Chatuchak mag dan de bekendste markt van Bangkok zijn – althans bij toeristen –, maar een bezoek aan de Talad Rot Fai (spoorwegmarkt) mag zeker niet ontbreken bij mensen die van antiek en curiosa houden.

Wie de markt bezoekt, zal overigens tevergeefs naar een spoorbaan zoeken, want de markt is vorig jaar verhuisd van een terrein langs een niet in meer gebruik zijnde spoorbaan aan de Kamphaeng Phet Road naar de andere kant van de stad aan de Srinakharin Road.

Antiekverzamelaar Phirot Roikaew begon de markt in 2010. Vervallen bussen vormden daar het decor voor de verkoop van oud meubilair. De nieuwe lokatie meet 60 rai, het dubbele van de oude. Er zijn meer winkels en er is meer parkeerruimte.

De markt is verdeeld in een aantal zones, inclusief een overdekt gebied met permanente winkeltjes die aan Chatuchak doen denken, een openlucht zone, een voedselzone en een gebied met een rij magazijnen. Verder zijn er hier en daar tatoeage- en kapsalons en dierenwinkels.

De artikelen zijn over het algemeen goedkoop: wat dacht je van 100 baht voor een button-down shirt? De openlucht en overdekte zones bieden een grote variatie aan spullen, variërend van tweedehands kleding tot e-sigaretten en luchtverfrissers tot haar accessoires.

Maar de magazijnen maken de markt tot wat ze is: een tribune waar stoners en hipsters staan de paffen en luisteren naar Cream. Die magazijnen zijn speciaal gebouwd voor de verkoop van antiek. De winkels zijn een kruising tussen een museum met curiosa en de wanordelijke zolder van grootmoeder. Sommige winkels zijn met opzet zo ingericht.

De eigenaren zitten doorgaans voor hun winkel te drinken en met vrienden te kletsen, terwijl de klanten zelf rond snuffelen tussen de fotolijstjes, klokken, stoelen, lampen, oude telefoons, radio’s, potten, pannen en nog veel meer.

Talad Rot Fai is gevestigd in de Srinakharin Soi 51, achter Seacon Square. De overdekte plaza is geopend van dinsdag tot zondag, de openlucht vlooienmarkt alleen op woensdag en van vrijdag tot zondag. Meer op Facebook.com/taradrodfi.

(Bron: Bangkok Post)

2 reacties op “100 baht voor een button-down shirt op de Talad Rot Fai”

 1. Peter zegt op

  Goed om nog even te vernoemen dat de markt echt pas om 18.00 u echt begint . Verder heeft het echt niks met antiek te maken zoals wij dat in europa kennen . Wat oude radio,s en wat franse kasten . Ben er de laatste tiijd een paar keer geweest. .
  Oud thaise meubels ed vind je hier echt niet .
  Er zijn in Bangkok wel betere antiekzaken te vinden .
  Maar zeker een aanrader voor wat vertier . Leuke semi antiekwinkels als meseum ingericht .
  Een beter alrernatief is voor echt antiek bv in udon thani .jacobus old funiture and lighting .
  Gespecialiseerd in klokken en verlichting

 2. Ben zegt op

  En al een hele tijd een 2de dependence vlakbij mrt thailand cultural center. Makkelijker bereikbaar, maar kleiner en nog veel drukker.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website