Op ongeveer 75 kilometer ten noorden van Chiang Mai ligt de plaats Chiang Dao (Stad van de sterren) die vooral bekendheid geniet om de grotten gelegen bij het gehucht Ban Tham, ongeveer zes kilometer van het centrum van Chiang Dao.

De berg, Doi Chiang Dao, herbergt nog meer bezienswaardigheden. Zo kom je na een klim van 508 treden bij de Wat Tham Pha Plong terecht. Een bijzondere tempel midden in de wildernis (zie foto)! De stad Chiang Dao grenst aan het Pha Daeng Nationaal Park van meer dan 1.000 vierkante kilometer met een prachtige flora en fauna.

De Wat Tham Pha Plong is genesteld tussen het smaragdgroene bladerdak, is zowel een spirituele retraite als een ode aan de wonderen van de natuur.

De Trap naar Verlichting: De reis naar de tempel begint met een klim van 510 treden. Maar laat je niet afschrikken; elke stap is een stap naar innerlijke reflectie. Langs de trap staan borden met boeddhistische wijsheden, waardoor elke trede niet alleen fysiek, maar ook mentaal verheffend is. Het is een meditatieve voorbereiding voor wat je boven te wachten staat.

De Grot der Devotie: Bij aankomst openbaart de tempel zich in een majestueuze grot, waar de echo’s van gebeden en gezangen resoneren tegen de kalkstenen muren. Het zachte licht dat door de ingang van de grot valt, werpt een gouden gloed over het Boeddhabeeld en de devote monniken, waardoor je een bijna etherische sfeer ervaart.

Een Leven in Eenvoud: De monniken van Wat Tham Pha Plong leven volgens eenvoudige boeddhistische principes. Ze zijn vaak bereid om bezoekers inzicht te geven in hun dagelijkse routines en meditatiepraktijken. Een gesprek met een van hen kan een verrijkende aanvulling zijn op je bezoek.

Omringd door Natuur: De tempel wordt omarmd door de natuurlijke pracht van Chiang Dao. Van het geluid van stromend water uit nabijgelegen beekjes tot het gefluit van inheemse vogels, de serene omgeving versterkt het gevoel van vrede en harmonie dat deze plaats uitstraalt.

Reistips:

 • Draag respectvolle kleding; dek schouders en knieën af.
 • Breng wat lichte snacks en water mee voor de klim.
 • Als je de kans krijgt, neem dan deel aan een meditatiesessie. Het zal je bezoek onvergetelijk maken.

In de wereld van toeristische hotspots en drukke bestemmingen is Wat Tham Pha Plong een adempauze voor de ziel. Een bezoek aan deze tempel is niet alleen een fysieke reis, maar ook een innerlijke reis die je nog lang zal bijblijven.

2 reacties op “Wat Tham Pha Plong bij Chiang Dao, een bijzondere tempel”

 1. Cees1 zegt op

  De tempel is echt de moeite van het bekijken waard . Maar je hoeft geen 508 meter te klimmen. Maar ongeveer 508 treden. En die zijn goed te doen.
  Niet alleen de tempel is interesant. Maar ook het uitzocht is erg mooi. En even wat reclame als je wilt overnachten in Chiangdao. Chan and Cees hebben in Chiangdao bungalows te huur 300 voor een fan room en 400 baht voor een airco room.Echt schone kamers en erg rustig gelegen. Weet niet of dit mag ? Tel.0897 580450 email [email protected]

 2. Henk zegt op

  Als je dan toch in Chiang Dao bent, mag je een van de beste restaurants in de provincie niet vergeten.
  NEST. Een paar honderd meter voorbij de grotten is er aan de rechterkant van de weg een opening in het groen. Er staat een klein bordje met nest er op. Heerlijk eten. Een geweldige kok. Heerlijke menu’s. Europees eten wel te verstaan. Het is een resort dat uit twee delen bestaat. Een deel met airco kamers en een Thaise keuken ( maar daar ben ik nog niet geweest) en een met een fan. Daar is het restaurant wat ik bedoel. Iedereen die in Chiang Mai woont kent het, maar voor iemad die hier rondreist is dit een pareltje wat je moet bezoeken.
  Henk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website