Melder: Danny

Ik merk dat hier veel vragen zijn over visa, waar RonnyLatya steeds zeer duidelijke uitleg over geeft. Ik ben echter geen expert op dit gebied, maar wil wel mijn eigen ervaring delen over hoe ik het aangepakt heb.

Voor een heen- en terugvlucht betaalde ik ongeveer 900 euro voor 30 dagen. Bij aankomst ging ik naar een betrouwbaar visakantoor. Ik opende een bankrekening bij Bangkok Bank voor 3.000 baht. Voor mijn pensioenvisum van 15 maanden (eerst 3 maanden en daarna 12 maanden) betaalde ik 27.500 baht. Het omzetten van mijn internationaal rijbewijs naar een Thais rijbewijs voor auto en brommer kostte me 5.500 baht. Voor het verlengen van mijn jaarvisum betaalde ik 13.500 baht.

In totaal ben ik nu 2 jaar en 3 maanden in Thailand geweest, en heb ik 49.500 baht uitgegeven voor alles wat ik wettelijk nodig had. Daar moet ik alleen nog de terugvlucht bij optellen, die ongeveer 450 euro kost. Ik heb echter nooit 800.000 baht op mijn bankrekening gestort voor mijn jaarvisum, zoals vaak gezegd wordt. Dus ik begrijp soms niet waarom mensen zulke vragen stellen. Het is eigenlijk heel simpel: ja, 49.500 baht, wat neerkomt op ongeveer 1.400 euro voor 2 jaar en 3 maanden.


Reactie RonnyLatYa

Ik heb al wel meer gezegd dat het gebruiken van een visakantoor om je te laten bijstaan perfect legaal is en dat die daarvoor dan willen vergoed worden is natuurlijk ook normaal. Er is dan ook niets mis mee als iemand beslist om die visakantoren te gebruiken. Echter, wanneer dat visumkantoor ook zorgt voor jouw 800 000 Baht als financieel bewijs wordt het wel illegaal.

Er staat in de wetgeving wat die financiële eisen zijn en aan wat die financiële eisen moeten voldoen. Daar staat nergens in dat je daar mag van afwijken, of dat iemand anders voor die financiële eisen tijdelijk mag instaan.

Hoe “betrouwbaar” je dat kantoor ook mag noemen, het blijft een illegale manier van werken. Natuurlijk kan dat enkel door medewerking van iemand binnen dat immigratiekantoor wat ook de prijs verklaard.

Je mag dan uiteindelijk alles wel hebben wat je wettelijk nodig hebt, of het dan op een wettelijke manier verkregen werd is weer wat anders. Ik zal het nogmaals zeggen. Big Joke is er weer mee bezig sinds hij terug is en vele blijven het weglachen. Het zij zo. Maakt me eigenlijk ook niet. Maar ik zal eens een vergelijking maken tussen jouw manier van werken en wat duizenden doen in Thailand zonder hulp van visakantoren

.- Visa exemption gratis

– Omzetten naar Non-immigrant is 2000 Baht.  Gebruik Affidavit met een inkomen wat 850 Baht kost of visumondersteuningsbrief van 2000 Baht voor Nederlanders.

– Verlenging kost 1900 Baht met zelfde Affidavit

– Volgende verlenging 1900 Baht plus nieuw Affidavit van 850 Baht of 2000 Baht voor visumondersteuningsbrief.

Alternatief

Sommige zullen 800 000 Baht gebruiken en zien het als een spaarrekening. Kost niks, maar brengt hun wel op aan intresten. Maakt hun dan ook niet uit hoelang het er moet op staan of blijven opstaan.

Als gehuwde kan je ook 400 000 Baht gebruiken die je na goedkeuring de rest van het jaar gewoon volledig mag gebruiken. Enkel zorgen dat het 2 maand voordien weer er op staat als dat het geval is.

– Omzetten Belgisch rijbewijs was 200 Baht dacht ik maar is al een tijdje geleden dus kan misschien iets meer zijn. Misschien voor sommige een Certificaat of Residence, maar de gele Tabien wordt ook aanvaard en is gratis. Doktersverklaring 150 Baht.

