Eén van de populairste excursies in Thailand is de bekende River Kwai Tour. De onderstaande excursie is te boeken bij diverse Nederlandse touroperators zoals 333Travel, Greenwood Travel en Special Journey.

U vertrekt vanaf Bangkok per trein en brengt de lokale diesel u binnen enkele uren naar Kanchanaburi aan de River kwai. Een avontuur! U zal zich midden tussen de lokale bevolking bevinden! Vervolgens arriveert u bij de River Kwai waarbij u kennis zal maken met de geschiedenis van dit gebied en tevens zal genieten van de prachtige omgeving!

Dag 01 Bangkok – River Kwai, avontuur per trein lunch + dinner

In de ochtend transfer naar het Bangkok Noi spoorwegstation waar de trein gereed staat voor de reis naar Kanchanaburi aan de River Kwai. De rit duurt ongeveer 2,5 uur en gaat deels over de beruchte “dodenspoorweg”. Het is echt de moeite waard om eens echt onder de lokale bevolking te reizen. U krijgt een uitstekende indruk van het gedragspatroon van de vriendelijke Thai, welke regelmatig per trein reizen. Een avontuur!! De ramen staan open, de wind waait en onder tikkende railsgeluiden krijgt u in deze eenvoudige trein een fantastische service! Steeds komt men langs met de verkoop van drankjes, fruit en andere Thaise lekkernijen waaronder sateetjes!

Om 10:45 uur arriveert u vlak voor de beruchte brug “ Bridge on The River Kwai”. U verlaat de trein en brengt een bezoek aan deze zo beroemde brug. Ook brengt u een bezoek aan de erebegraafplaats waar 1896 Nederlanders begraven liggen, die in de 2e wereldoorlog werkzaam zijn geweest aan deze zo beruchte spoorweg. Een bezoek aan het oorlogs- en het JEATH museum mogen niet ontbreken. Uw gids zal hierover een volledige uitleg geven zodat u precies zal weten wat zich in dit mysterieuze gebied allemaal heeft afgespeeld. We lunchen in een lokaal restaurant. Na de lunch rijden we verder en volgen de River Kwai.

Vanaf de pier varen we per longtailboot naar de Jungle Rafts waar we zullen overnachten in de Thaise jungle op de rivier. Deze zeer eenvoudige maar schone accommodatie op de rivier is niet voorzien van elektriciteit.. De kamer wordt koel gehouden door de ramen open te zetten en de fan te laten draaien (generator). Een overnachting in de Jungle Rafts zult u ervaren als een prachtige herinnering! ‘s Avonds een diner op de rafts met de daarbij behorende “monh” (lokale stam) muziek en dans.

Dag 02 River Kwai ontbijt + lunch

Het zou zonde als we dit gebied nu al weer zouden verlaten. Na het ontbijt varen we terug naar de pier waar we gisteren zijn opgestapt. Onze eerste avontuurlijke activiteit van deze ochtend zal een trekking zijn op de rug van een olifant door de jungle van de River Kwai. Aansluitend maken we een heerlijke tocht op een bamboe raft over de rivier de Kwai. Na een lokale lunch rijden we naar de Saiyok Noi watervallen waar we desgewenst even heerlijk kunnen baden. Vervolgens rijden we naar de hell fire pas. Deze pas is handmatig uitgebeiteld, in de tweede wereldoorlog, door duizenden krijgsgevangenen, die door de Japanse bezetters gevangen waren genomen en waaronder vele Nederlanders uit o.a. Nederlands-Indië. We maken hier een lichte trekking door de kloof en de pas. Na deze avontuurlijke dag rijden we terug naar Kanchanaburi, waar we overnachten in het Pung Wan Resort * * *.

Dag 03 River Kwai – Bangkok ontbijt + lunch

Na het ontbijt doen we het rustig aan en genieten nog even van de prachtige omgeving. We rijden terug naar Kanchanaburi en maken vandaar een 2 uur durende kanotocht over de rivier de Kwai (1 of 2 personen per kano). U zult genieten van de rust en natuur. Na de lunch rijden we terug naar Bangkok waar het programma rond 18:00 zal eindigen.

5 reacties op “Excursies: River Kwai Tour (3 dagen)”

 1. Sandra Koenderink zegt op

  Wij hebben deze tocht meerdere keren gedaan, al dan niet georganiseerd.
  Wel met andere volgorde en altijd sliepen wij 2 of meerdere nachten op de Jungle Rafts.
  Heerlijke belevenis elke keer weer, alhoewel wij de maaltijden in de loop der jaren toch wel minder vonden worden maar de mensen bleven aardig. Ontzettend leuk was het om naar de olifanten te kijken die ’s morgens vroeg hun bad in de rivier namen en die je daarna bananen kon voeren.

  Wil hier zeker nog eens heen, al was het alleen maar om te kijken of onze gids Pai er nog steeds is. En om te genieten van de rust die hier heerst of om het zwemmen in de rivier, heerlijk.

 2. Ben zegt op

  Wij hebben deze tour gedaan met deze organisatie, op en top en super. Aanrader voor iedereen.

 3. Sandra koenderink zegt op

  Ik zou de tour zeker nog eens willen doen, het was heerlijk vertoeven aan de river Kwai, maar de trip op een olifantenrug past er niet meer bij volgens mij.
  Dat programmaonderdeel zou ik nooit meer doen. Voor de rest was en is het er nog steeds heerlijk.

  Veel plezier bij en vooral in het water bij de Jungle Rafts,

  Groet Sandra

 4. Nico W. zegt op

  Dag 2: ‘Onze eerste avontuurlijke activiteit van deze ochtend zal een trekking zijn op de rug van een olifant door de jungle van de River Kwai.’

  Ik dacht dat het ‘not done’ was op de rug van een olifant te gaan zitten!

 5. HansG zegt op

  Tip; Ga links in de trein zitten, dan zie je de River Kwai, anders kijk je tegen de berg aan:-)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website