De geest uit het lichaam (video)

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: , ,
19 mei 2017

Laat ik vooropstellen, dat ik niet in geesten en aanverwante zaken geloof. Ja, ik heb ook twee geestenhuisjes naast mijn huis staan, maar dat is het werk van mijn vrouw. Het grootste huisje is voor de geest, die het huis en omgeving bewaakt en de kleinere voor de geest, die binnendienst heeft.

Dat geloof zit er diep in, de huisjes worden regelmatig goed verzorgd met verse bloemen, voedsel en versieringen. In de praktijk merk ik er niet veel van, hoewel onze zoon me er een keer op attent maakte. Toen hij een keer vanuit de badkamer de vijf meter naar de slaapkamer liep na te hebben gedoucht, had hij zich in een handdoek gewikkeld. Toen ik hem vroeg waarom die handdoek, er is verder niemand thuis? Hij antwoordde, dat hij niet naakt door het huis mocht lopen, want de huisgeest zou daar aanstoot aan kunnen nemen.

Ach ja, de geest, die in je lichaam huist dan, bestaat die wel of niet? Iemand plaatste een filmpje op YouTube waar een fataal ongeluk te zien is, waarbij een motorrijder om het leven komt. Op het moment, dat de bestuurder en andere inzittenden van de betrokken auto naar het slachtoffer toelopen, zie je de ziel uit het lichaam treden. U kunt het zelf zien op onderstaande filmpje.

De tragische beelden werden opgenomen door een bewakingscamera in Phibun Songkram Camp in Lopburi, Thailand. Sommige commentaren zeggen, dat het filmpje bewerkt is met fotoshop, maar is dat zo?

https://www.youtube.com/watch?v=b3BUH5vFwG4


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

24 reacties op “De geest uit het lichaam (video)”

 1. erik zegt op

  Die techniek toch tegenwoordig! Wat wij met de ogen niet zien ziet wel een camera die daar hangt. Maar als dat zo is, van die geest, dan hadden camera’s dat veel eerder en vaker ook al gezien, het barst immers van de camera’s. Dus herhaal ik: die techniek toch tegenwoordig. Na foto-shop is er nu filmpje-shop! Knappe koppen hoor.

 2. Tino Kuis zegt op

  Er was een Amerikaanse arts, Dr. Duncan MacDougall, die in het begin van de 20e eeuw onderzoek deed naar de ziel. Hij wilde graag weten of deze daadwerkelijk bij het overlijden het lichaam verlaat.

  Dr. Duncan MacDougall maakte een bed dat een soort van weegschaal was. Degene die erop lag, kon continue gewogen worden. Vervolgens koos hij zes terminale patiënten uit die op het bed lagen tijdens hun laatste dagen. De patiënten werden voor, tijdens en na hun overlijden gewogen. Opvallend was dat bij alle zes de patiënten een gewichtsverlies van ongeveer 21 gram optrad, direct na het overlijden.

  Het gewicht van 21 gram was een gemiddelde en gebaseerd op het eerste testresultaat (21.3 gram), want soms was het beduidend meer of minder. Maar de mythe van de 21 gram is wel altijd door blijven bestaan. De arts deed deze test overigens ook met een aantal honden, waarbij het gewicht na het overlijden niet omlaag ging. In dit geval zou dit dus zeker kunnen verklaren dat het om de ziel gaat en niet om lucht of andere stoffen die na het overlijden ontsnappen aan de lucht. Immers, dan zouden honden ook na het overlijden lichter moeten worden.

  http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/spiritueel/60916-de-ziel-in-gewicht.html

  Er was ook eens een man die gereanimeerd werd na een hartstilstand. Een verpleegster die veel belangstelling had voor ‘bijna-dood-ervaringen’ vroeg hem naderhand of hij iets had gezien of meegemaakt op dat moment. Hij antwoordde negatief. ‘Jammer, dan bent u zeker niet lang genoeg dood geweest’, zei de verpleegkundige.

  • jasmijn zegt op

   In het bekendste boek ter wereld staat;”Aldus WERD de mens een levende ziel” met andere woorden de mens heeft geen ziel, maar is een ziel…

  • thea zegt op

   Dus als ik het goed begrijp hebben honden geen geest?
   Dan houd ik dat wat ik op het filmpje zag maar op manipulatie, stuk logischer

  • Ger zegt op

   Geval van donkere materie lijkt mij. Heelal bestaat voor 68 % uit donkere energie, 27 % procent uit donkere materie en 5 % uit gewone materie.
   Als leek zijnde lijkt mij dan dat die 21 gram geest tot die 27 % donkere materie behoort. Misschien gaan we dan toch weer ergens anders voort.

 3. J.H. zegt op

  Kon die automobilist niet zien dat er nog een brommer aankwam? Om nog maar te zwijgen hoe de reactie naderhand is……………afentoe denk ik weleens………..laat maar…………om moedeloos van te worden, kwartje gaat nooit vallen! Geloof niet in geesten………..misschien na genoeg lao kao? Kregen sommige maar een keer de geest!