– Openen bankaccount weet ik niet meer want ook al vele jaren geleden en was volgens mij gratis. Misschien hebben sommige daar ook een Certificaat of Residence voor nodig maar kan ook met de Tabien Baan. 

Voor diezelfde 2 jaar en 3 maand waarnaar je refereert, rijbewijs en bankrekening samen pakweg 8000 Baht en dat allemaal wel op een wettelijke manier.

Als je het dan zelf doet betaal je m.a.w. dik 40 000 Baht minder dan jij voor diezelfde periode en alles wel op een wettelijke manier verkregen.

Wat dan eigenlijk wil zeggen dat je die 40 000 Baht kan gebruiken om te vliegen… heen en terug….

Om het met je woorden te zeggen. Simpel toch. Maar je doet maar hoor. Ieder doet met zijn geld wat hij wil.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

32 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 002/24: Omzetten en verlengen in Thailand via een visumkantoor”

 1. Henk zegt op

  Beste Ronny, groot gelijk dat je jouw werkelijke en legale berekening er eens naast zet. Compliment. Ik vond het ook al een rare opsomming. Alleen al voor zijn verblijf betaalt die Danny 41K baht. Als tegenprestatie wordt voor hem een bankrekening en een Thai rijbewijs ‘geritseld’, waar hij nog voor betaald, ook. En dan doen alsof hij de slimmerik is. Beetje simpel is ie in ieder geval wel. Eens afwachten wat hij meldt als hij ertussen uit wordt gepakt.

  • PEER zegt op

   Inderdaad Henk,
   En complimenten aan Ronny, die toch even heeft moeten zitten rekenen.
   Míjn BangkokBank rekening kostte me Th Bth 0,00 en m’n beide rijbewijzen samen Th Bth 500,=
   Geen geritsel, maar wel 2 keer op rijexamen geweest.
   De jaarlijkse fee voor m’n nieuwe debit/creditcard is 300 bth.

 2. Lung addie zegt op

  Zoals RonnyLatya hier schrijft: het is ilegaal op die manier welke de slimme Danny hier schrijft en hij als \Simpel’ betitelt..

  Nu wat anders: wat kunnen de gevolgen hiervan zijn?
  Wel hier een waar voorval.

  een Nderlander gebruikte ook zo een visakantoor.
  Hij woonde in de provincie Chumphon.
  – Zijn jaarverlenging werd ‘geregeld’ door een ‘advocaat’ uit Bangkok welke hiervoor 40.000THB vroeg.
  – Zijn jaarverlenging werd gemaakt in Khong Kheng
  – bij zijn eerste 90d melding, welke toen nog niet online kon, maar bij de immigratie zelf, werd hij in Chumphon geweigerd met de melding dat hij zijn melding moest maken waar zijn jaarverlenging verkregen werd em waar hij ingeschreven was. Dus kon hij om de 90d naar Khong Kheng. Doch zover kwam het niet

  – een paar weken later stond de immigratiepolitie aan zijn deur met de vraag zijn bankboekje met de 800.000THB tr tonen. Had hij niet.
  – hij werd opgepakt en kreeg 7 dagen om het land te verlaten en dit na het betalen van enkele deftige boetes: Mag zelfs Tgailand niet meer binnen.
  – geen adreswijziging gedaan
  – geen 90d melding gemaakt
  – frauduleus verkregen jaarverlenging………..
  Die advocaat bleef buiten schot……hij niet.

  Hij woont nu in Laos.
  Simpel toch …………

 3. janbeute zegt op

  Ik doe al 19 jaar alles zelf en werk vanaf het begin tot op heden ook met de 8K regeling.
  Geld staat overigens niet renteloos op een Thaise rekening maar brengt op jaarbasis toch wel wat op.
  Openen van een bankrekening, ik maak gebruik van 3 verschillende Thaise banken met enkele soorten van rekeningen per bank, mede door spreiden van risico, bij het voor het eerst openen gebruik makende van het Yellow home book geen enkele bank kosten aan verbonden.
  De enige kosten die ik jaarlijks maak, zijn de op basis van visa extension ala 1900 bath.
  Je kunt het best zelf doen, via een visa agent moet je ook eerst de papier winkel aanleveren en op de dag van de aanvraag ook je gezicht laten zien bij de lokale IMI.

