Op ongeveer 75 kilometer ten noorden van Chiang Mai ligt de plaats Chiang Dao (Stad van de sterren) die vooral bekendheid geniet om de grotten gelegen bij het gehucht Ban Tham, ongeveer zes kilometer van het centrum van Chiang Dao.

De berg, Doi Chiang Dao, herbergt nog meer bezienswaardigheden. Zo kom je na een klim van 508 treden bij de Wat Tham Pha Plong terecht. Een bijzondere tempel midden in de wildernis (zie foto)! De stad Chiang Dao grenst aan het Pha Daeng Nationaal Park van meer dan 1.000 vierkante kilometer met een prachtige flora en fauna.

Rating: 4.50/5. From 2 votes.
Please wait...

2 reacties op “Wat Tham Pha Plong bij Chiang Dao, een bijzondere tempel”

 1. Cees1 zegt op

  De tempel is echt de moeite van het bekijken waard . Maar je hoeft geen 508 meter te klimmen. Maar ongeveer 508 treden. En die zijn goed te doen.
  Niet alleen de tempel is interesant. Maar ook het uitzocht is erg mooi. En even wat reclame als je wilt overnachten in Chiangdao. Chan and Cees hebben in Chiangdao bungalows te huur 300 voor een fan room en 400 baht voor een airco room.Echt schone kamers en erg rustig gelegen. Weet niet of dit mag ? Tel.0897 580450 email ceesbakker514@live.nl

 2. Henk zegt op

  Als je dan toch in Chiang Dao bent, mag je een van de beste restaurants in de provincie niet vergeten.
  NEST. Een paar honderd meter voorbij de grotten is er aan de rechterkant van de weg een opening in het groen. Er staat een klein bordje met nest er op. Heerlijk eten. Een geweldige kok. Heerlijke menu’s. Europees eten wel te verstaan. Het is een resort dat uit twee delen bestaat. Een deel met airco kamers en een Thaise keuken ( maar daar ben ik nog niet geweest) en een met een fan. Daar is het restaurant wat ik bedoel. Iedereen die in Chiang Mai woont kent het, maar voor iemad die hier rondreist is dit een pareltje wat je moet bezoeken.
  Henk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website