Audi Thailand heeft het verkoopprogramma in Thailand uitgebreid met de lancering van het vlaggenschipmodel A8 L. Afgelopen maandag werd de auto in Pattaya gepresenteerd, nadat het in september van het vorig jaar in Barcelona voor het eerst aan het publiek werd voorgesteld.

De nieuwe 340 pk sterke A8 L is verkrijgbaar in twee modellen, Premium geprijsd op 6,799 miljoen Baht en Prestige, die 7,999 miljoen Baht moet kosten. Op een Nederlandse website zag ik een prijs van ruim 105.000 Euro.

Krisada Lamsam, president en CEO van Audi Thailand zei; “Dit is de geheel nieuwe A8 dat op zich al een revolutionair voertuig (een echte “zakenbak” las ik in een recensie) met een scala aan digitale technologie en moderne styling. Afgezien van de nieuwste technologieën, het geeft klanten ook een nieuwe auto-ervaring geleid door de hoogste niveaus van comfort en gemak.”

Een uitgebreide omschrijving van de Audi A8L, waarvan het interieur is ontworpen door de Nederlander Martin van Teijl, vindt u op: www.autoweek.nl

Dus op naar de Audi showroom voor een proefrit, maar misschien wilt u eerst nog een video bekijken. Hieronder één van de vele video’s, die u op You Tube kunt zien van de Audi A8 L.

Bron: The Nation

9 reacties op “De nieuwste Audi A8 L nu ook in Thailand te koop”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Dat lijkt heel wat, 105.000 Euro of 7 a 8 miljoen Baht, maar je moet dat natuurlijk wel in het juiste perspectief zien. Zo las ik op een gerenommeerde autosite dat de Audi standaard wordt geleverd met ’toffe LED-lampen’ voor en achter. Kijk, dat werpt al een heel ander licht op de zaak. En op de site van Audi zelf meldt men opgetogen dat je de auto ‘direct kunt bestellen’. Dat is vanzelfsprekend ook ongekend, en dan mag het wat kosten.

 2. Henk zegt op

  Als ik € 105000 omreken naar Thb, kom ik op 4.013000. Aardige winstmarge voor de Thaise dealer….

  • Khun Peter zegt op

   Op auto’s die ingevoerd moeten worden zit een flinke importheffing.

 3. tom bang zegt op

  In Duitsland vanaf € 94.100, misschien toch verhuizen ?

 4. Erwin Fleur zegt op

  Beste Gringo,

  Ik zelf ben dan zelf een Audi liefhebber maar dit is toch wel het neusje van de zalm en niet
  betaalbaar voor mij.
  Wat ik hierover heb gelezen op verschillende sites is dat dit model A6 de Audi A7 en A8
  ver overstijgt wat betreft innovatie en prestatie.

  Voor dit geld blijf ik nog wel in mijn lieve oude en vertrouwde A6 rijden tot ik
  de staatsloterij win.

  Erg mooi Audi P.S. als je hier mee in Thailand rond rijd ben je toch wel heel rijk in de ogen van de Thai.
  Met vriendelijke groet,

  Erwin

  • Fransamsterdam zegt op

   In Duitsland zijn de occasionprijzen van de vorige A8-versie wellicht interessant.
   http://gebrauchtwagen.autobild.de/details/339608651/

  • Ger-Korat zegt op

   Het enige wat telt in aanzien in Thailand wat auto’s betreft is natuurlijk de Benz.
   Handjevol mensen wat Audi kent, tja …
   En wat die innovatie en prestatie betreft vind ik de Audi heel goed in Thailand passen. All new ….elk jaar weer bij een vernieuwde model: ja de achterlichtjes of zo zijn van plaats verwisseld.

 5. Roy zegt op

  Mijn eerste auto was een Fiat 850, wit met bruine randen langs de wielkasten,ik weet zeker, het gevoel wat ik toen had, toen ik voor het eerst mijn handen aan dit stuurtje klampte, zal ik bij deze A8 niet krijgen hoe mooi hij ook is.

 6. Bert zegt op

  Voor die prijs hebben wij 6 jaar geleden ons huis gekocht in Bangkok (khlong Sam Wa) en hebben daar geen spijt van. Als ik bij ons in de Moo Baan kijk zijn er verschillende die een auto hebben duurder dan het huis.
  Zorgen ook beter voor de auto dan het huis denk ik wel eens.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website