  Jan Beute.

 4. Roelof zegt op

  Zal ook eens mijn kosten opsommen vanaf september 2022

  NON immigrant O visum 90 dagen, in Nederland aangevraagd 70 euro
  Eerste jaarverlenging 1900 baht
  Tweede jaarverlenging 1900 baht
  Bankrekening openen gratis
  Rijbewijs voor motor en auto 400 baht
  Tambien Baan en roze ID kaart gratis

  Maar het allerbelangrijkste is, dat het legaal is. Dat het minder kost, dan wat Danny heeft betaald is meegenomen.

 5. Wim zegt op

  Danny zegt dat hij in zijn eerste visumvrije 30 dagen zich tot een -betrouwbaar- visakantoor wendde. Hier zet Danny ons al op het verkeerde been, want dat kantoor regelde een visum zonder te voldoen aan financiële Immigration-voorwaarden, en is dus al -malafide- te bestempelen. Danny betaalde aldus voor een illegaal verblijfsvergunning Thai baht 27,5 K, en voor de verlenging ervan 13,5 K baht. En dat laatste bedrag elk jaar weer, zo lang hij in Thailand wil blijven resideren. Nu is het zo dat niet alleen verblijf en verlenging ervan illegaal is, zijn handelen en dat van diens visakantoor zijn dat evenzeer. Ronduit gezegd: Danny zelf is illegaal in Thailand. Zou hij dat vergeten zijn? Ik denk van niet. Ik denk dat hij zich er zeer wel van bewust is dat hij er een illegale werkwijze op na houdt, en propageert deze zelfs hier op Thailandblog, hetgeen op zich hem ook kwalijk te nemen is.

  Maar nu komt het: Danny meldt dat bij zijn eindbedrag van Thai baht 49,5 K nog de kosten van een retourticket geteld moeten worden. Dus is hij nog in Thailand. Stel Danny krijgt de kriebels van al onze reacties en beseft dat het maar beter is de legale weg te bewandelen. Dan moet hij eerst Thailand uit. Of dat nu over land is, door de lucht of via enige zeeroute: hij moet door een grenspost!
  Op dit moment is Danny 2 jaar en 2 maanden in overstay. Hoe langer hij in Thailand blijft, hoe langer de overstay, hoe hoger de boete. Danny kan dus maar beter voor zorgen bij vertrek genoeg baht op zijn illegaal verkregen bankrekening te hebben. Alzo komt zijn eindbedrag beduidend hoger uit. Wellicht dat Danny nu wel snapt waarom mensen zekere vragen blijven stellen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Het is niet dat zulke visakantoren zelf die stempel maken ( al is dat in het verleden ook wel eens gebeurd).

   Visakantoren die dat aanbieden kunnen dat enkel doen omdat men medewerking krijgt van binnenuit
   bij bepaalde immigratiekantoren om een oogje dicht te krijgen, anders zou dat niet werken.
   Het volstaat dan meestal dat die 800 000 Baht enkel op de rekening staat tijdens de aanvraag. Wat op zich officieel ook voldoende is bij het omzetten naar Non-immigrant. Voor verlenging volstaat dat niet en moet het 2 maand voordien er op staan en tot 3 maand na goedkeuring er blijven op staan en mag je de rest van het jaar niet zakken onder de 400 000 Baht. Daar gaat het dus pas fout.

   Die non-immigrant status zal dus alvast officieel in orde zijn en zelfs volgens de regels, enkel bij de verlenging werd er dan een oogje dicht geknepen.
   Het is zelfs niet zelden zo dat men via een visakantoor ineens 15 maand bekomt. Vele zeggen dan dat ze een verlenging van 15 maand gekregen hebben maar dat is niet zo natuurlijk. Het is 90 dagen en 12 maand verlenging dat samen gevoegd werd, wat dan die 15 maand verklaart. Kan eigenlijk ook niet maar ook hier ….

   Alles zal dus wel officieel geregistreerd zijn in de database en op dat gebied denk ik niet dat hij zich zorgen dient te maken wanneer hij Thailand wil verlaten.

