Hardhandige ‘Jap Sen’ massage

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags:
8 september 2017

Een bekend fenomeen in Thailand zijn de massages. De bekendste zijn de Thaise en olie massages. Een 59-jarige Thaise vrouw koos voor een Thaise massage en wel een specifieke “Jap Sen”massage, een speciale vorm van traditionele Thaise massage. Hierbij wordt extra druk uitgeoefend om effectief te zijn.

Helaas brak daarbij de rechterknie van de klant. Dat de massage salon voor de kosten opdraait, lijkt voor de hand te liggen. Echter de klant heeft wel aangifte gedaan bij de politie om eventuele misverstanden te voorkomen.

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Hardhandige ‘Jap Sen’ massage”

 1. Fransamsterdam zegt op

  Dit verhaal bestaat in vele geuren en kleuren.
  De meest ‘complete’ versie is ongeveer als volgt:
  De mevrouw ging regelmatig naar een traditionele massageshop, maar was voor het eerst bij deze Jap-Sen shop.
  Haar knie brak niet, maar het onderbeen, vlak onder de knie.
  De eigenaar/masseur zegde toe de behandelkosten te zullen betalen.
  Vervolgens komt de eigenaar er achter dat de vrouw niet had gemeld dat ze aan osteoporose leed. Zou ze dat wel gedaan hebben, dan had ze deze massage niet gekregen.
  De eigenaar besluit zijn toezegging in te trekken, en alsnog vergoeding voor zijn geleverde dienst te verlangen. Gelet op de korter dan gebruikelijke behandeling 50% van de normale prijs. Hem valt immers niets te verwijten.
  De dochter van de vrouw stapt daarna boos naar de media met het verhaal dat de masseur haar moeder ondanks een gebroken been had willen afschepen met een korting van 50% en dient officieel een klacht/schadeclaim in.
  Zal dus wel voor de rechter vervolgd worden…

 2. l.lagemaat zegt op

  Een van de Thaise massages is een Yap-Sen massage, die toegepast kan worden in een massage salon.

 3. kees en els zegt op

  Indien je in Thailand of waar dan ook naar een massage salon gaat en je hebt osteoporose en/of artrose zoals ikzelf (66 jaar) moet je dat natuurlijk aan geven. In Nederland zou ik een manuele behandeling krijgen, gelukkig had ik (11 jaar geleden in Nederland) een goede therapeut die me vertelde, Mw. indien het zo zeer doet stop ik meteen en laat a.u.b. uw botten controleren. Meteen naar de huisarts en jawel. Indien ik niet zo een goede therapeut had gehad in Nederland, hadden ze me waarschijnlijk de heup gebroken. Ja echt wel. Dus altijd naar je eigen lichaam luisteren en je gezond verstand gebruiken. Een rustige massage, met de woorden la wang, la wang dan weten ze echt wel hoe ze je moeten masseren. Natuurlijk kunnen deze dames dat niet ruiken als u het niet aangeeft.

 4. HansG zegt op

  Als Fysiotherapeut/ manueel therapeut ben ik vanuit mijn expertise verplicht om te vragen naar de leeftijd.
  Osteoporose krijgen we allemaal als wij ouder worden. De behandelaar hoort dat te weten dus ook de massage salon in Thailand. (Bij oliemassage lijkt mij dit niet belangrijk)
  Veel mensen weten niet eens of zij vervroegde osteoporose hebben! Zeker bij vrouwen kan er na de overgang versnelde osteoporose optreden.
  Vergeet niet dat veel mensen niet eens weten dat er verschillende massage technieken zijn in Thailand.
  De intensiteit van sommige massages in Thailand i.r.t. eventueel aanwezige klachten roept vraagtekens op. Dit behoort de behandelaar te weten als zij enige kennis hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website