 4. Roy zegt op

  Maar is dat zo?….nee, hier het origineel, https://youtu.be/UAm8Q-pp4MQ

  • Bernhard zegt op

   Bedankt voor het speurwerk en het beëindigen van dit broodje aap verhaal, zal niet de laatste zijn vrees ik.

 5. Khun Peter zegt op

  Er kan zijn dat er iets voor de camera zat wat dit beeld geeft, maar een mens gelooft wat hij wil geloven en dat hoeven kennelijk geen feiten te zijn.
  De ziel zit in je hoofd, dat zijn je hersenen. Vreemd dan ook dat Thai geen helm dragen om die ziel te beschermen.
  Hersenonderzoeker Dick Swaab weerlegt ook de bijna dood ervaring. Dat zijn gewoon beelden die door onze hersenen worden geproduceerd. Helaas voor velen: na dit aardse bestaan is er helemaal niets.

  • ruud zegt op

   Misschien is het voor velen maar gelukkig, dat er niets is na de dood.

   Overigens gaat een begrip als “ziel” ervan uit, dat je in een heelal leeft.
   Dat klopt echter niet, je leeft niet IN een heelal, je bent een stukje van het heelal.
   Als je inzoemt op atomaire schaal, ben je niets meer, dan een verzameling moleculen, net als de stoel waarop je zit.
   En alle reacties van je moleculen (en daarmee je lichaam) zijn niet anders, dan die van de stoel, waarop je zit.
   Als je een arm optilt, kun je dat volledig verklaren, uit de interactie van je lichaamsmoleculen.
   Het stukje vrije wil zul je nergens vinden in de acties en reacties van die moleculen.

   Voor zover er iets als ziel bestaat, kan dat alleen maar de ziel van het totale heelal zijn, waar je als mens een onderdeel van bent.

   • Ger zegt op

    Als je actie onderneemt tegen de zwaartekracht in dan doe je een actie tegen deze natuurlijke kracht. Wie stuurt de verzameling van molculen, lichaam, aan om een tegennatuurlijke actie te ondernemen ? Denk toch een vrije wil, ze gaan echt niet vanzelf reageren.

    • ruud zegt op

     De energie voor die actie zit opgeslagen in je lichaam,/ verzamaling moleculen.
     Als je een motor met een batterij hebt, kan die motor gaan draaien, als gevolg van een lichtstraal die op een lichtgevoelige cel valt, die aan die motor is gekoppeld.
     De spieren zijn de motor, de batterij, de in de spieren opgeslagen energie en het oog is de lichtgevoelige cel.

     Dat motortje heeft geen vrije wil nodig om te gaan draaien.
     Het menselijk lichaam zit complexer in elkaar dan dat, maar je kunt dat lichaam volledig terugbrengen naar een verzameling atomen en moleculen, die reageren op signalen van buren.

     Als je de verzameling atomen en moleculen van het lichaam in een computerprogramma zou kunnen stoppen, zou dat programma precies zo reageren, al het menselijk lichaam, op het moment dat er een vlieg langs kwam.
     Het zou zijn arm optillen, om die weg te jagen.

 6. Robert zegt op

  Woonde de ruim eerste 3 jaar in Padeng garden in Sriracha, terwijl ik nooit zou geloven in Holland vreemde dingen meegemaakt. Uiteindelijk was het nodig om het huis te zegenen en zijn er boedha beelden gezegend en bewerkt in huis geplaatst. En was het probleem slaan tegen de ramen en in huis terwijl dit niet kon alles was buiten afgesloten met omheining. En elke nacht om 3 uur gingen alle honden brullen. Wat filmpje betreft kan het niet afspelen dus kan daar niets van zeggen. Maar ben inmiddels na 12 jaar overteugd dat niet alles te verklaren is. En ik geloof in een hiernamaals maar dat is niet interresant iedereen moet maar denken wat hij denkt. Daar oordeel ik niet over dus hoop ook op mijn reactie geen negatieve berichten. Ik last iedereen in zijn waarde hoop ook naar mij.

  Vriendelijke groet,

  Robert
  Pattaya

  • thea zegt op

   Nee hoor robert van mij geen negatieve reactie.
   Ik ben dan wel een nuchtere Hollandse en is het filmpje manipulatie ook ik heb wel eens wat mee gemaakt.
   Bij het overlijden van mijn vader heb ik hem gevraagd of als het mogelijk was hij me nog eens zou komen begroeten na zijn overlijden.
   We hebben er samen om gelachen en maanden na zijn overlijden en ik druk bezig was in huis en even niet aan mijn vader dacht rook ik hem op eens.
   En ja dood is dood voor mij maar toch he….