   Wat wel eventueel een probleem kan worden is als hij in de toekomst zelf zijn verlenging zou willen doen.
   Als die dan een uittreksel gaan vragen van zijn bankrekening van de laatste 12 maand zullen die zien dat daar nooit, of enkel sinds enkele dagen 800 000 Baht heeft opgestaan en dan dan kunnen natuurlijk de poppen aan het dansen gaan.

   Een Affidavit/visumondersteuningsbrief gebruiken de volgende keer is dan mogelijk een oplossing maar, indien hij onvoldoende inkomen heeft is dat natuurlijk ook geen oplossing.

   Hopen dat men dan niets vraagt de volgende keer als je dat Affidavit/visumondersteuningsbrief zou kunnen gebruiken.

   Volledig opnieuw beginnen zou ik zeker overwegen in het geval men alles zelf in handen wil nemen.

   Maar wil je verder blijven doen ben je natuurlijk in de toekomst gebonden aan dat visakantoor voor je volgende verlengingen.

   Maar begin bezint eer je begint natuurlijk als je op die manier in Thailand wil verblijven….

   Maar ik maak me ook geen illusies hoor.
   Er zullen zeker ook reacties komen van andere die het allemaal geen probleem vinden en het allemaal onzin vinden van wat hier vertelt wordt, want dat ze dat al jaren doen en het nog nooit een probleem heeft opgeleverd en het zelfs legaal noemen.
   Meestal dan van diegene die om een of andere reden niet zelf aan de financiele eisen kunnen voldoen en… ja dan moet je jezelf wel wijsmaken dat je perfect legaal bezig bent natuurlijk 😉

 6. Erik Kuijpers zegt op

  Over Big Joke gesproken, soms worden, voor de joeks lijkt wel, hele Immigrationkantoren vervangen door andere staf. Tja, dan is ineens die ‘bemiddelaar’ zijn contact kwijt en kunnen mensen als Danny de pot op of de bak in. Dat krijg je van frauderen. En er dan nog trots op zijn ook?

  Maar bestaat zoiets nog? Ik twijfel en denk dat we met een trol te maken hebben.

  • RonnyLatYa zegt op

   Bestaat nog hoor. Ze zijn er nog steeds.

   Maar inderdaad is men aan het kuisen en als er een volledig nieuw team is in je immigratiekantoor mag je ervan uitgaan dat het o.a. met zulke zaken te maken heeft.
   Alles gaat altijd goed tot het eens mis gaat zegt men wel eens.

   Zulke visakantoren gaan niet zelden ook naar andere immigratiekantoren dan waar ze gevestigd zijn. Je verlenging is dan toegestaan door een ander immigratie kantoor dan waar je woont. Zal ook wel zijn reden hebben.

 7. Danny zegt op

  Beste,
  Ik wide alleen maar aantonen als je niet vertrouwd zijt met Thaise visa dat het ook anders kan.
  Ja ge moet hiervoor betalen maar als je dat niet kunt kan je beter thuisblijven.
  Ten eerste aan RonnyLatya ik heb het over een internationaal rijbewijs geen Belgische
  Aan Henk verblijf 41000 Bath? Ik een beetje simpel ,kijk eens in de spiegel.
  Aan Lung addie. Dien nederlander was met niks in orde
  Aan Wim. Ben vorig jaar in november terug naar Belgie geweest met natuurlijk een re-entry.
  Dit is de eerste en laatste keer da ik iets meld.
  Wilde gewoon mensen helpen die dit niet kunnen.
  Zoals ik het heb gedaan al heeeeeeeeel veel voor mij

  Mvg Danny

  • Ger-Korat zegt op

   Toch wel ok deze informatie Danny, Als ik dan de reactie van Ronny lees als je het zelf daarna wil verlengen en geen bewijs zoals banktegoeden kan tonen dan kun je eenvoudig een borderrun maken waarbij je alles opnieuw met een schone lei begint.
   Als je de 800k methode moet gebruiken is vrij kostbaar, denk aan de prijsinflatie van 2 tot 6% per jaar dan ben je 16.000 tot 48.000 aan waarde kwijt. De rentvergoeding is minimaal, maar maximaal 2 % = 16.000 baht. Investeer je de 800.000 baht, tegenwaarde 23.000 Euro, dan kun je toch snel een rendement halen van minimaal 12% tot wel 30% of hoger, al naar gelang hoe je het belegt en actief bijhoudt, toch wel een opbrengst van minimaal 100.000 baht per jaar. Voor degene die zich afvragen hoe je geld kunt blijven verdienen met de 800.000 is de weg via visakantoren dat
   n een winstgevende oplossing, want verdien je toch wel minimaal 100.000 baht ( en meestal aanzienlijk meer) minus de kosten van het visumkantoor van 40.000: houd je toch wel minstens 60.000 per jaar over, en dat jaar na jaar.

