Een Thais huwelijksaanzoek

Door Gringo
Geplaatst in Opmerkelijk
Tags: ,
29 mei 2018

We zien wel vaker filmpjes van mannen, die op een bijzondere wijze hun vriendin ten huwelijk vragen. Hieronder kunt u kijken naar een video van hoe een recruut in het Thaise leger zijn vriendin vraagt om met hem te trouwen. Het gesproken woord is weliswaar Thai, maar de beelden spreken voor zich. Een echte tranentrekker!

Wat gebeurt er? Tijdens een open dag voor familie in een legerkamp inde buurt van Kanchanaburi valt één van de recruten flauw. Hulpverleners schieten toe en proberen hem weer bij te brengen en ook zijn vriendin doet huilend pogingen om hem weer bij bewustzijn te krijgen. De man wordt tenslotte op een stretcher gelegd en een legertruck ingeschoven. Allemaal goed georganiseerd.

De soldaat Chikchai komt plotseling weer bij, gaat rechtop zitten en krijgt een microfoon en een bos bloemen overhandigd. Hij vraagt dan zijn leuke vriendin ten huwelijk en als de dame van haar schok bekomen is accepteert zij – tot vreugde van alle aanwezigen – het verzoek en zegt “ja”.

Bron: Manager on line

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Een Thais huwelijksaanzoek”

 1. KhunBram zegt op

  Ja zo kan het gaan.

  In Thailand wordt daar wel heel verschillend over gedacht en gedaan.

  In bijvoorbeeld nederland is dat een heel formeel (prachtig) moment.

  Hier wat minder. Het kan ook maar zo zijn als je het formeel vraagt, dat het ‘ja’ woord niet eens komt op dat moment. Maar dat zij bijvoorbeeld zegt: Kom gaan we nu uit eten. punt.
  Ze bedoeld dan: Ja dank je wel, graag.

  Daarintegen is het bezoek aan je toekomstige schoonouders een veel officielere aangelegenheid. DAT is het moment van…………..

  Maar blijft schitterend te zien verschillende manier van in verschillende culturen.

  Ik vroeg mijn vrouw in het aanwezig zijn (hogeschool onderwijzeres) van vele leerkrachten (merendeel dames) veeeeel gebak en prachtig moment.

  KhunBram.

 2. Piet zegt op

  Ik zou hem een schop onder zijn …….. hebben gegeven
  volgens mij had zij bijna een hard stilstand
  ik vind deze manier van ten huwelijk vragen véél te ver gaan.

 3. liam zegt op

  Tja, hij had haar natuurlijk mooi tuk, maar ze bleef hem -vooralsnog- trouw. Het kan zo in een Thaise soap; succes verzekerd. Maar op zoiets rust natuurlijk geen zegen, is mijn angstig voorgevoel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website