconditioning die van Bangkok naar Trat vertrekken en worden geëxploiteerd door The Transport Company Limited of door privébusbedrijven. De meeste vertrekken iedere dag vanaf het oostelijk busstation van Bangkok (Ekamai) op Sukhumvit Road en vanaf de Noord- en Noordoostelijke busterminal (Mochit 2) op Kamphaeng Phet 2 Road. De reistijd is ongeveer 5 uur. Bel voor meer informatie naar The Transport Company Limited call center 1490 of www.transport.co.th

Online reserveren van buskaartjes kan ook op www.busticket.in.th of www.thaiticketmajor.com of www.thairoute.com

Vliegtuig

Bangkok Airways verzorgt dagelijks drie vluchten van Bangkok naar Trat. De vlucht duurt ongeveer 1 uur. Voor meer informatie en het reserveren van een ticket bel je met 0 2270 6699 (Bangkok Office) of 0 3952 5299-300 (Trat Office) of 0 3955 1654-5 (Ko Chang Office) of bezoek je www.bangkokair.com

2 reacties op “Koh Chang – het olifanteneiland dat je gezien moet hebben”

 1. Philippe zegt op

  Ontelbare keren vanuit Bangkok naar Koh Chang geweest maar nooit per bus of vliegtuig, wel steeds privé vervoer (heeft niks te maken met dikke nek maar wel prijs / kwaliteit vergelijking).
  Geen enkel idee wat de bus kost maar van velen gehoord nooit meer ! Ik laat het hierbij.
  Vliegtuig: bij mijn weten draait de prijs rond de 150 usd heen/terug p/p.
  Bijkomende: vervoerkosten naar de luchthaven in BKK, zenuwslopende bagage en andere controle, vervoer luchthaven Trat naar pier, ferry-fee, en dan nog eens vervoer van pier KC naar hotel = ttl prijs ?
  Ik betaal hotel BKK / hotel KC 4.600 thb (125,00€) heen en 4.100 thb (110,00€) terug all in voor wagen met chauffeur, ongeacht alleen of met 2 à 3 personen !
  Ben je dus met twee dan kost het +/- 120,00€ p/p !
  Chauffeur stopt wanneer je wilt (om te eten, plassen of wat dan ook ..).
  Reistijd ca. 5 uren .. al bij al niet veel langer dan met het vliegtuig denk ik.
  Dus met 2 of meerdere personen goedkoper en geen stress .. U betaalt de chauffeur cash bij aankomst.
  Ik meld het maar, U doet ermee wat U wilt.
  En wat Koh Chang betreft, inderdaad prachtig eiland (althans voor mij) .. anderen zullen dan weer Koh Samui verkiezen die zogezegd méér “ontwikkeld” is.

 2. johnkohchang zegt op

  Je zegt”over vervoer per bus: “”van velen gehoord maar nooit meer”
  Ik wil daar graag een andere mening over geven. Ik woon al vele jaren in pattya/huay yai en koh chang en reis vele malen per jaar vanaf Koh Chang naar pattaya en naar subarnabumi airport. Zowel per eigen vervoer (auto) als met de bus. De overheidsbus, meen 99 als nummer, vertrekt vanuit laem ngob via aankomst koh chiang ferry naar subarnabumi airport en tenslotte naar bangkok.
  Kan alleen ervaring koh chang naar subarnabumi airport melden. vertrekt slechts tweemaal per dag maar is gewoon uitstekend.Verttrekt vanaf ferryaankomst punt op vasteland . Stopt alleen in chanthaburi en korte tussenstop voor eten/plassen ongeveer twee uur voor aankomst op luchthaven. Kost weinig geloof 200 THB en is uitstekend.
  De private busvervoerders vanaf koh chang heb ik nooit gebruikt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website