   • RonnyLatYa zegt op

    Jaja… ze lopen hier dik gezaaid diegene die jaarlijks met 800 000 Baht dan 100 000 Baht winst weten te halen.

    • RonnyLatYa zegt op

     Alhoewel ik eerder de indruk heb dat de meeste beter weten hoe je van 800 000 Baht op minder dan een jaar 100 000 Baht weten te maken 😉

    • Ger-Korat zegt op

     Dat heet beleggen of investeren, Ronny. De 23.000 Euro wat de tegenwaarde van 800.000 baht is dan niet van België of Nederland naar Thailand overmaken maar aan het werk zetten. Geen 1 tot 2 % per jaar van de bank als spaarvergoeding, minder dan de inflatie, waardoor je lieve geld steeds minder waard wordt.

     • RonnyLatYa zegt op

      Weet ik. Op sociale media zijn het allemaal financiele genieen.
      Steenrijk geworden door te beleggen. Ze weten je allemaal te vertellen hoe het moet en vermits ze dat al gans hun leven doen beleggen ze niet meer met een armzalige 800 000 Bath maar met miljoenen….
      Alleen blijkt dat in werkelijkheid en de praktijk een heel ander verhaal te zijn… De uitzonderingen daar gelaten al vinden vele natuurlijk dat zij ook bij die uitzonderingen behoren.
      De rijke farang. Rijk geworden door te beleggen. The never ending story..

   • Cornelis zegt op

    Blij dat jij niet m’n financiële adviseur bent, Ger……

    • Ger-Korat zegt op

     Nou dan niet jou adviseur maar er zullen toch wel meer mensen zijn welke het zonde vinden om 800.000 onaangeroerd op een Thaise bankrekening te parkeren en het daarom liever in België of Nederland laten staan.
     Het visumkantoor is dan een mogelijkheid om toch 15 maanden te verblijven. Ook net vandaag weer een lezersvraag in dit blog waarbij de opmerking is dat voor een non-immigrant O visum het genoemde bedrag te hoog word gevonden, en zo lees ik wel meer reacties en zullen er wel meer zijn die het teveel vinden. Een visumkantoor is dan een oplossing voor sommigen. Ook voor degene die niet genoeg geld hebben of inkomen hebben.
     Kan je het wel niet goed vinden, de dominee, of dat geld liever gebruiken in Nederland om te handelen, de koopman, dan wint volgens goed Nederlands gebruik de koopman.

  • RonnyLatYa zegt op

   Begrijp niet waarom iemand zou moeten thuisblijven als die niet wil betalen voor een nutteloze pakweg 50 000 Baht. Vooral als dat eigenlijk allemaal maar een 8000 Baht kost.
   Grote woorden van iemand die zelf niet kan voldoen aan de 800 000 Baht eis, of te weinig inkomen heeft om dan een Affidavit/visumondersteuningsbrief te bekomen en dan wel verplicht beroep moet doen op zo een visakantoor om dat te omzeilen.
   Zou voor mij eerder een reden zijn om thuis te blijven..

   Een internationaal rijbewijs kan je niet omzetten. Het internationaal rijbewijs is enkel een vertaling van je nationaal rijbewijs. In vele gevallen zal je dan ook je nationale rijbewijs moeten tonen wanneer ze je staande houden..
   Het is dan ook altijd je Belgisch rijbewijs dat naar een een Thais rijbewijs wordt omgezet.
   Het internationaal rijbewijs zoals dat in België uitgegeven werd zelfs in vele gevallen niet aanvaard in Thailand omdat daarop vermeld staat “Verdrag inzake het wegverkeer van 8 november 1968.” Ze beweren dat niet ondertekend te hebben maar enkel het “Verdrag nopens het wegverkeer van 19 september 1949.”. Ondertussen lijkt dat wel het geval te zijn maar dan nog wordt het Belgisch rijbewijs omgezet en niet het internationaal..
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_rijbewijs

