“Blaze, the Show” komt naar Bangkok

Door Gringo
Geplaatst in Thailand tips, Theater, Uitgaan
Tags:
29 juli 2012

“Blaze” is een sensationele streetdance show, dat stormenderhand de wereld verovert.

Blaze, the Show is een 80 minuten durende non-stop spetterende high energy streetdanceshow en brengt de grootste talenten uit de theater- en muziekwereld samen met het beste uit de streetdancewereld. Hun succes begon in 2010 in London en heeft daarna Europa, inclusief Nederland verovert. September vorig jaar was de Nederlandse première in Carré, Amsterdam en vervolgens trok de caravaan langs 20 andere theaters in Nederland.

Wereldtoernee

“Blaze” trekt verder de wereld in en gaat op toernee door Azië en Australië. Bangkok staat voor 14 en 15 september aanstaande op het programma voor twee shows in het Cultureel Centrum in het kader van het Internationaal Dans- en Muziekfestival van Bangkok.

De regisseur

De productie wordt geregisseerd door Anthony van Laast, die aan producties werkte als “Mamma Mia”, “Sister Act”, “Siegfried en Roy” en “Batman Live”. Hij heeft een passie voor deze wereldwijde dansrage, zien het niet als een voorbijgaand iets. In een interview in The Nation zegt hij: “Street-dance is de ware hedendaagse dans van de 21e eeuw. Als je van dansen en muziek (allerlei stijlen van hiphop) houdt, dan moet je deze show gaan zien.

Meer informatie

Ik kan er nog wel meer over vertellen, maar kijk eens op hun prachtig uitgevoerde website www.blazetheshow.com voor meer achtergrond informatie. De show krijgt overal lovende kritieken, waarvan ik die in Financial Times het mooiste vond: “Blaze is een heerlijke, energieke, brutale, to hell-with-everything-except-street-dance show. De cast straalt zoveel energie uit, daar zou een klein dorp een jaar lang genoeg aan hebben”. Zie ook de trailer van de show hieronder en ik ben er van overtuigd, dat menigeen enthousiast geraakt.

[ width=”720″ height=”405″]http://youtu.be/3g3DI8FT-eQ[/youtube]

Als je gaat

De shows zijn dus op 14 en 15 september in het Cultural Centre of Thailand en beginnen om 7.30 ’s avonds. Kaarten van 700 tot 2500 Baht zijn verkrijgbaar bij TicketMajor, tel. Call (02) 262 3191

Wacht niet te lang, want de verwachting is, dat het redelijk snel is uitverkocht. Bellen dus en misschien zien we elkaar, want ik ga zeker met een aantal vrienden kijken. Ik ben weliswaar niet zo’n liefhebber van hiphop, maar juist in combinatie met street- en breakdance kijk ik uit naar deze wervelende show. Of, zoals een andere recensie luidde, het is de beste verjongingskuur, dat momenteel verkrijgbaar is.

Trouwens, heeft iemand de show in Nederland gezien en zo ja, hoe was het?

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website