Indie markten in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Markten, Thailand tips
Tags: , ,
25 juni 2016

Wilt u eens wat anders dan de voor de hand liggende Chatuchak weekendmarkt bezoeken, Pratunam, Bo Bae of de Pak Khlong Talat (bloemen, fruit en groente), breng dan een bezoek aan een indie markt.

Talad Nut Rod Fai

Niet gemakkelijk bereikbaar, want met de BTS en MRT kun je er niet komen, maar alleszins de moeite waard als je van vintage houdt. Talat Nut Rod Fai (spoorwegmarkt) is een avondmarkt waar je de duivel en z’n ouwe moer kunt kopen, zoals meubels, kleding, huisdecoratie, handgemaakte spullen, antiek, curiosa. Thailandblog schreef er eerder over, dus we houden het kort.

Guru beveelt de volgende zaken aan: Makura Cat Cafe (huisdieren), Boot Room (sportschoenen), Ganlalen (tinnen borden en speelgoed), Rod Tang Kradad (cilinder containers) en Bami Jom Palung (bami en pap).

Siam Gypsy Market

Vijftien jaar geleden begonnen op de Royal Plaza als ontmoetingsplaats van autogekken met vintage wagens die er reserveonderdelen ruilden, en thans gevestigd achter het Chatuchak park. Je vindt er piepers, cassettebandjes, Tamagotchi stripboeken, kleding, vinyl platen, typemachines en lampen.

Million Bike Market & Million Eco Society

Twee markten voor fietsers die drie dagen per maand op twee locaties worden gehouden. De eerste elke tweede zaterdag van de maand; de tweede in het derde weekend van elke maand.

Pet Design Fair

Pech, want de markt werd het weekend van 13 en 14 september gehouden in K-Villlage, maar wie weet komt er nog een vervolg.

K-Village Street Market & Wednesday Artists’ Market

Twee markten (foto boven) voor liefhebbers van cute stuff, zoals Guru de handelswaar noemt. De eerste biedt woningdecoratie, schrijfwaren, kleding en accessoires. Elke maand op de derde vrijdag-zondag met een optreden van een liveband op zaterdag.

Handbeschilderde mokken, T-shirts, schoenen, tassen, sjaals en nog meer vind je op de andere markt, elke eerste woensdag van de maand. Beide in K-Village in Sukhumvit Soi 26.

Made by Legacy

Een halfjaarlijkse vlooienmarkt in Amerikaanse stijl. De kraamhouders zijn geselecteerd wat het aanbod alleen maar ten goede kan komen. Guru noemt woningdecoratie, collectibles, kleding, accessoires, meubels, platen. De vijfde editie vindt aan het eind van het jaar plaats.
www.madebylegacy.com

Emporium Pop Up on 4th

Kleding van vooraanstaande Thaise ontwerpers met bekende merken als Asava, Senada, Disaya, Kwankao, Vickteerut en Curated. Soms tot 70 procent korting. Wordt gehouden op de derde verdieping van parkeergarage B van Emporium, maar wel in een air-conditioned afgesloten ruimte.

Vintage & Indie Market

Op drie plaatsen: voor de Esplanade (iedere dinsdag en woensdag), Gateway Ekamai (donderdag en vrijdag) en Crystal Design Center achter gebouw D (weekend). Handgemaakte houten bergmeubelen, klassieke Thaise filmposters, vintage en nog meer.

(Bron: Guru, Bangkok Post)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website