   De “nieuwe” Belgische rijbewijzen (type ID kaart) worden nu ook wel aanvaard voor omzetting weet ik, al zal dat ook van het lokale transportdepartement afhangen. Is voor alle zaken zo in Thailand als je wat nodig hebt..
   Maar ik heb zo een vermoeden dat ze dat ook voor je geregeld hebben en je ook die verplichte testen niet uitgevoerd hebt… reactie test, kleurentest en afstand-onderscheidingstest ) en het al dan niet bekijken van een film. Moet nu eerst online gebeuren die film met beantwoorden van vragen heb ik begrepen. Zal het wel zien bij mijn volgende verlenging van mijn rijbewijs in 27.

   En ja, “Zoals ik het heb gedaan al heeeeeeeeel veel voor mij.” schrijf je
   Ik had dat al in een vorige reactie gemeld dat zoiets goedpraten wel zou volgen.
   Maar wees gerust. Mij maakt het niet uit wat jullie doen. Lig ik geen seconde wakker van.
   Maar ik reageer wel als iemand het gaat voorstellen aan anderen als iets legaal want op die manier is het dat niet.
   Gelukkig zijn er nog veel meer die het wel legaal en zelf weten te doen en zonder problemen

 8. fred zegt op

  Persoonlijk doe ik al jaren alles volgens de regels. Maar persoonlijk ken ik ook heel veel Farangs die gebruik maken van die kantoortjes. Sommigen kunnen makkelijk die 800 000 op een bankrekening zetten maar doen dit liever niet om allerhande redenen…..je kan er maar gedeeltelijk gebruik van maken en of ze wilen het niet doen opdat hun eventuele erfgenamen in Belgie vertoeven. Ze zeggen me dan dat ze liever zelf hun geld blijven beheren.
  Een hele hoop anderen doen het opdat ze te gemakzuchtig zijn en of geen zin hebben om zich het leven zuur te laten maken door een chagrijnige ambtenaar en of ze ooit een slechte ervaring hadden .
  Persoonlijk ken ik eigenlijk tot nu toe geen enkele farang die daar ooit enig nadeel heeft mee ondervonden. Zou het dan toch waar zijn dat wie alles doet volgens de regeltjes naar de hemel gaat en wie dat niet doet naar overal gaat. Ik heb het alleszins destijds zo mogen ervaren met de aanvraag voor ons schengenvisa.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja rijke farang genoeg in Thailand, maar aan een inkomen van 65 000 Baht komen ze dan blijkbaar niet om gewoon met een inkomen te werken.
   Hebben ze dat visakantoor niet nodig om aan die 800 000 Baht te geraken.

   Maar zoals ik zei een visakantoor gebruiken om je zaken af te handelen mag en diegene die daar geld voor over hebben is niks mis mee.
   Het visakantoor laten instaan voor je 800 000 Baht is wel illegaal.

   Maar inderdaad met al die rijke farangs die daar rondlopen mag dat allemaal geen probleem zijn.
   Ze hebben allemaal geld genoeg als je ze hoort, tot hun bier 1 Baht opslaat, ze het Happy Hour gemist hebben, de Pad Thai 5 Baht omhoog gaat of de Baht een Satang de verkeerde kant uitgaat en alles staat op stelten…

   • fred zegt op

    Klopt zeker…..er wordt over niks zo hard gelogen als over seks en geld zegt men wel eens. Nu de personen waar ik het over had ben ik er wel zeker van ze genoeg geld voorhanden hebben gezien ik ook wel weet wat ze in B bezitten.

    • RonnyLatYa zegt op

     Er zijn er inderdaad die er warmpjes bijzitten. Laat dat ook duidelijk zijn.
     Ik wil dan ook niet zeggen dat die niet zouden bestaan.

     En dat er zijn die een visakantoor nemen om hun eigen gemak en de redenen die je noemt is ook zo natuurlijk. Niks mis mee natuurlijk zoals ik al in mijn eerste reactie kon lezen want uiteindelijk beslist iedereen zelf aan wat hij zijn wil besteden.