   • Khun Peter zegt op

    Ja, ik ken ook verhalen van mensen die overtuigd zijn van dat ze een overleden geliefde hebben gezien in het huis waar ze wonen. Je hersenen en dus ook je zintuigen houden je soms voor de gek. Net zoals dromen levensecht kunnen zijn. Nogmaals, lees het boek van hersenonderzoeker Dick Swaab en er gaat een wereld voor je open.

    • thea zegt op

     Ik heb het boek van Dick Swaab gelezen maar soms, heel soms moet je wat in het leven meemaken.
     Ook ik geloofde al die “sterke” verhalen niet totdat ik het zelf mee maakte.
     Een fijne ervaring en ik gun het iedereen, doe ermee wat je wilt.
     Het maakt ons de mensen die we zijn.

    • Ger zegt op

     E zijn denk ik meerdere werelden dan die van Swaab. Verdiep je eens in toevalligheden , vooral op wereldschaal, ontmoetingen en meer. Statistische kansen waar ik in geloof en dan toch weer die ene ontmoeting, ervaring of meer.
     Vandaar dat ik iets meer in voorbestemming geloof dan in Swaab.

 7. l.lagemaat zegt op

  De Thais noemen dit: winyan pee = uittredende geest

  (geschreven zoals ik de uitspraak hoorde)

 8. Slagerij van Kampen zegt op

  Professor Van Praag zou het waarschijnlijk een “fijnstoffelijk lichaam” genoemd hebben, wat men daar onder verstaat hangt af van wat men wil geloven. Men zou, zo beweert men, ook spontaan kunnen uittreden door een soort meditatie in combinatie met schommelende beweging in liggende houding. Men kan het proberen met een handleiding. Persoonlijk ben ik er nooit in geslaagd me zelf van boven af te zien liggen. Ik lees Van Praag dan ook al lang niet meer en ben ook allang gestopt met hash roken en navelstaren.
  Het probleem met dit soort aannames, ook door godsdienstigen met hun vele hiernamalen, is volgens mij de onlosmakelijke band lichaam-bewustzijn (ik?) (ziel) Immers: Als ik u flink op uw hoofd timmer verandert uw bewustzijn. Drinkt u een fles Lao Khao leeg dan is het met uw bewustzijn anders gesteld dan voorheen. Amputeert men een stukje van uw hersenweefsel dan bent u een totaal andere persoon. Lobotomie bv. Volgens mij is er gewoon geen bewustzijn mogelijk zonder lichaam. Hetgeen al dit soort religieuze veronderstellingen gelijk onderuit haalt. Overigens schreef iemand eens: Het zou een leuke verassing zijn voor de hooggeleerde theologen als ze er na hun dood achter zouden komen dat die bosgoden van bv de Papoea’s de ware goden zijn.

 9. Rob V. zegt op

  Als de dood intreed is alles helaas voorbij. Geen hemel, hel of andere vorm van hiernamaals, geen wedergeboorte. Was het maar waar dat je je dierbare weer zou zijn in een volgend leven. Of dat ze nog als geest zouden verschijnen. Enkele Thai vertellen me dat ik het verlies van mijn lief moet los laten want anders verschijnt ze als phi in mijn huis. Ik zeg dan dat ik dat helemaal niet erg zou vinden want ik zou haar gezicht dolgraag nog eens willen zien.

  Nee we krijgen helaas maar een kans en daarom laat ik me niet gek maken of op de kast jagen. Help elkaar, lach en zie het glas als half vol. Als de dood dan intreed, laat het snel en zonder pijn zijn, daar is niets engs aan. Het is alleen verschrikkelijk hartverscheurend voor de dierbaren die zonder jou verder moeten.

 10. TheoB zegt op

  Ik ben ervan overtuigd dat er meer in en om ons heen is dan we beseffen.
  Hoe lang is het geleden dat “we” ontdekten dat er zoiets was als bacteriën, moleculen, atomen, electronen, radioactiviteit, enz., enz.? Vooropgesteld dat “we” ons (over)leven niet onmogelijk maken zullen “we” in de toekomst nog véél meer dingen ontdekken waar we nu nog geen enkel benul van hebben.
  Het heelal is de schepper van alles in het heelal, is niet goed of slecht en zonder oordeel.

 11. thailandganger zegt op

  Is alleen de motorrijder overleden of ook zijn passagier?

 12. Slagerij van Kampen zegt op

  Vrij naar Willem Frederik Hermans: Het hiernamaals, ja. Ik zie er wel wat in. Ik zou alleen niet weten wie ik er weer terug zou willen zien! In Thailand spookt het voortdurend en overal, meer nog dan in Schotland: op de TV (soap series) het spookt in de dorpen, aan zee, in het bos en zelfs in de grote stad. Iemand schreef eens: Er zijn in Thailand meer geesten dan inwoners.

 13. Leon zegt op

  fake, hetzelfde filmpje gezien zonder de geest


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website