De kleurijke Talad Rot Fai in Bangkok

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Markten, Shoppen
Tags: ,
7 december 2015

Naar aanleiding van een eerder verhaal op Thailand  ben ik naar de Talad Rot Fai gegaan. Altijd leuk om iets totaal onbekends eens op te zoeken.

De markt ligt ver buiten de stad maar dat heeft ook een bepaalde charme want je komt dan eens in een buurt die minder bekend is. Om er geen gras over te laten groeien besluit ik om maar eens snel deze markt met een bezoek te gaan vereren. Wie weet kom ik nog wel met een schitterend kleinood thuis.

De weg er heen

Neem de skytrain richting Bearing en stap uit bij de halte Udom Suk. Volgens bepaalde beschrijvingen op het internet kun je vandaar met een rode Songkaew naar de markt. Welnu, dat vervoermiddel was voor mij in geen velden of wegen te bekennen, dus gewoon maar met een taxi die mij feilloos er heen bracht. De taximeter aflezend bedraagt de afstand vanaf Udom Suk naar de ingang van de markt exact 7.1 kilometer. Tijdsduur 29 minuten en de ritprijs 80 baht.

Beetje dom geweest

Als niet onervaren reiziger heb ik toch een vergissing begaan en niet verder gekeken dan mijn neus lang is. Het leek mij een aardige besteding van de dag maar kwam van een koude kermis thuis; maar daarover straks meer. De ingang is bij soi 51 langs de Srinakharin Road vlakbij Seacon Square, een drukke straat die weinig met een plein van doen heeft. Als je genoemde soi 51 inloopt zie je allemaal kleine winkeltjes, restaurantjes en barretjes. Helaas was op de middag rond twee uur nog alles hermetisch gesloten op één tak van negotie na. De hondenwinkeltjes.

Keffertjes

We hebben het vaker op het blog kunnen lezen “Goed voorbeeld doet goed volgen”, dus in een mum van tijd een hele rits dierenwinkels met hoofdzakelijk kleine keffertjes waarvan ik de onparlementaire bijnaam op dit blog niet durf te vernoemen.

Blijkbaar koestert de Thai die keffertjes en een soort poedels als kleine kinderen.

Schoonheidssalon

Bij een van de best geoutilleerde schoonheidssalons voor dat kleine grut stap ik naar binnen. Of ik een foto mag maken? “No problem sir.” Scheren en knippen, snor bijwerken en netjes in het bad ‘gepoedeld’ worden met een geurrijke shampoo. Daarna weer tot in het oneindige afdrogen en borstelen. Met name de poedelachtige honden zien er na de behandeling veelal lachwekkend uit. Bijna kaal geschoren maar op het kopje een weelderige haardos met een strikje. Madam kan zich na de behandeling van haar idool dan vol trots met een verfomfaaid mormel op straat of in haar kennissenkring weer vertonen.

De winkels beslaan een lengte van ongeveer 200 meter en aan het eind van de galerij begint de echte markt. Daarover heb ik totaal niets te melden want Joseph was een beetje dom en had zich niet vergewist omtrent de openingstijden. Voor 18.00 uur hoef je er dus beslist niet heen te gaan. Wellicht komt iemand er eens op terug om zijn of haar ervaringen aan het lezerspubliek van Thailandblog kenbaar te maken. Gezien de immense oppervlakte moet er heel wat te zien zijn en wellicht valt je oog op iets heel speciaals voor een prikkie. En als ik het allemaal goed begrepen heb is het bewandelen van Talad Rot Fai heel wat gemakkelijker dan die andere grote markt: Chatuchak.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website