Het treinstation van Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Verkeer en vervoer
Tags: , ,
9 september 2016

Pattaya heeft verschillende vervoersmogelijkheden maar de trein wordt nauwelijks genoemd. Het ligt niet direct in de belevingswereld van de toeristen en de mensen die hier wonen.

Het station ligt in Pattaya Oost aan de parallelweg voorbij Soi Siam Country Club richting Bangkok en daarom voor de meesten onbekend. De trein rijdt maar twee keer per dag. Om 10.35 uur vertrekt deze uit Pattaya richting Ban Plu Ta Luang. Maar het aardige van dit traject is dat de trein op het nieuwe station bij de Floating Markt stopt. Men kan dan op de Floating Markt rond wandelen, wat souvenirs kopen, eten bij een restaurantje of je met een bootje laten rondvaren. Terug kan met een taxi met weer met de trein van 13.30 uur.

Het volgende station is nabij Nong Nooch Garden, wat echter twee kilometer van het station ligt en meestal staan er geen taxi’s. Lastig om daar vervoer te vinden, tenzij men van te voren iets kan afspreken.

Hetzelfde geldt voor het stationnetje aan de weg naar Kao Chi Chan, the Big Buddha, welke 5 kilometer verderop ligt, richting Silverlake. Dit stationnetje is erg leuk om te zien en te fotograferen. Wil men dus eens een treinreisje ervaren dan is dit een mogelijkheid.

De trein is om 14.30 uur weer terug in Pattaya en rijdt dan door naar Bangkok, deze reis duurt 4 uur, maar voor 30 Baht is men weer een ervaring rijker. Zaterdag en zondag rijdt er geen trein. De reistijden zijn “flexibel”, dus even goed informeren voordat men met de trein gaat reizen.

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Het treinstation van Pattaya”

 1. Sooi zegt op

  Reeds meermaals de trein genomen in de vroege namiddag Pattaya-Bangkok, ik dacht 31Baht p/p. Ik heb 19 keer de plaatsnaam van de haltes genoteerd, daarna ben ik er mee opgehouden. Op de trein komt men rond met een drankje of een versnapering (veelal fruit)
  Aankomst Bangkok +/- 19:00. Tijd om de night bazar te bezoeken iets te nuttigen en terug naar pattaya met bus of taxi.
  Telkens een prettige ervaring.

  • Gringo zegt op

   Tussen Pattaya en het grote station Hua Lamphong zijn er welgeteld 21 stations.
   Zie mijn verslag https://www.thailandblog.nl/vervoer-verkeer/trein-pattaya-bangkok
   Inderdaad was het een leuke ervaring!

 2. willem zegt op

  Inderdaad, leuke ervaring deze treinrit. En voor de kosten, ca. 30 baht, hoef je het niet te laten. Ga je met je thaise partner, dan is de trein voor deze zelfs gratis.

  • Fransamsterdam zegt op

   Als alleen buitenlanders zouden hoeven te betalen dan was het tarief vast een stuk hoger dan 31 Baht.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website