     Om het nog eens te herhalen om het duidelijk te maken
     “Ik heb al wel meer gezegd dat het gebruiken van een visakantoor om je te laten bijstaan perfect legaal is en dat die daarvoor dan willen vergoed worden is natuurlijk ook normaal. Er is dan ook niets mis mee als iemand beslist om die visakantoren te gebruiken. Echter, wanneer dat visumkantoor ook zorgt voor jouw 800 000 Baht als financieel bewijs wordt het wel illegaal.”

 9. Danny zegt op

  Nee Ronny je internationaal rijbewijs is al de vertaling van het Belgisch rijbewijs. Ben al 4 keer aangehouden met internationaal rijbewijs en nooit mijn belgisch rijbewijs laten zien

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat zeg ik toch. “Het internationaal rijbewijs is enkel een vertaling van je nationaal rijbewijs”
   en meestal zal dat ook wel volstaan om rond te rijden gedurende 3 maand in Thailand, maar beide kunnen ook gevraagd worden.

   “Een internationaal rijbewijs is een vertaling van het rijbewijs en is een vereiste in sommige landen buiten de Europese Unie naast het nationale rijbewijs. Het vervangt dus niet het nationale rijbewijs.”
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Internationaal_rijbewijs

   Maar dan nog is het je Belgisch rijbewijs dat wordt omgezet, niet je internationaal want dat geven ze gewoon terug als je dat bij de aanvraag voegt want kunnen ze niks mee..
   Sommige vragen soms een stempel van de ambassade op het kopie van je Belgisch rijbewijs. Ik hoef dat in Kanchanaburi gelukkig niet te doen, maar in Bangkok wilde men dat wel zien. Was wel het oude Belgisch rijbewijs toen nog.

  • fred zegt op

   In principe zou dat wel moeten. Nu denk ik niet dat ze daar in Thailand heel erg van op de hoogte zijn of alleszins niet de gewone straatpolitie. Uiteraard zou dat wel eens anders kunnen wanneer je in een (zwaar) verkeersongeval betrokken geraakt.

 10. bennietpeter zegt op

  Danny geeft alleen aan dat hij een andere weg bewandelt. Hij deelt info.
  Wat is daar mis mee?
  Je kan hooguit wat zeggen wat voor en/of nadelen zijn.
  Waar de ophef dan vandaan komt, snap ik niet, ook niet dat de laatdunkendheid wordt geaccepteerd.
  Het is zijn keuze en deelt, accepteer. OK toch?
  Leven en laten leven, het heeft geen invloed op jou persoonlijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Als er illegale zaken vermeld worden over immigratiezaken dan voel ik het als mijn taak om dat ook te melden op het blog zodat niet de indruk niet ontstaat bij lezers dat het allemaal perfect legaal is en volgens de wetgeving.

   Wat ieder daar nadien mee doet maakt me eigenlijk ook niet uit, evenmin wat eventueel later de gevolgen kunnen zijn voor de personen die een waarschuwing naast zich neer hebben gelegd.

 11. foefie zegt op

  Beste mede bloggers,
  De manier die danny gevolgd heeft is uiteraad niet legaal.
  Maar hij heeft alleen zijn bewandelde weg beschreven.
  Voor velen intressant en goed om te weten.
  Ik denk dat velen onder ons niet beseffen dat vele nationaliteiten
  hun staatspensioen te laag is om aan de voorwaarden te voldoen.
  En ook geen voldoende financiele buffer hebben.
  Ik heb hier in mijn streek eens rondgevraagd wie geen kantoor gebruikt.
  13 mensen hebben mij een antwoord gegeven en van die 13 was er EEN
  expat die zijn extension zelf bij immigratie uitvoerde.
  Dus12 via een kantoor .
  Reden : Staatspensioen te laag
  Een paar voorbeelden .
  Staatspensioen na voldoende loopbaanjaren:
  Verenigd koninkrijk =175 pond per week.na immigratie
  Australie=rond de 1000 aus.$ om de 15 dagen.na immigratie
  Nieuw zeeland= 750 nz$ om de 15 dagen.na immigratie
  Ik persoonlijk denk dat 70 tot 80% van alle immigranten via een kantoor gaat
  Als ze die allemaal het land gaan uitzetten ,blijven er niet veel witneuzen meer over.
  Fijne dag verder.
  Foefie

  • RonnyLatYa zegt op

   En zou Thailand dan ervan wakker liggen denk ge dat ze die groep kwijt zijn?

