Puang Malai, een Thaise bloemenkrans van jasmijn

Door Redactie
Geplaatst in Cultuur
Tags: ,
28 januari 2022

Een typisch Thais symbool dat je overal tegenkomt is de puang malai, een bloemenkrans van jasmijn. Die wordt gebruikt als decoratie, geschenk en offerande. Naast jasmijn worden ook rozen, orchideeën of champak verwerkt in een Malai.

Je kunt ze kopen op markten en bij straatverkopers. De kleinste begint bij 30 baht en de grootste kost ongeveer 300 baht; de prijs is afhankelijk van de complexiteit.

Kinderen geven een malai aan de ouders en studenten aan hun leraren, als teken van respect. Het is een populair cadeau tijdens moederdag. Je kan een malai ook geven aan een gast die aankomt of vertrekt, als blijk van waardering en om hem geluk te wensen.

Een malai wordt ook gebruikt om Boeddha beelden te versieren, samen met kaarsen en wierookstokjes.

Vrachtwagenchauffeurs en taxichauffeurs plaatsen een malai bij de voorruit van de auto om respect te tonen aan de beschermengelen (geesten).

De lange malai wordt vooral gebruikt bij huwelijken; de bruid en bruidegom dragen ze dan om hun nek als teken van verbondenheid.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

2 reacties op “Puang Malai, een Thaise bloemenkrans van jasmijn”

 1. Tino Kuis zegt op

  Het Thaise woord is พวงมาลัย met als uitspraak phoeang maalai, allemaal midden tonen. Malai komt uit het Tamil en betekent ‘bloemenslinger’, phoeang betekent ‘rond voorwerp’.

  • Tino Kuis zegt op

   He, ik was nog niet klaar 🙂

   Phoeangmalai betekent ook ‘stuur’ van een auto.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website