  • Wim zegt op

   De VK gepensioneerde komt karig uit: ongeveer 33K ThB per maand bij huidige koers (>38). Die is weleens veel lager geweest, dus als hij al langere tijd in Thailand vertoeft, doet ie dat met 400K Marriage of 800 K Retired. Idem beide down under. Die komen uit op 40 tot 50 K ThB maandelijks. Een marriage visum zou al kunnen. Zelfs zonder banksaldo. Een probleem ontstaat bij weduwnaarschap of echtscheiding. TH is veel inschikkelijker en ruimhartiger in haar visumtoewijzingsbeleid dan de VK/de EU en al helemaal dan AUS en NZ. Als je niet over die banksaldo’s beschikt en je pensioen is niet toereikend, waarom zou TH jou verblijf moeten gunnen? Omdat je witneus bent? Juist niet, zou ik zeggen. TH is geen opvangcentrum.

 12. Lung Lie (BE) zegt op

  Eigenlijk is het zo simpel als wat. Als je niets achter de hand houdt (cfr. de fameuze 8K) en je moet “overleven” met een armzalig pensioentje dan kan je nergens terecht, waar dan ook. De problemen met immigration waar sommigen het nodig vinden een dubieus kantoortje in te schakelen zijn me op zijn minst verdacht. Slotsom: als je met alles in regel bent, en je aan de gekende regels houdt: waar is dan het probleem? Ik woon nu 9 jaar in Thailand, nog geen enkel probleem meegemaakt!

 13. RonnyLatYa zegt op

  Ik ga er nog een laatste keer op in en het dan afsluiten wat mij betreft.

  Zoals ik al enkele keren zei is het gebruiken van een visakantoor om je te laten bijstaan perfect legaal en dat die daarvoor dan willen vergoed worden is natuurlijk ook normaal. Er is dan ook niets mis mee als iemand beslist om die visakantoren te gebruiken. Is op zich niet anders dan visakantoren in Nederland/België die een visum aanvragen.
  Diegene die daar dan het geld voor over hebben om ze te gebruiken omdat ze dat makkelijker vinden, of zelf niet kunnen gaan om welke reden, zullen trouwens meestal ook zelf wel de nodige documenten en financiele bewijzen leveren. Aan het visakantoor vragen ze dan om de aanvraag verder voor hun af te handelen. Allemaal op zich niks mis mee al zou je eigenlijk steeds moeten meegaan voor de digitale foto, maar dan zal het nog steeds sneller verlopen. Dat voordeel heb je dan wel weer. Vooral bij immigratiekantoren met lange wachtrijen.

  Het illegale begint pas als je ook wil dat dat kantoor instaat voor de financiele bewijzen. Niet alle visakantoren doen dit trouwens en er zijn ook visakantoren die daar niet aan beginnen en eisen dat je zelf de financiele bewijzen levert zoals het hoort. In Nederland/België denk ik ook niet dat je daar aan het visakantoor moet gaan vragen of ze even zelf even voor de financiele eisen van je visum willen instaan.

  Maar zoals ik ook al zei doet ieder maar wat hij wil. Maakt mij op zich niets uit wat iemand al dan niet doet.

  Wat ik echter wel hoop te zien in de toekomst is dat diezelfde personen die hun financiele eisen laten afhandelen door dat visakantoor, nu eens eindelijk stoppen met afgeven over hoe corrupt Thailand, zijn ambtenaren en diensten wel niet zijn..
  Het is namelijk dankzij die corrupte ambtenaren, corrupte diensten en jullie bijdragen dat dit allemaal mogelijk is. Jullie zouden het moeten toejuichen dat dit allemaal kan.
  Wees dus in de toekomst positief als het over corruptie gaat en verdedig dit voluit want het gaat tenslotte over jullie verblijf in Thailand.

  Nog een prettig verblijf gewenst


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website